hvg.hu Élet+Stílus

Terítéken a sör

Húst eszünk és sört iszunk, nem is lesz így több bajunk – tartja egy, persze hogy cseh közmondás. Mi meg azt mondjuk, hogy csúszik az a sör máshoz is. S még ilyenkor télen is. Sőt, akár az ünnepi menübe is becsempészhetünk egy-egy remek sör-étel párost.

T.S. Élet+Stílus

Lazac Oscar kaviárral és aranyporos popcorn

Ha a legnagyobb gasztronómiai luxusról van szó, az nem lehet más, mint a 89. Oscar-díj átadást követő fogadás. Az Amerikai Filmakadémia kormányzótanácsa báljának étel- és italkülönlegességeiről Wolfgang Puck vezetésével évek óta összeszokott csapat gondoskodik.

hvg.hu Élet+Stílus

Sörkocsma a Gellértben

A patinás budapesti hotelben éppen csak a fürdő medencéit nem töltik fel sörrel a hét végén. A második Indoor Sörfesztiválon február 17-19-én több mint 100-féle sört kóstolhatnak a habos ital barátai.

Gy.Zs. Élet+Stílus

Vacsora északi fényben

"Egy olyan estét szeretnénk most, amit sosem fogtok elfelejteni" - ígérte a svéd, aki kiugrott messzeföldön híres nordic konyhájából és a budapesti Belvárosban landolt.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

Tökéletes téli menü - recept

Ami nem arról szól, hogy jó nehéz, „fűtős” kajákkal tömjük tele magunkat, csak azért, mert tél van és hideg. Sőt, inkább egy kis könnyebbséget hoz az évszakos, hétvégi nagy zabálások után, a disznótorok és a farsangi zsírban-olajban dúskálások között.

hvg.hu Élet+Stílus

Golden Globe vacsora olasz módra

1300 vendégre 11 séf főzött az olasz származású Alberico Nunziata vezényletével. Naná, hogy nem maradhatott ki a parmezános rizottó meg a profiterol.

-gy- Élet+Stílus

Libamennyország

Nem biztos, hogy a libák is úgy képzelik el a mennyországot Szent Márton nap tájékán, ahogy mi . De mi mindenesetre megtaláltuk.

T.S. Élet+Stílus

Kannabisz a konyhában

Alapállásból közellenség, miközben gyógyszer is lehet, újabban pedig tabukat döntöget a konyhában. A kannabisz felhasználásáról már szakácskönyv is született, és egyre több séf vesz fel a menüjébe kenderkivonatokkal készülő fogásokat – az USA-ban.

Szauer Judit Gasztro

Gasztroturista Izlandon

Gyönyörű tájak, a természet mérhetetlen ereje és szépsége, halak minden mennyiségben, kedves, nyitott vendégszerető, kifejezetten humoros északi emberek és izgalmas gasztrokalandok – ez Izland. Kalandra fel!

hvg.hu Gasztro

Bisztronómia a fedélzeten

Egyre több sztárséf vállalja, hogy az „égi konyhák” speciális feltételeinek megfelelően alkosson menüsorokat. Legújabban a francia bisztrókonyha egyik legismertebb képviselője, Yves Camdeborde is a fedélzetre lépett.

T.S. Gasztro

Utolsó vacsorából húsvéti menü

Jézus séfjei - apokrif módon így is nevezik azokat a spanyol szakácsokat, akik minden évben megkísérlik rekonstruálni, és a kornak megfelelően újragondolni a Názáreti Jézus utolsó vacsoráját. Ilyen újrakomponált ételsorral várja a húsvéti ünnepek alatt vendégeit az idei évtől a második Michelin-csillaggal is büszkélkedhető madridi Coque étterem.

hvg.hu/turizmus.com Gasztro

A legjobb menük hete

Magyarországon 2011 óta évente kétszer is megrendezik az Országos Étterem Hetet. Legközelebb március 21–27. között kóstolhatják egységáron az érdeklődők válogatott felső- és középkategóriás éttermek erre az alkalomra összeállított menüit.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk