Dercsényi Dávid Itthon

A roma holokauszt emléknapja: Balog Zoltán és a Jobbik is előkerült a beszédekben

Csak főosztályvezetői szinten képviseltette magát az Emmi a megemlékezésen, amelyet a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban tartottak. A miniszter nem vett részt rajta, Seszták Miklós államtitkár napi nyilvános programja pedig kimerült egy kismarosi lekvár- és szörpüzem átadásában. A beszédek figyelmeztettek: ma is harcolni kell a fejüket időről időre felütő rasszista ideológiák ellen – utaltak a Jobbik választójog-szigorításra vonatkozó ötletére éppúgy, mint Balog Zoltán Emmi-miniszter korábbi vitatható kijelentéseire.

hvg.hu Nagyítás

Így telik az idei március 15-e

Miközben Orbán Viktor látszólag nyugodtan, mosolyogva hirdetett újabb harcot Brüsszel ellen, a Nemzeti Múzeum előtt a kormányfő ellen fütyölve tüntetők az őket gyalázókkal dulakodtak. Az ünnepre érkező lengyelek már nem feltétlen hívei Orbánnak, inkább csak magukat szórakoztatták. Volt még Momentum-piknik, séta az új köztársaságért, díjak a Parlamentben, de a Jobbik is mozgósított. Képek a napról.

hvg.hu Itthon

Füttykoncert és dulakodás a megemlékezéseken - 56-os ünnep percről percre

Juhász Péter és az ellentüntetők végigsípolták a Kossuth téri Orbán-beszédet, a sípolók és a kormánypártiak több helyen összeverekedtek. Orbán Viktor a visszajáró kommunizmusról és Európa elszovjetesedéséről beszélt. Az ellenzéki pártok a Blaha Lujza téren tartottak rendezvényt. Ezek voltak az 56-os megemlékezések percről percre!

MTI Világ

Meggyilkolt brit képviselő: összeül hétfőn a londoni alsóház

Rendkívüli ülést tart hétfőn a londoni alsóház, a képviselők megemlékeznek Jo Coxról, a csütörtökön meggyilkolt munkáspárti képviselőnőről. Pénteken David Cameron miniszterelnök és Jeremy Corbyn, az ellenzéki Munkáspárt vezetője együtt emlékezett meg Jo Coxról a képviselőnő választókörzetében.

hvg.hu Itthon

Nyakunkon az Alaptörvény napja, mégis alig mondanak róla valamit

Az igazságügyi miniszter szerint mindenki büszke lehet az öt éve kihirdetett Alaptörvényre, és az évfordulóra öt történelmi helyszínt érintő rendezvénysorozattal emlékezne meg a kormány - derül ki Trócsányi László írásbeli válaszából, amelyet a DK-s Varju László kérdéseire adott. Azt nem tudni, melyik lenne az öt történelmi helyszín, az április 25-i központi ünnepséget is szervezik még, és a költségekről sem közölt semmit az igazságügyi tárca vezetője.

MTI Sport

Fontos lesz a pénteki holland-francia meccs 14. perce

A pénteki Hollandia-Franciaország barátságos labdarúgó-mérkőzés 14. percében egyperces csenddel emlékeznek meg a csütörtökön elhunyt Johan Cruyffra, a hollandok legendás labdarúgójára, edzőjére. A 68 éves korában elhunyt futballista rendszerint a 14-es számú mezt viselte ugyanis a nemzeti együttesben.

MTI Világ

Az orosz duma nagyon nem akart megemlékezni a meggyilkolt Nyemcovról

Az orosz parlament alsóháza (Állami Duma) képviselői pénteken megtagadták, hogy egyperces néma csendet tartsanak az egy évvel ezelőtt meggyilkolt Borisz Nyemcov emlékére. Dmitrij Gudkov ellenzéki képviselő kezdeményezte a megemlékezést a plenáris ülésén, de ezt szerinte a 450 képviselőből mindössze egy támogatta.

MTI / hvg.hu Itthon

Idén is megemlékezett a szélsőjobb a 45-ös kitörésről, antifasiszták is tüntettek - fotók

Szélsőjobbos szervezetek azokra a katonákra és civilekre emlékeztek szombaton a budai Várban, akik Budapest 1945-ös ostromakor február 11-én megkíséreltek kitörni a szovjet csapatok által körülzárt várból. Antifasiszta ellentüntetők is voltak a helyszínen, az MTI szerint körülbelül százan, és doboltak, dudáltak, rigmusokat skandáltak a beszédek közben. A két oldalt vaskordon és rendőrsorfal is elválasztotta egymástól.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A címlapról ajánljuk