Kaufmann Balázs Világ

Szerb kórházakig verik vissza a menekülteket a magyar egyenruhások

A szabadkai kórház néha úgy néz ki, mint a délszláv háborúk idején. A menekültek azt mondják, "a kék ruhás magyarok nagyon durvák". A határ túloldalán találkoztunk olyan afgán fiúkkal, akik azt mondták, miután megverték, órákig guggoltatták őket és kutyákat eresztettek rájuk.

hvg.hu Világ

Tévedésből menekültábort bombáztak, ötvenen meghaltak

Ötvenen életüket vesztették és 120 megsebesültek, köztük segélymunkások, miután a nigériai légierő harci gépe kedden tévedésből Boko Haram harcosok helyett menekültekre és segélymunkásokra mért légicsapást - közölte egy nigériai állami hivatalnok.

hvg.hu Itthon

"Övön aluli ütések" - megszólalt a menekülteket befogadó körmendi plébános

Kevesebben támogatják a körmendi plébános menekültbefogadó akcióját, mint ahányan ellenzik azt - tapasztalta Németh Zoltán, aki templomba járóktól is megkapta a sorosbérenc címkét. A plébános hangsúlyozza, hogy akciójában nincsen semmi politikai szándék. Úgy gondolja, dolgozni kell, hogy a magyarokról lemossák az idegengyűlölet bélyegét, de így nehéz lesz. Németh Zoltánt egyetlen püspök biztosította támogatásáról.

MTI Világ

Óriásbalhé volt egy görög és egy bulgáriai menekülttáborban is

Tűz volt csütörtökön egy leszboszi menekülttáborban, egy 66 éves asszony és egy hatéves gyerek meghalt, ketten megsérültek. Az eset után migránsok felgyújtottak több sátrat, és összecsaptak a rendfenntartókkal – közölte a görög rendőrség. Közben egy bulgáriai táborban állítólag több százan vettek részt egy csütörtök esti verekedésben.

MTI / hvg.hu Világ

Németországban köthet ki a calais-i dzsungel lakóinak egy része

A Rheinische Post című német lap azt írta kedden, hogy több száz embert vihetnek majd át Németországba abból az illegális menekülttáborból, amelynek hétfőn kezdték meg a felszámolását a franciaországi Calais-ban. Az érintett migránsokat a németeknél vették ugyanis nyilvántartásba korábban.

hvg.hu Itthon

Középkori körülményekkel lőcsöljük rá a menekülteket az osztrákokra

Megfagynak a körmendi menekülttáborban sátorokban élők a hideg és eső miatt, hiába oszt a BÁH pokrócot, és hiába állított fel kályhákat. Alig páran laknak már csak az intézményben, ami továbbra is működik, nem zár be. A menedékkérők pedig inkább nekivágnak a pár kilométerre lévő osztrák határnak.

MTI Itthon

Megszökött hét menekült a kiskunhalasi táborból

Hét migráns, többségében pakisztáni állampolgár szökött meg a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központból. Öt férfit már elfogott a rendőrség, két pakisztáni társukat nagy erőkkel keresik - közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

hvg.hu Itthon

Mocsok és embertelen állapotok várják a menekülteket a körmendi táborban

Tűzforró katonai sátrakba zsúfolják a menedékkérőket Körmenden; van olyan sátor, ahol csak egy ember, máshol tízen alszanak, a rossz higiéniás helyzet miatt sokan lettek rühesek. Hűtő nincs, a menekültek ételét belepik a hangyák. A képeket Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő készítette, mert a sajtót továbbra sem engedik be a menekülttáborokba.

hvg.hu Itthon

A rendőrség szerint nem történt törvénytelenség a körmendi menekülttáborban

Az ATV egy korábbi cikke szerint a körmendi újranyitott menekülttáborban lakó bevándorlók zaklatták a fiatal kézilabdázó lányokat, betörtek egy ablakot, és a rendőrségnek kellett közbelépnie. A rendőrség már akkor is cáfolta, hogy balhé lett volna a táborban, most pedig a betört ablak ügyében folytatott nyomozást is lezárták.

1 2 3 4 5 6 7
10

A címlapról ajánljuk