Tamás Gáspár Miklós Itthon

TGM: Krikszkraksz

A rezsim egyik leghatásosabb fegyvere a butaság.

Seres László Vélemény

Seres: A paktum ára

A most tető alá hozott török alku erkölcstelen, átgondolatlan és nem hatékony. Ha megvalósul, elköszönhetünk az Európai Uniótól, ahogy eddig ismertük.

hvg.hu Itthon

Orbán bizakodik az EU-csúcs előtt

Orbán Viktor megérkezett a csúcsra, és úgy látja, a kvótaönkéntesség és a török és ukrán vízumügyben is a magyar álláspontnak megfelelő eredmény születhet a csúcson.

Hegedűs Dániel Vélemény

A sprinter és a hosszútávfutó

A populista AfD 15-20 százalékra erősödése alapvető kihívást jelenthet a működőképes kormánykoalíciók mögötti többség kialakítása szempontjából.

Bogár Zsolt - Dercsényi Dávid Itthon

Visegrád cowboys menni Brüsszel

A térséget egyetlen befolyásos tömbben megjeleníteni kívánó, 25 éves Visegrádi Együttműködés (V4) története fordulópontjához érkezhet: a 64 milliós lakosságot képviselő V4-ek a menekültkvóták kérdésében térdre kényszeríthetik az 500 milliós Európai Uniót. Kétes dicsőség, ha a győzelem a dezintegrációé lesz.

Krekó Péter-Zgut Edit Vélemény

Új Visegrád: önként vállalt elszigetelődés?

Áldás vagy átok a visegrádi államok új együttműködése? Egyelőre annyi látszik, hogy a menekültkérdésben tanúsított új egység nem diplomáciai, hanem belpolitikai előnyökkel jár, és félő, hogy az együttműködés közös nevezője a nacionalista, euroszkeptikus kelet-európai populizmus lehet.

MTI Világ

Ausztria hatályon kívül helyezi Schengent - igaz csak ideiglenesen

Azokat a menekülteket, akik nem Németországba akarnak továbbutazni, többé nem fogják beengedni Ausztriába. Az osztrák kancellár egy holnap megjelenő interjúban élesen bírálta az EU-t, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy minden pénzügyi segítséget blokkolni fog azon tagállamok esetében, amelyek nem fogadnak menekülteket

hvg.hu Vállalkozás

Ők azok, akik eurómilliókat keresnek a menekültválságon

Ismerje meg az Adolfsen testvéreket, akiknek cége Norvégiában és Svédországban ellátást biztosít a menekülteknek. Forintra átszámolva tavaly 18 milliárd volt a bevételük, 630 millió forintos a nyereségük. És a biznisz rendületlenül pörög tovább.

Seres László Vélemény

Seres: Orbán titkos szolgálata

Elég érdekes helyzet, hogy Magyarországon a kormánypárt és az ellenzék vezető, nemzeti-szocialista ereje is deklaráltan oroszbarát; lehet majd választani.

Dercsényi Dávid (Brüsszel) Itthon

Négy embert tudtak felajánlani Orbánék Schengen megvédésére

Orbán Viktor Európában is fontos figura, amennyiben valaki fontossá válhat attól, hogy egy díszebéden odatojik az asztal közepére – hangzott el azon a brüsszeli sajtószemináriumon, melyet menekültügyben tartanak Brüsszelben. A hvg.hu is ott van.

1 2 3 4 5 6 7 8
A címlapról ajánljuk