hvg.hu Nagyítás

A HVG-vel, a fény nevében: művészek a világosságért – Nagyítás-fotógaléria

„A sötétség nem tart örökké – Legyen világosság” – a HVG szlogenjére reflektál műveivel mintegy félszáz képzőművész. Kiadónk felkérésére a változatos műfajban alkotó, különböző generációkhoz tartozó művészek azzal a közös szándékkal vettek részt a projektben, hogy a demokratikus alkotó közeg szükségességére, értékére ráirányítsák a közönség figyelmét. A friss és korábbi munkákból összeálló kiállítást csütörtökön Spiró György író nyitotta meg. Az Andrási Gábor művészettörténész, a Műértő főszerkesztője és Bencze Péter, az Everybody Needs Art vezetője által rendezett tárlat Budafokon, a volt Haggenmacher sörgyár épületében helyet kapott AQB Project Space (1222 Budapest, Nagytétényi út 48–50.) galériában lesz látható január 21-ig. A kiállított művek meg is vásárolhatók.

hvg.hu Élet+Stílus

Ön szerint ki legyen a vizes vébé fő fellépője? – szavazás

Mint azt már talán ön is tudja, a vizes vébé nyitóünnepségének csillaga, Emeli Sandé egészségügyi problémák miatt lemondta a budapesti fellépést. Sztárfellépő nélkül azonban nem maradhat ez a fontos esemény. Ki jöjjön? Postás Józsi vagy a Metallica? Korda György és Balázs Klári vagy álljon össze a Beatles? Szavazzon!

hvg.hu Itthon

Máris van ötlet arra, ha Jaggerék nem jönnének Budapestre – videó

A Vastagbőr blog YouTube-csatornáján eljátszottak annak gondolatával, hogy az idei budapesti vizes vb megnyitójára végül nem a Rolling Stones-t szerződtetik le, hanem egy másik olyan nemzetközi csapatot, aminek egy kicsit több magyarországi kötődése van. Meg Oroszországban is szívesen hallgatják őket.

Bicsérdi Ádám Sport

Egy bombagól döntött: Franciaország 2-1-re nyert a nyitómeccsen

Az este 9 órakor kezdődő Franciaország-Románia-meccsel pénteken elkezdődik a labdarúgó-Európa-bajnokság, a nyár legfontosabb sporteseménye az augusztusban induló olimpia mellett. A franciák erősen fogadkoznak, de a válogatott szereplése mellett a biztonsági intézkedésekre is ugyanolyan nagy figyelem szegeződik. Közben Nagy Ádámot a torna felfedezettjei között emlegetik, az angol szurkolók pedig már elkezdték a balhét Marseille-ben, De Gea Eb-je pedig komoly veszélybe került. Az Eb első napja percről percre.

MTI Világ

Fontos nap jöhet hétfőn Amerika és Kuba viszonyában

John Kerry amerikai külügyminiszter hétfőn Washingtonban fogadja kubai kollégáját, Bruno Rodríguezt, aki a kommunista ország nagykövetségének megnyitójára érkezik az amerikai fővárosba – közölte az amerikai külügyminisztérium pénteken.

hvg.hu Kult

Fischer Iván indítja útjára a budapesti Pride-ot

"Nincs a heterókkal semmi baj, egészen addig, amíg nem akarják rákényszeríteni saját életmódjukat másokra" - hangzott el korábban Fischer Ivántól. Idén újra a világhírű karmester beszédével veszi kezdetét a Pride.

MTI Kult

Fontos kultúrpontot nyitnak meg ma este Párizsban

Az Orchestre de Paris koncertjével nyitják meg szerda este Párizs új koncerttermét, a Philharmonie hangversenypalotát, amelyet Jean Nouvel Pritzker-díjas építész tervezett. Francois Hollande francia államfő is részt vesz a nyitóhangversenyen, amelyen a fővárosi együttest Paavo Jarvi észt karmester vezényli, a gálaesten közreműködik Renaud Capucon hegedű- és Hélene Grimaud zongoraművész.

hvg.hu Itthon

Elindult a 4-es metró – percről percre

Több mint harmincöt évet kellett várni arra, hogy önálló metróvonalat avassanak Budapesten. Pénteken elindult a 4-es metró, amelyet a hetvenes évek óta terveztek már, de csak mostanra lett valóságos. A beruházást rengeteg kritika érte, mert csillagászati összeget költöttek rá, nagyon sokáig húzódott, és sokak szerint kérdéses a megtérülése. Ma és a hétvégén ingyen lehet utazni a 7,3 kilométeres vonalon a Kelenföldi vasútállomás és a Keleti pályaudvar között. Tudósításunk a metróstartról percről percre.

MTI Itthon

Orbánnál elkeveredett a Mazsihisz meghívója

Szerdán lesz hetven éve Magyarország német megszállásának. Aznap kezdődik a Mazsihisz megemlékezéssorozata Bálint András színművész és Karsai László történész közreműködésével.

MTI Sport

Kiderült, ki énekli az olimpiai himnuszt a szocsi megnyitón

Anna Netrebko orosz operaénekesnő énekli az olimpiai himnuszt az téli olimpia esti ünnepélyes megnyitóján Szocsiban – árulta el pénteken a műsor forgatókönyvírója és kreatív igazgatója. Konsztantyin Ernszt, aki a Pervij kanal orosz állami televízió vezérigazgatója megerősítette, hogy a Tatu együttes is szerepel a műsorban. A két énekesnő sokan ismerhetik, hogy leszbikus párt játszottak sokáig.

1 2 3

A címlapról ajánljuk