Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Ezeket a bevándorlókat biztosan nem küldené vissza

Ezeket a bevándorlókat biztosan nem küldené vissza

"Minden bevándorlás (óhatatlanul) gazdasági is, így ennek a jelzőnek nincs értelme" - vallja egy migránsok beilleszkedését segítő szervezet tagja. A hazánkban is aktuálissá váló bevándorlás-témában most egy magyar és francia film is megpróbál eloszlatni néhány tévhitet. A magyar - a Belügyminisztérium által is támogatott - Hivatal egy ügyfélszolgálat mindennapjairól, a francia Samba egy szenegáli bevándorló félelemmel teli kálváriájáról mesél. Utóbbi bár könnyedebb, mégis többet segíthet a téma helyes kezelésében.

Kevesebb menekült próbál Magyarországra jutni a déli határnál

Az elmúlt napokhoz képest is tovább csökkent a határsértők száma Csongrád megye déli részén,.

MTI

Seres: Megélhetésiek

Seres: Megélhetésiek

A nyugati multikulti csődje egyelőre nem a mi problémánk. A mi dolgunk az lenne, hogy olyan prosperáló és szabad Magyarországot építsünk, ami célország is lehetne tehetséges, kreatív, dolgozni vágyó gazdasági bevándorlók számára.

Trócsányi: kerítésépítéssel nem lehet megoldani a menekültügyet

Trócsányi: kerítésépítéssel nem lehet megoldani a menekültügyet

Mindenképpen újra kell gondolni a menekültügyi szabályozást, mert a vonatkozó törvény nem orvosolja az Európában most felvetődött problémákat - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter hétfőn az Origónak adott interjújában.

MTI

"Vizet, kenyeret adok, de be ne jöjjenek"

"Vizet, kenyeret adok, de be ne jöjjenek"

Csak kedden félezren lépték át illegálisan a magyar határt, zömében a déli szakaszon. A hivatalos határátkelőhöz közeli röszkei tanyákon nem pánikolnak a migránsok miatt, Ásotthalmon, ahol a Jobbik által is támogatott Toroczkai László a polgármester, számos tanya a határsáv erdős térségében van. Errefelé jobban tartanak a bevándorlóktól. Az Orbán Viktor által felnagyított probléma helyi olvasata.

Magyarország lehet a kitoloncolók országa

Magyarország lehet a kitoloncolók országa

Az ENSZ menekültügyi szabályait sértheti, ha a kormány nem egyedileg bírálja el a menekültügyi kérelmeket, hanem homogén csoportként kezeli az úgynevezett biztonságos kibocsátó vagy biztonságos harmadik országból érkezőket. Mindez a jéghegy csúcsa: a decemberben szakmai egyeztetésre kiadott törvénytervezet alapján ezeknek az embereknek a menekültügyi eljárásában több, garanciális szabály se lenne biztosítva, már ha a kormány eredeti szándéka fennmarad.

Miért csukja le a magyar állam a menekülteket?

Miért csukja le a magyar állam a menekülteket?

A kormányt zavarják a világ menekültjei, úgyhogy – Európa saját, jól felfogott érdekében – inkább direkt elriasztja őket Magyarországtól.

Orbán és Vona egymásra licitálva játssza ki a bevándorlókártyát

Orbán és Vona egymásra licitálva játssza ki a bevándorlókártyát

Halálbüntetés visszaállítása, a gazdasági bevándorlás megállítása, a politikailag korrekt kommunikáció vége: egymást múlja felül a bevándorlásellenes retorikájában a kormányzó Fidesz-KDNP és a radikális Jobbik elnöke. Eközben Magyarország az egyik leginkább bevándorlásellenes ország Európában.

Kivégzéssel fenyegették meg az osztrák belügyminisztert

Az osztrák belügyminiszter egy névtelen levelet kapott, amelyben a túl liberális menekültpolitikája miatt megfenyegették.

MTI

Rákapcsolnak Orbánék októbertől a menekültügyi területen

Októberben megnövelik a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál a menekültügyi szakterületen dolgozók létszámát, és létrehoznak egy háromszáz személyes ideiglenes befogadó intézményt. Az erről szóló kormányhatározat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

MTI

Robbanásszerűen nőtt a menekültek száma Magyarországon

Az Európai Unióban sehol sem növekedett a menekültek száma az előző évhez képest olyan mértékben, mint itthon. Míg korábban átlagosan két-háromezer menedékkérelmet regisztráltak nálunk, a múlt évtől kezdve közel húszezerre nőtt a kérelmezők száma.

MTI
Hirdetés

„A menekültbatyut már a kukába dobtam”

„A menekültbatyut már a kukába dobtam”

Nem elég, hogy nem fogadjuk szívesen a Magyarországra érkező menekülteket, a jelenlegi rendszerben veszünk ugyan cipőt a lábukra, de nem tanítjuk meg őket járni – ilyennek látja a hazai menekültek helyzetét Dzavit Berisha, a tizenegy éve nálunk élő koszovói menekült, aki egész pályáját a hozzá hasonlók megsegítésének szentelte. (H)idegen – Menekültek Magyarországon sorozatunk következő darabja.

Egyre több az illegális határátlépő - nyugat felé is

Növekszik az ország határain illegálisan belépő migránsok száma; főként a balkáni útvonalon, embercsempész-hálózatok közvetítésével érkeznek és többségük tranzitországnak tekinti Magyarországot, inkább a gazdagabb európai országokba akar eljutni.

MTI

"A gyerekeim látták a véres emberdarabokat"

"A gyerekeim látták a véres emberdarabokat"

Rakan a szíriai polgárháború elől menekült kalandos körülmények között Magyarországra, felesége, édesanyja egy robbantásban meghalt. Öt gyereke Törökországban várja, hogy a magyar nagykövetség engedélyt adjon beutazásukra, csakhogy a feltételek olyanok, melyek szinte lehetetlenné teszik szíriai palesztinok számára Magyarországon a családegyesítést. Megdöbbentő riport egy szír palesztin családról.

Hirdetés

A svédek után a magyarokon van a legnagyobb migrációs nyomás az EU-ban

Magyarország a lakosság számához képest a második helyre került az EU-n belül: míg 1 millió lakosra vetítve Svédországban 955 menedékkérelmet adtak be az elmúlt évben, Magyarország alig maradt el ettől, 950 beadott kérelemmel - mondta Martonyi János külügyminiszter.

MTI

Videó: Menekültroham a spanyol szögesdrótok ellen

Legalább száz afrikai bevándorló jutott át hajnalban Marokkóból a Spanyolországhoz tartozó Melilla várost körülvevő kerítésen. Migránsok egy másik csoportja eközben úszva próbált Spanyolországba jutni.

hvg.hu

Angelina Jolie műtétje után a világ vezetőihez fordult

Diplomáciai erőfeszítéseket sürgetett a szíriai polgárháború megszüntetése érdekében Angelina Jolie.

MTI

Pintér-csomag: egyetlen napig lehet véleményezni a rendelettervet

Egyetlen napot adott a kormány a menekültügyi szabályok módosításáról szóló rendeletterv véleményezésére - legalábbis ez derül ki a kabinet honlapján megjelent dokumentum ismertetőjéből.

Videó: szkinhedek és romák is megverték az afgán menekültet

Videó: szkinhedek és romák is megverték az afgán menekültet

Nő a feszültség a balassagyarmati lakosok és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal által fenntartott közösségi szállás lakói között. Több külföldi bántalmazásról számolt be, amiért a Helsinki Bizottság is egyeztetést kezdeményezett, a közösségi szállás ellen tiltakozó csoport alapítója szerint viszont pont a bevándorlók kötnek bele a város lakóiba. Feljelentést sem a menedékkérők, sem a helyiek nem tesznek.

"Nem vesznek minket emberszámba" - menekültek Balassagyarmaton

"Nem vesznek minket emberszámba" - menekültek Balassagyarmaton

Akár egy évig is tartó fogság után kerülnek a Magyarországra érkező menekültek a balassagyarmati menekülttáborba, ahol orvosi ellátás nélkül, rossz higiéniai körülmények között, a helyiek ellenségeskedése mellett kell élniük évekig, ami általában kitoloncolással zárul. Balassagyarmaton jártunk, ahol a szálláson élő menekültekkel találkoztunk.

Hirdetés
123

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X