hvg.hu Gazdaság

Folytatódik a hatalomátvétel a Mediaworksnél

Néhány éve még Nagy Magyarország címmel adott ki folyóiratot, és átnevezte volna a Szabó Ervin könyvtárat Szakács Árpád, aki mostantól a Mediaworks megyei lapjainak országos tartalmáért felelős főszerkesztője.

hvg.hu Gazdaság

És akkor hiába emelték meg az árufeltöltők nyomorúságos bérét

Már átlagosan havi bruttó 200 ezres bérek vannak a kiskereskedelemben, így is marad azonban a munkaerőhiány; Mészáros Lőrinc rakétaként emelkedik a leggazdagabb magyarok listáján; kormányhoz közeli kezekbe kerülhet most már a teljes vidéki nyomtatott sajtó; Németországban rajthoz álltak a hidrogénnel hajtott vonatok. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Az összes megyei lapnál a kormány diktálná a cikkeket

Újabb szerzeményekkel bővülhet a kormányközeli megyei napilapok köre – tudta meg a hvg.hu. A váltás után a direkt politizálás jöhet ezeknél az újságoknál is. Emiatt elpártolhatnak az olvasók, a kormányzatnak mégis megéri lecsapni erre a terepre.

Vélemény

Az elutasított és hőn szeretett sajtó

Honi sajtóviszonyaink önkritikus elemzésére sarkall ama lehangoló Gfk-felmérés mely a Népszabadságban látott napvilágot. Eszerint „a tűzoltókban bíznak leginkább a magyarok, míg az újságíróknak és politikusoknak a szavára kevésbé adnak...a lista sereghajtói az újságírók és a politikusok.”


A címlapról ajánljuk