hvg.hu Itthon

Mellébeszélt a kormány a brüsszeli meghallgatáson

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) először tartott meghallgatást az uniós alapszerződés nevezetes 7-es cikkelye alapján, és ha leendő jelentése nyomán az Európai Parlament plénuma úgy találja, cselekvésre fogja kérni az Európai Tanácsot, azaz a tagállamok kormányait képviselő testületet. Ott csak egyhangúan dönthetnek szankciókról, például a szavazati jog megvonása; a magyar kormány számíthat arra, hogy Lengyelország nem szavaz ellene. Kovács Zoltán kormányszóvivő korábban úgy látta: boszorkányüldözés és kommunista kirakatper lesz a meghallgatás.

hvg.hu Gazdaság

Kikerülte Varga Mihály a kényes kérdéseket

Kedvező gazdasági folyamatokról számolt be éves meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Az ellenzéki kérdésekre inkább nem válaszolt.

MTI Világ

Magyar meghallgatás az USA-ban: románokat, bolgárokat is kitiltottak

Korrupció miatt román és bolgár volt és jelenlegi kormányzati tisztségviselőiket is kitiltottak az Egyesült Államokból, de nem ugyanazon a jogi alapon, mint a magyarokat – ismerte el kérdésekre válaszolva Hoyt Brian Yee az amerikai képviselőház külügyi bizottsága európai és eurázsiai albizottságának keddi meghallgatásán.

MTI Világ

Magyarországról faggatták Juncker leendő helyettesét az EP-ben

Az alapjogok terén semmilyen kompromisszumra nem hajlandó, azok megsértését semmilyen nemzeti hagyomány vagy kulturális körülmény nem indokolhatja - közölte Sophie in 't Veld liberális, holland képviselő kérdésére válaszolva a szintén holland, szociáldemokrata Frans Timmermans, az Európai Bizottság leendő első alelnöke kedden, az Európai Parlamentben tartott meghallgatáson.

MTI Itthon

A bűnbánatot hiányolták Navracsicsból az európai szocdemek

A szociáldemokraták csütörtöki közleménye szerint a magyar biztosjelölt szerda esti teljesítményével csalódást és aggodalmat keltett a képviselők többségében. Annak ellenére, hogy Navracsics az EU értékeinek tiszteletét hangoztatta, a frakció tagjai szerint nem oszlatta el a szerepével kapcsolatos kételyeket - írták.

hvg.hu Itthon

Ezt Navracsics Tibor sem gondolhatta komolyan

Civileknek tett üres ígéretek, álkerekasztalosdi, végsőkig kiállás az EU által kifogásolt magyar jogalkotás mellett – a területi közigazgatást átszervező Navracsics Tibor igazságügyi miniszterségéből egyebek mellett ezekre emlékezhetünk. Mindez tökéletes ellentétben van azzal, ahogy a magyar uniós biztosjelölt önmagát próbálta meg beállítani szerdán az Európai Parlamentben a bizottsági meghallgatásán.

hvg.hu Itthon

Jávor: Az mentheti meg Navracsicsot, aki miatt felvonult a Békemenet

Nagykoalíciós alku körvonalazódik az uniós biztosjelölti meghallgatások előtt Brüsszelben. Jávor Benedek, aki az Együtt-PM listavezetőjeként lett májusban EP-képviselő, úgy látja, csak ez a háttérmegállapdás mentheti meg Navracsics Tibor oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekért felelős biztosjelöltet, hogy ne csak "egy lassan száradó vértócsa" legyen az oktatási bizottság padlóján.

hvg.hu Itthon

"Jogászminisztériumot" akar az igazságügyi tárca várományosa

Meghallgatták Orbán Viktor jelöltjét az igazságügyi tárca élére. Trócsányi László legfontosabb feladatának a Btk. és a Ptk. kialakítását, valamint az igazságszolgáltatás szereplőivel való partnerséget tartja – hangzott el az igazságügyi bizottságban kedden. Mint mondta, gyakorolni kívánják a törvény által megadott felügyeleti jogot az ügyvédek és az igazságügyi szakértők fölött. Trócsányi szerint a Magyarországra vonatkozó EU-s bírósági ítéleteket végre kell hajtani, a tényleges életfogytiglani büntetésnek pedig maradnia kell.

Fekete Norbert Itthon

Kovács Béla elnémult

A jobbikos politikus korábban azt ígérte, miután meghallgatta őt az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, ő kiáll és elmond mindent, ami a zárt ülésen elhangzott. Nézze meg, mi lett ebből

MTI Világ

Falhoz állították a thaiföldi miniszterelnököt

Elment thaiföldi miniszterelnök hétfőn az országos korrupcióellenes bizottság meghallgatására, amelyen a rizstermesztők segélyezésének erősen vitatott programjáról kérdezik ki. Korábban voltak olyan hírek, hogy Jinglak Sinavatra az ügyvédeit küldi majd az ülésre.

hvg.hu Itthon

A Fidesz tovább cincálja Mesterházyt

A nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagjai kedden kezdeményezik az MSZP elnökének meghallgatását a hamis útlevelek ügyében. Welsz Tamás már nem tud vallani, marad Mesterházy - érvelnek. Állítják: a politikusnak adatszolgáltatásra és megjelenésre kötelezi a törvény. Mesteházy ma kimentette magát a mentelmi bizottsági meghallgatásról.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk