Bejelentkezés  

Budapest Márkája a Gerbeaud és az Onyx

Budapest Márkája a Gerbeaud és az Onyx

A Főváros Közgyűlése magas színvonalú magyar és nemzetközi szolgáltatásai, valamint az országimázs érdekében kifejtett tevékenysége elismeréséül Budapest Márka díjat adományozott a Gerbeaud Cukrászdának és az Onyx étteremnek.

hvg.hu

Óriás sajt kicsiknek

Óriás sajt kicsiknek

Rendhagyó megnyitóval, a Magyarországon készült eddigi legnagyobb sajt ünnepélyes felszeletelésével veszi kezdetét a VII. Magyar Ízek Vására.

hvg.hu

Michelin csillagbolt 2014

Michelin csillagbolt 2014

Marseille-ben és Szingapúrban is emlegetik a Borkonyhát. Az örvendetes magyar siker mellett még számos figyelemreméltó újdonságot és eredményt tartalmaz a Michelin étterem- és szállodakalauz 2014-es kiadványa.

T.S.

Életveszélyes állapotban van egy magyar Máltán

A férfi autójával a tengerbe zuhant szombat hajnalban.

hvg.hu

Az összefogás, mint sikerrecept - borszomszédság

Az összefogás, mint sikerrecept - borszomszédság

Öt hazai és négy osztrák pincészet borászai gyűltek össze kedden a DiVino Borbárban. Borakadémikusokkal, turisztikai és marketing szakértőkkel közösen járták körbe a témát, mi a bor szerepe a turizmusban és hogyan járulhat hozzá a sikerekhez a borászok új generációja.

hvg.hu

"Egy pánik közepén vagyunk"

"Egy pánik közepén vagyunk"

A fejlődő világban kevesebb lesz a pénz, kisebb lesz az éltető likviditás, magasabbak lesznek a kamatok. Ez önmagában nem lenne baj, de a buborékok leeresztése általában nem mentes a pánikoktól, összeomlásoktól, és most éppen egy ilyen pánik közepén vagyunk – írja Zsiday Viktor befektetési szakértő friss blogbejegyzésében, melyben az utóbbi napok devizapiaci helyzetét elemzi.

hvg.hu

Ma 310-nél is járt az euró

Ma 310-nél is járt az euró

Szerda reggel komoly gyengülésnek indult a forint. Az euróval szemben a keddi 302-es szintről szerdán körülbelül bő két óra alatt majdnem 308 fölé gyengült a magyar fizetőeszköz. A forint árfolyamát a feltörekvői piacokon tapasztalható folyamatok, jelenleg elsősorban a török jegybank keddi döntése és a líra gyengülése mozgatja. Ennek eredményeképpen a forint 11 havi mélypontra gyengült az euróval szemben. Szerdán délután eközben Matolcsy is megszólalt: szerinte van még további tér a kamatcsökkentésre. A forint ezek után – a líra gyengülésével párhuzamosan – erőteljes gyengülésbe kezdett, fél háromkor már a 310-es szintet is átlépte a magyar deviza, később 308,6-ig erősödött vissza.

hvg.hu

1€~307 forint

1€~307 forint

Tízhavi mélypontra esett a forint euróval szembeni árfolyama, péntek reggel óta gyengülés látható a piacon, a magyar fizetőeszköz már a 307-es szintet is alulról verdeste kora délután. Eközben a többi feltörekvő piac devizája is gyengül: rekordmélyponton a török líra, 11 éve nem látott negatívumban a dél-afrikai rand a dollárral szemben. A török jegybank mintegy 1,5-2 milliárd dollár értékben vásárolhatott lírát csütörtökön, a beszakadást ugyanakkor nem tudták hosszan megfogni.

hvg.hu

Ha ügyesen kereskedik, Lamborghinit nyerhet

Ha ügyesen kereskedik, Lamborghinit nyerhet

Idén először nyert magyar az IronFX globális viszonylatban is vezető online kereskedőcég Kereskedelmi Legendák című nemzetközi versenyén. Magyar Balázs pénteken veheti át nyereményét, egy Lamborghinit Spydert, vagy alternatívaként egy 100 ezer dolláros csekket egy budapesti étteremben.

hvg.hu

Zseniális grafika a magyar ételekről

Dobos torta, rakott krumpli, disznótoros, halászlé, bográcsgulyás, kakaós csiga, Túró Rudi és még sorolhatnánk – ugye mindenki tudja mi a közös bennük? Egy angol tervezőgrafikus turistaként már megfordult nálunk, hosszabb idő után ismét Magyarországon járt a közelmúltban, és elhatározta, hogy lerajzolja azokat a magyar ételeket, amiket evett. S ezt a blogján meg is osztotta a nagyvilággal.

SzJ

Kihasználják a magyar dolgozókat az osztrák vasúton?

Az ÖBB osztrák vasút büfékocsijaiban dolgozó magyarok harmada annyi bért kapnak ugyanazért a munkáért, mint osztrák kollégáik - írja a hír24.hu.

hvg.hu

"Magyar jelentkező kizárva" – durva kirekesztés egy álláshirdetésben

Nem akar magyarokat alkalmazni egy szatmári ékszerüzlet tulajdonosa, és ezt elég egyértelműen meg is fogalmazta a feladott álláshirdetésben – írja az atv.hu.

hvg.hu

Kézműves Magyar Ízek Vására: vadat, halat s mi jó falat

Kézműves Magyar Ízek Vására: vadat, halat s mi jó falat

Hatodik alkalommal, 180 kiállítóval jelentkezik e hét péntekjén a Kézműves Magyar Ízek Vására. Az idén a Magyarországon található vadak és halfajták kerülnek terítékre november 8-10. között a budapesti Millenáris B épületében. A mostani rendezvényen 30 termelő részvételével szabadtéri vásár is csatlakozik a kézműves seregszemléhez, ahol a hagyományos húskészítmények mellett vad és hal különlegességek között is válogathatnak az érdeklődők.

hvg.hu

Románia kilencedik leggazdagabbja egy magyar

A nagyváradi Teszári Zoltán az egyedüli magyar nemzetiségű romániai üzletember a tíz leggazdagabb román toplistáján, amelyet a Forbes Románia magazin tett közzé pénteken.

MTI

A brit sajtó kedvence - top 10-es magyar bor

A brit sajtó kedvence - top 10-es magyar bor

A Drinks Business Európa vezető, elsősorban italokkal foglalkozó, internetes trade magazinja hétfőn megjelentette a brit sajtó által ajánlott 10 legjobb bor listáját, melyek közé bekerült a 2012-es Hilltop Malbec is.

hvg.hu

Nagyon utálják a magyarok a munkahelyeiket

Világszerte felmérték, mennyire elkötelezettek a dolgozók a munkahelyeik felé – írja a Huffington Post.

hvg.hu

Börtönre ítéltek egy magyar csalót az Egyesült Államokban

18 hónap börtönbüntetésre ítéltek egy 28 éves magyar állampolgárt Virginia államban, mert részt vett egy nemzetközi csalási sorozatban.

hvg.hu

Hoffmann: segíteni kell a szórványt

Bármennyire kevés magyar is él a szórványvidékeken, nem szabad elengedni a kezüket, meg kell adni a segítséget a szórványban felnövekvő fiataloknak, hogy megőrizzék magyar identitásukat, és ezzel gyarapítsák az összmagyarságot - nyilatkozta az MTI-nek Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár, miután az erdélyi Segesváron felszólalt a Kárpát-medencei magyar szórványkollégiumok találkozóján.

MTI

Rekord: ennyi magyar még nem dolgozott Ausztriában

Történelmi rekordot ért el az Ausztriában dolgozó hivatalos magyar munkavállalók száma augusztusban. A legtöbben a feldolgozóiparban, a vendéglátásban és a kereskedelemben dolgoznak - írja a privatbankar.hu .

hvg.hu

Modernitás és tradicíó a tányéron

Modernitás és tradicíó a tányéron

A nagy népszerűségnek örvendő EAT! Brussels fesztivált szeptember 13-15. között rendezték meg a belga főváros gyönyörű Bois de la Cambre parkjában. A látogatók nem csak Brüsszel legjobb vendéglátóhelyeivel találkozhattak. A nemzetközi gasztronómiát egy-egy szecsuáni,pekingi, katangai, ukrajnai, rabati, quebeci, szófiai, pozsonyi és budapesti étterem képviselte.

hvg.hu
12336

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X