Haulitus Anikó Élet+Stílus

Mire jó a medvehagyma? – Recept

Elsősorban arra, hogy tudjuk, biztosan itt a tavasz. A medvehagymaszezon azonban sajnos csak pár hétig tart. Nem csoda, hogy sokan falják ilyentájt az ízes, és naná, hogy egészséges leveleket.

hvg.hu Gazdaság

És akkor eltűnt a szemünk elől több százmilliárd forint

Dugdoshatják a közpénzt a jegybank alapítványai, vagy éppen nyithatnak borboltot a Budai Várban, ha úgy tartja kedvük. Indulna medvehagymát szedni? Vigyázzon, fejenként legfeljebb 2 kiló adómentes, a többit sáp terheli. A Matolcsy György unokatestvéréhez köthető egyfiókos mikrobank megszerezte a Buda-Cash ügyfélvagyonát, a hazai cégvezetők pedig állítják a munkaerőhiány a legnagyobb gazdasági probléma. Eközben az észtek megoldották az Uber-problémát, méghozzá úgy, hogy az mindenkinek tetszik. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Itthon

Halálos rántotta: ezért kell figyelni a medvehagyma-szedésnél

Újra felhívták a figyelmet a medvehagyma-szedés szabályaira a szakemberek az idei szezon indulása miatt - írta a kemma.hu Komárom-Esztergom megyei híroldal. A portál szerint két éve meg is halt valaki, mert összekeverte a medvehagymát valami mással.

MTI Gasztro

Ha medvehagyma rajongó, Orfűre kell mennie

Különleges ételekkel és színes, érdekes programokkal várja vendégeit a 11. Medvehagyma Fesztivál, amelyet április második hétvégéjén rendeznek meg a Pécshez közeli Orfűn.

MTI Itthon

Figyelmeztetik a medvehagymát gyűjtőket

Védik a medvehagymát a mértéktelen gyűjtéstől a természetvédők és az erdészek: a gyógyhatásairól ismert növény gasztronómiai különlegességgé vált az utóbbi években, ezért egyre többen szedik, de csak mértékkel és engedély birtokában lehet gyűjteni. A természetvédelmi őrök ezekben a hetekben fokozottan figyelik a medvehagymás területeket és figyelmeztetik a gyűjtőket a korlátozásokra.

Haulitus Anikó Gasztro

Tavaszi csodaszer: a medvehagyma – receptekkel

A medvehagyma onnan kapta a nevét, hogy a barlangjából előmerészkedő medve elsőként ezt falja fel mancsszám, hogy szervezete erőre kapjon és megtisztuljon a hosszú téli bevermelés után. Mesének nem rossz, és van is benne valami. Ha sok medvehagymát eszünk, lehetünk akár olyan erősek is, mint egy maci.

-gy- Gasztro

A hét receptje: Zöld peszto

„Erdőben, mint szőnyeg. Csokor körül, mint gyöngyvirág. Tányéron, mint spenót. Ételben, mint fokhagyma.” Na, mi ez? Persze, hogy a medvehagyma.

life-style.hu Shake

Elkezdődött a medvehagyma szezon!

Sokan vannak, akik szeretik, sokan kitagadják még a lakásból is, és bizony sokan vannak, akik azt sem tudják, eszik-e...

hvg.hu Gasztro

Mit kezdjünk a medvehagymával?

A medvehagyma igazi csemege az izgalmas salátaféléket kedvelőknek. Illata és íze a fokhagymára emlékeztet, de annál sokkal lágyabb. Tavaszi tisztítókúrákban is sikeresen alkalmazható.

Gy. Zs. Gasztro

Bloggerek tavasza: ők mit esznek?

Főznek és írnak, tanítanak, szakértenek, szerepelnek - nehezen képzelhető el nélkülük bármely gasztronómiai esemény. Szerencsére az egyszerűt is nagyra becsülik, ilyenkor tavasszal pláne.

1 2

A címlapról ajánljuk