Szabó M. István Gazdaság

Sűrű mézért házhoz kell menni

Disznózsírnak látszik, de aki megkóstolta a repcemézet, azt levette a lábáról. Az akácméz egyeduralmát bodzával és galagonyával is csipkedik, és ez is egyik oka, hogy már nem a náthaszezon a jó mézek csúcsidőszaka.

HVG Extra Business Business magazin

„Aki jó kávét akar, az jöjjön ide kóstolni"

Az utóbbi évek kávémanufaktúra-forradalma lecsengőben van: a mainstream fogyasztó lassan, de biztosan halad George Clooney nyomában a kapszulás kávék felé. Ennek ellenére jó néhány kézműves pörkölő talált megfelelő üzleti modellt ahhoz, hogy kiemelkedő minőségű kávéival helytálljon a piacon.

Szabó M. István Vállalat + Vezető

Jönnek a kapszulák, az utolsó esélyre játszanak az igazi kávék

Mámorító a frissen és jól pörkölt kávé illata. Az már kevésbé – mondják a szakavatottak –, hogy az utóbbi évek kézműves vállalkozásai számára nem vezet olyan egyenes út a sikerhez, mint azt elsőre sokan gondolnák. Eleve nehéz piac ez, ráadásul még George Clooney is megjött a kapszulás kávéval.

hvg.hu Vállalkozás

Beadja a kulcsot a csodabringákat reszelő magyar vállalkozás?

Bezárja a boltot az ország egyik különleges kerékpár-manufaktúrája, a Merényi Bicycles? Az Indexen Napirajz címen saját rovatot rajzoló grafikus, Merényi Dániel állítólag felhagy a bicajgyártással. A Facebookon legalábbis közzétették, hogy nem fogadnak el új megrendelést.

Bogár Zsolt Vállalkozás

A Prezi prototípusával kezdte, most egy cukorkaboltja van

Állított ki a Velencei Biennálén, részt vett a skót parlament tervezésében, dolgozott a Prezi prototípusán, jelenleg kézműves édességkészítőként éppúgy bemutatkozhatna, mint építészként vagy lakatosként. Üzlettársaival nemrég megnyitott egy kézművesédesség-boltot, amelyben a berendezéstől a konyhai eszközökig szinte minden saját tervezésű és gyártású. Nagy Péter Sándor nagyjából tíz évnyivel többet csinált eddig, és tíz évvel kevesebbnek néz ki, mint amennyi a valós kora. Lehet, hogy mindez azért van, mert közel másfél évtizede Barcelonában él.

hvg.hu Gasztro

Budai Sajtmustra és Sajtverseny

Még az is lehet, hogy június utolsó hétvégéjén tényleg sajtból lesz a hold a budai Millenáris felett. A Gastropiknik & Nightmarket rendezvénysorozat keretében a Magyar Sajtkészítők Kézműves Céhe a terepen.

hvg.hu Vállalkozás

Kiszállna a Közgép a Zsolnayból

Egy forintért adná el Pécs városának a porcelánmanufaktúrában birtokolt részesedését a Közgép Zrt. A porcelánpiac zsugorodásával és az elmaradt pályázati pénzek mellett durva politikai és médiatámadásokkal indokolja döntését az építőipari vállalat.

life-style.hu Shake

Így készül egy igazi Gucci cipő – nagy fotók

Olaszországban még mindig tudják, hogyan kell cipőt készíteni, a Gucci firenzei üzemében pedig azt is megengedték, hogy bepillantást nyerjünk a manufaktúra mestereinek munkájába. Nem mindennapi minőség testközelből.

A címlapról ajánljuk