Hercsel Adél Élet+Stílus

Szinte az egész ország tőle tanulta a matematikát

Amikor született, Magyarország hivatalos államformája még királyság volt. Matematika című könyve az évtizedek alatt 600 ezer példányban kelt el. Obádovics Gyula a napokban töltötte be a 90. évét. Ma is dolgozik, továbbá pecázik, szőlőt termeszt, bort és diólikőrt készít.

Hankó Viktor Élet+Stílus

Matematika és szex? Van összefüggés

Clio Cresswell 18 évesen kezdett el foglalkozni a számokkal, amikor a legtöbben abbahagyják a matektanulmányaikat. A világ legszexisebb tudósai közé választott ausztrál matematikus szerint a világot épp úgy le lehet írni a számokkal, mint versekkel vagy tánccal. De meglepő dolgokat állít a tudomány és a párkapcsolatok összefüggéseiről is.

hvg.hu Plázs

Lekéste a gépét? Bontson pezsgőt!

Egy amerikai matematikus elmélete szerint túl korán érkezni a reptérre sokkal súlyosabb probléma, mint akár lemaradni a járatunkról.

HVG Kult

Erdős és a prímszámok

Átszőtték Erdős Pál pályafutását a prímszámokkal kapcsolatos problémák, amelyek egy részének megoldásához az utóbbi években kerültek közelebb.

MTI Karrier

Továbbra is keresettek a német mérnökök és matematikusok

Gazdasági válság idején is keresettek a mérnökök, technikusok, természettudósok és matematikusok - mutatott rá szerdán közzétett elemzésében a kölni IW gazdaságkutató intézet. Ha megindul a fellendülés, óriási hiány lehet ezeken a területeken - mutattak rá.


A címlapról ajánljuk