hvg.hu Időjárás

Még jó ideig kitart a kánikula – mutatjuk

Egészen jövő csütörtökig 30 fok fölötti napi csúcshőmérsékletekkel kecsegtetnek az előrejelzések, eső sem várható. Ebből még nem lesz ősz. Az egészen hosszú távú előrejelzés szerint jövő hétvégén jöhet a trendforduló, onnantól hűvösebb, csapadékosabb napok következnek.

hvg.hu Élet+Stílus

A melegek egészségesebben élnek, mint hetero társaik

Európában a skandináv országok számítanak a legaktívabban sportoló nemzeteknek, az ott élők 80-90 százaléka végez hetente legalább 2-3 alkalommal egy-egy órás testedzést. Egy tavalyi felmérés szerint a magyarok csupán 18-23% végez hetente néhány alkalommal intenzívebb testmozgást, amivel sajnos a sereghajtók között vagyunk Európában.

hvg.hu Itthon

A Jobbik asszisztált a szivárványszínű kerítés miatt cirkuszoló szülők akciójához Pomázon

Kis magyar drámába látszik fordulni az egyik pomázi általános iskola kerítésének ügye. Néhány szülő felháborodott azon, hogy az elhanyagolt kerítést szivárványszínűre festették, és követelik a „kivitelezők” nevének nyilvánosságra hozatalát. Két jobbikos képviselő levélben kérte a polgármestert és a jegyzőt, hogy fessék egyszínűre a kerítést tanévkezdésre, bár állítják, ők nem homofóbok.

hvg.hu Időjárás

Mindjárt itt a 30 fok

Már csak egyet kell aludni. A lehűlés átmeneti volt, az előrejelzés alapján pénteken lesz a legmelegebb.

hvg.hu Élet+Stílus

Kanadában meleg miniszterelnökre számítanak

Kanada eddig is úgy élt a közvéleményben, mint a világ egyik legelfogadóbb állama. Egy frissen publikált reprezentatív kutatás eredményei ezt a vélekedést most hivatalosan is megerősítették, például azzal, hogy a kanadaiak nagy része úgy véli, 10 éven belül az országnak nyíltan meleg miniszterelnöke lesz.

hvg.hu Világ

Újabb helyen engedélyezték a melegházasságot Európa szélén

Szabad a szerelem Man szigetén: péntektől nemtől függetlenül bárki házasodhat bárkivel a felnőttek között, pontosabban már az egynemű párok házasságát is engedélyezi törvény. A jogszabályban a bejegyzett élettársi kapcsolat is szerepel, így akár ezt is választhatják a párok, legyen szó akár hetero-, akár homoszexuálisokról.

Windisch Judit - Fekete Norbert Itthon

Tudja, mit kell tenni, ha fuldoklót lát?

Videósunkkal együtt vízimentőkkel vettük végig, milyen egy szakszerű mentés, hogyan segíthet ön laikusként, milyen veszélyei vannak a víznek. Dübörög a strandszezon, nem árt figyelni.

Molnár Barbara Vállalkozás

Előbb alkalmaznának egy romát, mint egy meleget

Idehaza a dolgozók több mint fele tapasztalt már a munkahelyi diszkriminációt, miközben a fiatalok ezt egyre inkább elutasítják. A legjobb emberekért folytatott harcban ezért egyre nagyobb szerepet kap a cég nyitottsága, a diszkrimináció elutasítása, a kisebbségek segítése és a társadalmi szolidaritás. Ez látszani fog a mai Budapest Pride-on is.

1 2 3 4 5 6 7
17
A címlapról ajánljuk