hvg.hu Időjárás

Elő a napkrémet – itt a nyár!

Senkit ne tévesszen meg a dátum, az időjárás tekintetében ma egy nyári napra lehet számítani. Elő a nyári ruhákkal, élvezzék a tavaszi nyarat!

hvg.hu Plázs

New York állam is betiltja a melegeket átnevelő terápiákat

A világ számos országában keserítik meg úgynevezett átnevelő terápiák a homoszexuális és a transznemű fiatalok életét. A sokszor középkori módszerekkel élő eljárások során próbálják identitásukat és szexuális beállítottságukat megváltoztatni: a végső cél az, hogy heteroszexuálisok legyenek. – Szerencsére egyre több állam csatlakozik a barbár és céltalan módszerek törvényi tiltásához.

MTI Időjárás

Rekord: 2015 volt a legmelegebb év a Földön

Amióta csak mérik, azaz 1880-tól kezdve a tavalyi volt a legmelegebb év. A föld- és tengerfelszíni globális átlaghőmérséklet 14,79 Celsius-fok volt, 0,9 Celsius-fokkal magasabb a 20. századi átlagnál.

hvg.hu Világ

Coming outolt a brit kormány egyik minisztere

Bensőséges hangú közleményben jelentette be a brit kormány Skóciáért felelős minisztere, hogy meleg. Az 53 éves David Mundell azt írta, hogy még politikusi munkájánál is keményebb kihívás volt előlépnie. Megértette ugyanakkor, hogy a magánéletében is csak akkor lehet boldog, ha a nyilvánosság előtt is felvállalja önmagát - fogalmazott.

hvg.hu Világ

Tizenegy évet kapott egy meleg magyar strici Miamiban

Elítélték a három magyar strici közül az egyiket Miamiban. A 25 éves Vass János András tizenegy évet kapott, amiért társaival meleg fiúkat kényszerítettek prostitúcióra. Bezárták, fenyegették, folyamatosan dolgoztatták és terrorban tartották angolul nem beszélő rabszolgáikat. A másik két strici tárgyalása még csak ezután kezdődik.

hvg.hu Gazdaság

Tévesen fizettetett örökösödési illetéket a NAV egy meleg férfival

Elismerte a Nemzeti Adó és Vámhivatal, hogy évekkel ezelőtt hibásan állapította meg az öröklési illeték mértékét, amelyet egy bejegyzett élettársi kapcsolatban élő férfinak kellett megfizetnie. A hivatal a bejegyzett élettársat távoli rokonnak minősítette, ahelyett, hogy a jogszabályban előírt módon a házastársakra vonatkozó szabályokat alkalmazta volna. Most visszafizetik a több mint 310 ezer forintnyi hibásan kiszabott illetéket – olvasható a Háttér Társaság pénteki közleményében.

hvg.hu Időjárás

Most az tűnik valószínűnek, hogy idén elmarad a tél

Bár eddig arról volt szó, hogy az eddigi legkeményebb tél vár ránk, a novemberi április a kutatókat is meglepte és átgondolták a dolgot. Most azt mondják: enyhe lesz a tél, sok széllel és csapadékkal. Annyi biztos, hogy az időjárást hónapokkal előre még a meteorológusok se tudják pontosan megjósolni.

Dubrovszki Dániel Itthon

Mitől meleg? – Célközelben a másság genetikai kutatása

Gőzerővel folyik a homoszexualitás evolúciós és genetikai okainak kutatása. De míg a témát kutató tudósok szerint a racionális biológiai okok megmutatása az elfogadást növeli, a melegközösség egy részében éppenséggel félelmet kelt mindez. Azt mondják: ha beigazolódik a százszázalékos genetikai elrendeltség, akkor tartani lehet attól, hogy kiiktatják a homoszexualitásért felelős kódot.

hvg.hu Időjárás

Hihetetlen, de akár 22 fokot is mérhetünk vasárnap

Vasárnapra a megerősödő szél az ország nagy részén kitisztítja a levegőt, tavaszias enyheségben lesz részünk. A jó idő a jövő hét első felére is jellemző lesz, egyelőre az éjszakai fagyok sem térnek vissza.

hvg.hu Itthon

Kocsis Máté: "Soha nem fogjuk elfelejteni Ungárnak"

A Facebookon folytatódott a Kocsis Máté lemelegezése miatt kirobbant botrány az után, hogy első fokon a Fidesz friss budapesti elnökének adott igazat a bíróság. Kocsis szerint az őt ért morális kár nem helyrehozható, és új elem is került az ügybe: a médianyomás, amire Bayer Zsolt a koronatanú. Ungár szerint könnyen megtámadható ítélet született.

MTI Időjárás

Az elmúlt 135 év legforróbbja lehet 2015

Mind az idei szeptember, mind az év első kilenc hónapja melegrekordot döntött az amerikai országos óceán- és légköri hivatal (NOAA) jelentése szerint, így 2015 lehet a legmelegebb év a mérések 1880-as kezdete óta.

hvg.hu Itthon

Kétmilliót akar Kocsis Máté Ungár Klárától

A józsefvárosi polgármester kétmillió forintot követel Ungár Klárától, amiért melegnek nevezte őt a liberális politikus a Facebookon. Kocsis Máté azt is szeretné, ha a bíróság bocsátkérésre is kötelezné Ungár Klárát, aki a Népszabadságnak úgy reagált: bármi is legyen a látszat, ez egy politikai csata.

hvg.hu Plázs

A melegség nem betegség, de a homofóbia igen

Egy frissen megjelent kutatás szerint az agresszióra való hajlamnak és az éretlen védekező mechanizmusoknak komoly szerepük van a homofóbia kialakulásában, továbbá a melegekkel kapcsolatos ellenségesség sokkal jellemzőbb a férfiakra, mint a nőkre.

met.hu Időjárás

Forrósággal búcsúzik az augusztus

Nem panaszkodhatnak néhány napig az időjárásra azok, akik strandolni szeretnének. Kánikulával búcsúzik az augusztus, zavartalan napsütés várható, bőven 30 fok feletti csúcshőmérséklettel. Lehűlés jövő hét közepétől valószínű.

1 2 3 4 5 6 7
15
A címlapról ajánljuk