MTI Gazdaság

A magánhitelezőkben bízik a a német pénzügyminiszter

A német pénzügyminiszter bízik benne, hogy a magánhitelezők is részt vesznek a Görögország számára kidolgozandó második mentőakcióban. Azt várja, hogy a magánhitelezők az euróövezeti pénzügyminiszterek július 3-i értekezletére közlik önkéntes hozzájárulásuk pontos számait.

hvg.hu Világ

Hajdu: egy magyart kint hagytak Líbiában

A Terrorelhárítási Központ vezetője a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában azt mondta: mindenkit kihoztak Líbiából, aki jelentkezett. Hajdu János szerint készek voltak arra is, hogy álljanak a gépen, de erre végül nem volt szükség.

MTI Világ

Drámai mentőakció a dán partoknál

Pénteken felborult egy csónak a dániai Praesto-öbölben, amelyben 13 diák és két kísérő ült. Egy utas eltűnt, a többit sikerült kimenteni.

Hírszerző/FH Shake

36 gyerek került bajba egy vitorláson az Atlanti-óceánon

Mindkét árboca eltört pénteken egy lengyel vitorlásnak, amely az Atlanti-óceánon hajózott. A brit parti őrség mentőakciót indított a hajó megsegítésére. Az 55 méter hosszú vitorlás fedélzetén 47 ember van, köztük 36 vitorlástanonc.

MTI Világ

Mi vár a chilei bányászokra a szabadulás után?

Pszichológusok szerint komoly jellemváltozást lehet majd megfigyelni annál a 33 chilei bányásznál, akik többhetes föld alatti fogság után - ha minden jól megy - nemsokára ismét visszatérhetnek a külvilágba. A San José-i réz- és aranybányában augusztus 5-én bekövetkezett tárnaomlás után még nem is sejtették, mi vár rájuk, egyáltalán túlélik-e a szerencsétlenséget, arra pedig végképp nem számítottak, hogy az egész világ megismeri majd őket, és valóságos "sztárként", hősként tekint rájuk.

MTI Világ

Kimentették az első chilei bányászt

Sikerrel menekítették ki a több mint 600 méteres mélységben rekedt első chilei bányászt, aki szerda hajnalban érkezett a felszínre - jelentette a CNN amerikai hírtelevízió. A "történelmi" mentési akció helyi idő szerint nem sokkal kedd éjfél előtt vette kezdetét.

1 2

A címlapról ajánljuk