MTI Itthon

A Stop Sorost kedden tárgyalja az országgyűlés

Az Országgyűlés jövő héten visszatér szokásos menetrendjéhez: kétnapos ülést tart, ismét lesznek interpellációk és a képviselők kedden tárgyalják meg az alaptörvény hetedik módosítását, valamint a "Stop Soros" törvénycsomagot.

hvg.hu Itthon

Amnesty: A Stop Soros kegyetlen kísérlet

A jogvédők szerint a magyar kormány mindennél jobban elkötelezett, hogy Magyarország legyen Európában az az ország, amely a lehető legkegyetlenebbül bánik a menedékkérőkkel és menekültekkel.

hvg.hu Itthon

Beer Miklós: Mérgezett a levegő

A Magyar Narancsnak adott interjút Beer Miklós váci megyés püspök. Beszélt a lombikprogrammal kapcsolatos ellenérzéseiről, a cölibátusról és arról is, mit mondanak az emberek, ha meghallják, a menekültek befogadása.

hvg.hu Itthon

Minden harmadik másodpercben menekültté válik valaki a világban

Súlyos számok az ENSZ menekültügyi szervezetétől: a világban 65,5 millió ember menekült, a felük gyerek. 84 százalékuk közepesen vagy gyengén fejlett országokban él, és további menekültválságot generálhat. A gazdagabb országok teherbíró képességükhöz viszonyítva alig vesznek részt a válság kezelésében. És vannak országok, amelyekben egyre súlyosabban korlátozzák az oltalomhoz jutás lehetőségét, áll az UNHCR sajtóközleményében.

Balla István Kult

„A fiatalok jelentik a jövőt, nekik csesszük el éppen az országot”

Ha nevetünk, és egy idő után kiderül, hogy saját magunkon nevetünk, sokkal jobban megérthetjük a menekültkérdést – véli Vajdai Vilmos, aki ennek megfelelően rendezte meg a Nem vagyunk mi barbárok című darabot a Katonában. Interjú, amiben előkerül Manu Chao, Fekete György, Trump, Orbán és Lenin is.

Farkas Éva Kult

Kováts Adél: Mondani, mondani, mondani kell a dolgokat

„Anya, most megértettem, mi a háború!” - Kováts Adél azt meséli, ez tört ki a lányából, miután látta őt a Futótűz hősnőjét játszani. A Radnóti igazgatója mesélt a darabválasztás üzenetéről, a megjelenített drámáról, a szavak erejéről a színpadon és a mindennapokban, és a színházról, amelyet elképzelt, s egy éve megvalósítani próbál.

MTI / hvg.hu Itthon

Fogadjunk, hogy ezeket nem tudta a menekültekről

Egy németországi felmérés bemutatta, hogy a menekültek átlagosan több mint 2 millió forintnyi összeget költenek az útra Európába, ugyanúgy demokratikus jogállamban akarnak élni, mint az európaiak, és 90 százalékban iskolázott, dolgozó emberekről van szó, akik közül viszont sokakat ért bántalmazás vagy valamilyen atrocitás az út során.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával