MTI Itthon

Novák Előd elbúcsúzott és háttérbe vonul

Átadta a Jobbik elnökségének a képviselői mandátumáról szóló lemondó nyilatkozatot Novák Előd. A politikus azt mondta újságíróknak, hogy augusztus 31-ig nincs lehetőség mandátuma jogerős leadására az Országgyűlésnek, de önkéntes tartalékos kiképzése miatt addig is szünetelteti megbízatását, és javadalmazást sem vesz fel.

hvg.hu Itthon

Lelép a parlamentből Novák Előd

Visszaadja országgyűlési képviselői mandátumát a jobbikos Novák Előd. Ezt a politikus nyilatkozta hétfőn, miután a párt képviselőcsoportja bizalmi szavazást tartott személyéről. Novák a Jobbikot ezután is "saját gyermekének tartja."

MTI/hvg.hu Itthon

Lázár megígérte, és tényleg mennie kell az elítélt Lungo Drom-osnak

Bár Sárközi János Józsefet év elején jogerősen elítélték befolyással üzérkedés miatt, a szekszárdi nemzetiségi önkormányzat megerősítette elnöki tisztségében, így továbbra is ő vezeti a testületet. A kormányhivatal közbelép, ahogy azt a Miniszterelnökség vezetője megígérte a parlamentben.

MTI Világ

Lemondott képviselői mandátumáról Markó Attila

Az RMDSZ képviselője Magyarországon van, és azt írta, élete legnehezebb döntését hozta meg, amikor lemondott a mandátumáról. A román korrupcióellenes ügyészség Markó Attilát háromrendbeli hivatali visszaéléssel gyanúsítja, ma döntenek a letartóztatásáról.

MTI Világ

Elvesztette parlamenti mandátumát Petre Roman

A volt kormányfőnek az volt a bűne, hogy nem számolta fel egyéni vállalkozását képviselővé választása után. Roman tévedésből rossz helyre adta be a határozat elleni óvást, így a bukaresti képviselőház szavazattöbbséggel megállapította, hogy törvényhozói mandátuma megszűnt.

MTI/hvg.hu Itthon

Egy LMP-s képviselője biztosan lesz az EP-nek

Az MTI úgy tudja: a szakértők által becsült szükséges "húsz-egynéhány" érvényes szavazatnál jóval több voksot kapott az LMP a külképviseleteken, így egy képviselője mandátumhoz juthat az Európai Parlamentben.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk