hvg.hu Világ

Merkel a melegek védelmére kérte Putyint

A német kancellár rossz híreket kapott a térségben élő melegekkel, különösen a csecsenföldiekkel kapcsolatban. Kérte ezért a homoszexuálisokkal egyébként mostohán bánó Putyint, hogy vesse latba befolyását, és segítsen megvédeni őket.

MTI Világ

Elszólta magát Kadirov a csecsenföldi melegek bebörtönzése ügyében?

Az orosz Novaja Gazeta szerint a lap kifejezetten ügyelt arra, hogy ne hozza nyilvánosságra egyetlen olyan ember nevét sem, akikre rászálltak a csecsen hatóságok melegellenes razziájában. Az újság helyett ezt Kadirov csecsen vezető tette meg, és pont akkor, amikor Putyinnál járt a Kremlben.

hvg.hu Itthon

Nem bérelhettek medencét meleg sportolók a hegyvidéki uszodában

Az Atlasz LMBTQ Sportegyesület úszósávot szeretett volna bérelni a hegyvidéki uszodában. A bérlés lehetőségét vissza is igazolták nekik, de aztán elzárkóztak ettől az üzemeltetők, amikor megtudták, hogy meleg sportolók szerettek volt ott úszóedzést tartani.

hvg.hu Itthon

Toroczkai még meg is büntetné a homofób rendelet ellen tüntetőket?

Videóra vette az egyik önkormányzati alkalmazott az LMBT ásotthalmi polgármesteri hivatal előtti demonstrációját. Toroczkai László szerint tiltakozni szabad, mert Ásotthalmon, mindenki szabadon kinyilváníthatja a véleményét, de a felvételeket megvizsgálva fognak arról dönteni, hogy a tüntetésen megsértette bárki is a november végén elfogadott rendeletüket. Azaz propagálták-e például a melegek házasságát.

MTI Világ

Betiltották Máltán a melegek „gyógyítását”

A világon elsőként Máltán tiltották be az olyan kezeléseket, amelyekkel a melegek szexuális irányultságának módosítását próbálják elérni. Emberi jogvédők kedden üdvözölték a máltai törvényhozásban előző nap elfogadott törvényt.

1 2 3 4 5 6 7
14
A címlapról ajánljuk