Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Kivégzéssel fenyegették meg az osztrák belügyminisztert

Az osztrák belügyminiszter egy névtelen levelet kapott, amelyben a túl liberális menekültpolitikája miatt megfenyegették.

MTI

Rákapcsolnak Orbánék októbertől a menekültügyi területen

Októberben megnövelik a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál a menekültügyi szakterületen dolgozók létszámát, és létrehoznak egy háromszáz személyes ideiglenes befogadó intézményt. Az erről szóló kormányhatározat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

MTI

Robbanásszerűen nőtt a menekültek száma Magyarországon

Az Európai Unióban sehol sem növekedett a menekültek száma az előző évhez képest olyan mértékben, mint itthon. Míg korábban átlagosan két-háromezer menedékkérelmet regisztráltak nálunk, a múlt évtől kezdve közel húszezerre nőtt a kérelmezők száma.

MTI

„A menekültbatyut már a kukába dobtam”

„A menekültbatyut már a kukába dobtam”

Nem elég, hogy nem fogadjuk szívesen a Magyarországra érkező menekülteket, a jelenlegi rendszerben veszünk ugyan cipőt a lábukra, de nem tanítjuk meg őket járni – ilyennek látja a hazai menekültek helyzetét Dzavit Berisha, a tizenegy éve nálunk élő koszovói menekült, aki egész pályáját a hozzá hasonlók megsegítésének szentelte. (H)idegen – Menekültek Magyarországon sorozatunk következő darabja.

Egyre több az illegális határátlépő - nyugat felé is

Növekszik az ország határain illegálisan belépő migránsok száma; főként a balkáni útvonalon, embercsempész-hálózatok közvetítésével érkeznek és többségük tranzitországnak tekinti Magyarországot, inkább a gazdagabb európai országokba akar eljutni.

MTI

"A gyerekeim látták a véres emberdarabokat"

"A gyerekeim látták a véres emberdarabokat"

Rakan a szíriai polgárháború elől menekült kalandos körülmények között Magyarországra, felesége, édesanyja egy robbantásban meghalt. Öt gyereke Törökországban várja, hogy a magyar nagykövetség engedélyt adjon beutazásukra, csakhogy a feltételek olyanok, melyek szinte lehetetlenné teszik szíriai palesztinok számára Magyarországon a családegyesítést. Megdöbbentő riport egy szír palesztin családról.

A svédek után a magyarokon van a legnagyobb migrációs nyomás az EU-ban

Magyarország a lakosság számához képest a második helyre került az EU-n belül: míg 1 millió lakosra vetítve Svédországban 955 menedékkérelmet adtak be az elmúlt évben, Magyarország alig maradt el ettől, 950 beadott kérelemmel - mondta Martonyi János külügyminiszter.

MTI

Videó: Menekültroham a spanyol szögesdrótok ellen

Legalább száz afrikai bevándorló jutott át hajnalban Marokkóból a Spanyolországhoz tartozó Melilla várost körülvevő kerítésen. Migránsok egy másik csoportja eközben úszva próbált Spanyolországba jutni.

hvg.hu

Angelina Jolie műtétje után a világ vezetőihez fordult

Diplomáciai erőfeszítéseket sürgetett a szíriai polgárháború megszüntetése érdekében Angelina Jolie.

MTI

Pintér-csomag: egyetlen napig lehet véleményezni a rendelettervet

Egyetlen napot adott a kormány a menekültügyi szabályok módosításáról szóló rendeletterv véleményezésére - legalábbis ez derül ki a kabinet honlapján megjelent dokumentum ismertetőjéből.

Videó: szkinhedek és romák is megverték az afgán menekültet

Videó: szkinhedek és romák is megverték az afgán menekültet

Nő a feszültség a balassagyarmati lakosok és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal által fenntartott közösségi szállás lakói között. Több külföldi bántalmazásról számolt be, amiért a Helsinki Bizottság is egyeztetést kezdeményezett, a közösségi szállás ellen tiltakozó csoport alapítója szerint viszont pont a bevándorlók kötnek bele a város lakóiba. Feljelentést sem a menedékkérők, sem a helyiek nem tesznek.

"Nem vesznek minket emberszámba" - menekültek Balassagyarmaton

"Nem vesznek minket emberszámba" - menekültek Balassagyarmaton

Akár egy évig is tartó fogság után kerülnek a Magyarországra érkező menekültek a balassagyarmati menekülttáborba, ahol orvosi ellátás nélkül, rossz higiéniai körülmények között, a helyiek ellenségeskedése mellett kell élniük évekig, ami általában kitoloncolással zárul. Balassagyarmaton jártunk, ahol a szálláson élő menekültekkel találkoztunk.

Magyar-osztrák menekültügy: "Ausztria eddig kivonhatta magát a felelősség alól"

Ausztriának fel kell függesztenie az Európai Unióba Görögországon át érkező menekültek kitoloncolását Magyarországra - állítja a Diakonie osztrák segélyszervezet pénteki közleményében egy alkotmánybírósági ítélet alapján.

MTI

"Bűnözőkként kezelik a menekülteket" - Magyarországról írt egy osztrák lap

A magyarországi menekültügy helyzetéről közölt riportot a Profil című osztrák hetilap menekültjogért folyamodókkal és szakértőkkel folytatott beszélgetések alapján.

MTI

Index: a BM kicenzúrázta Parti Nagy Lajost

A Belügyminisztérium kivetette egy menekültnapi kiadványból Kőszeg Ferenc, Makai József és Parti Nagy Lajos írásait, mert azok szerinte nincsenek összhangban a támogatott célkitűzésekkel és a kormány érdekeivel - írta hétfői cikkében az Index.

hvg.hu

Magyarország megsérti a genfi egyezményt az ENSZ szerint

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának jelentése szerint Magyarország több ponton is megsérti a menekültek jogi helyzetéről szóló 1951-es genfi egyezményt. A szervezet ezért sürgős magyarországi intézkedéseket szeretne - mondta az InfoRádiónak Gottfried Köfner, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának közép-európai regionális képviselője.

hvg.hu

Defektes a magyar menekültvédelmi rendszer

Gottfried Köfner, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) közép-európai regionális képviselője szerint sürgős intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy a magyarországi menekültvédelmi rendszer a nemzetközi normáknak megfelelően működjön.

MTI

Aggódik a magyar menekültügyi helyzet miatt az ENSZ képviselője

Aggodalmának adott hangot a magyar menekültüggyel kapcsolatban az ENSZ illetékes szervezetének egy bécsi képviselője - írta egy szerdai osztrák napilap.

MTI

Mutasd, milyen nyomorúságos az életed!

Mutasd, milyen nyomorúságos az életed!

Abszurd képzeletbeli fotózással mutatja be az argentin Young & Rubicam, milyen kiszolgátatott és lehetetlen helyzetben vannak a menekültek a világ bármely területén - írja legfrissebb bejegyzésében a Facelift reklámblog.

hvg.hu

Martonyi megőrizné a schengeni rendszer lényegét

Martonyi megőrizné a schengeni rendszer lényegét

Időnként minden rendszert felül lehet vizsgálni, de Schengen esetében fontos, hogy annak lényegét, fő tartalmát mindenképpen meg kell őrizni - mondta Martonyi János külügyminiszter szerdán Budapesten.

MTI
12

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X