hvg.hu Itthon

Előállítás közben megaláztak egy nőt magyar rendőrök

Folytatódott a per annak a törzszászlósnak az ügyében, aki egy lehallgató tollal próbálta megfigyelni élettársa gyermekének rokonait. A nagyszülők több csapdát is kikerülve végül lebuktatták a rendőrt, akinek a hangrögzítő berendezésen talált felvétel alapján bőven van mit takargatnia - legalábbis a vád szerint.

MTI Itthon

Megalázta zárkatársát két tizenéves, vádat emeltek ellenük

Kényszerítés bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség két fiatalkorú ellen, akik egy héten át bántalmazták és válogatott módokon alázták meg egy zárkatársukat - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

MTI Világ

Elítélték a németek az ukrán foglyok megalázását

Elítéli a német kormány, hogy oroszbarát szeparatisták ukrán hadifoglyokat vonultattak fel Donyeck főterén vasárnap. A német kormány szóvivője szerint "eléggé valószínű", hogy háborús bűntettnek minősítik az esetet. Martin Schäfer hozzátette: "kivételesen ízléstelen, ami történt, és ennyivel nincs elintézve az ügy".

hvg.hu Itthon

BKK: kamu sztori az autista lány megalázása

A BKK vizsgálata szerint semmi sem támasztja alá a megalázott autista lány történetét, így azt csak kitalálták. Márciusban jelent meg a BKV-Figyelő blogon egy levél, ennek írója számolt be arról, hogy ellenőrök alázták meg enyhén autista barátnőjét a 7-es buszcsalád valamelyik vonalán. A BKK indoklása szerint a történet azért nem igaz, mert sem a lány, sem a barátja nem jelentkezett a felhívásukra, emellett a rendszerükben szereplő pótdíjazási adatok sem egyeznek a levélben leírtakkal.

MTI Itthon

Újabb diákverés egy videómegosztón

Újabb, a zalaegerszegi diákmegalázáshoz kapcsolható videófelvétel került fel az egyik internetes oldalra szerdán; szereplői a feltételezések szerint részben azonosak a hétfőn kipattant ügyben érintettekkel - tudta meg az MTI.


A címlapról ajánljuk