MTI Kult

A homofóbia már a filmeket is cenzúrázza Törökországban

A török társadalom érzékenységére hivatkozva szombattól határozatlan időre betiltotta Ankara tartomány kormányzói hivatala a melegszervezetek rendezvényeit - jelentette vasárnap az Ihlas török hírügynökség a kormányzói hivatal közleményére hivatkozva.

Vándor Éva Élet+Stílus

A tenisz tele van leszbikusokkal? Na és?

Margaret Court zseniális teniszező volt, a női tenisztörténet egyik legnagyobb játékosa. Kollégáinak most kezdeniük kell valamit azzal, hogy homofób és rasszista is. Vannak ötleteik.

Simon H. Dóra Plázs

Milyen volt melegnek lenni a Kádár-korszakban?

Hogyan ismerkedtek a férfiak egymással, amikor még nem volt internet? Milyen titkokat rejtenek Budapest fürdői? Hogyan változott a homoszexualitáshoz való társadalmi viszonyunk a szocializmus óta? A Duna-korzó és a pesti fürdők egykori titkait a Meleg férfiak, hideg diktatúrák című dokumentumfilmből ismerhetjük meg.

Ceglédi Zoltán Nyüzsi

Te buzeráns, te!

Pontosan addig vagyok szolidáris a lebuzizottal, amíg nem kezd el maga is buzizni.

Balkányi Nóra Kult

„A melegség nem magánügy” – interjú Nádasdy Ádámmal

Egy konzervatív ember elvből támogatja a melegházasságot – idézi az angol miniszterelnököt Nádasdy Ádám, aki a melegekről, melegségről írt írásait gyűjtötte egybe a most megjelent Vastagbőrű mimóza című kötetében. Szükség van-e Orbán Viktor által felügyelt nyelvstratégiai intézetre? Elégedett-e a Zabhegyező újrafordításával? Miért nem elég tökösek a magyarok? Interjú.

1 2

A címlapról ajánljuk