hvg.hu Világ

Brit kémügy: mindenki jobban van

Az angliai Salisburyben lányával együtt mérgeztek meg egy volt kettős ügynököt, Szergej Szkripalt. A 33 éves Julija Szkripal azóta eszméletéhez tért: üzent a rendőrségen keresztül, az orosz tévé pedig lejátszotta egy lehallgatott telefonbeszélgetését.

hvg.hu Világ

Negyven éve rázta meg Olaszországot Aldo Moro elrablása

Aldo Moro volt olasz miniszterelnököt 40 évvel ezelőtt rabolták el Rómában: a politikus öt testőrét agyonlőtték, őt pedig pisztollyal kényszerítették, hogy szálljon ki az őt szállító gépkocsiból. Mindez a reggeli csúcsforgalom idején történt, egy kávézó közelében.

hvg.hu Világ

Ezt használták az angliai idegméreg-merényletben: Novicsok

Brit állítások szerint a Novicsok idegméreg-család egyik tagját használta az a merénylő, aki március 4-én a dél-angliai Salisburyben meg akarta ölni Szergej Szkripal orosz-brit kettősügynököt és lányát, Juliját. A Novicsok 10-100-szor erősebb, mint a hagyományos ideggázok.

hvg.hu Világ

Nagy-Britannia odacsapna az idegméreg miatt?

Theresa May kormánya londoni jelentések szerint azt vizsgálja, miként csapjon vissza Oroszországnak azért, hogy a dél-angliai Salisburyban – vélhetően orosz kapcsolatokkal rendelkező merénylők – idegméreggel merényletet követtek el az egykori orosz-brit kettősügynök, Szergej Szkripal és lánya ellen. Moszkva szerint a gyilkossági kísérlet brit provokáció, s a cél a nyári oroszországi foci-vb ellehetetlenítése.

hvg.hu Világ

Brit kémügy – már a hadsereget is bevonták

Már 180 brit katona is részt vesz az egykori orosz-brit kettősügynök, Szergej Szkripal elleni angliai mérgezéses merénylet következményeinek a felszámolásában. Közben az idegméreggel vasárnap, Salisburyben megtámadott 66 éves férfi és 33 éves lánya változatlanul kómában fekszik.

hvg.hu Világ

Brit kémügy – szélesedik a botrány, 21 embert kezeltek

Egyre komolyabbá válik az egykori orosz-brit kettősügynök, Szergej Szkripal és lánya ellen elkövetett angliai gyilkossági kísérlet miatt kipattant botrány: a rendőrség bejelentette, átkutatják a jelenleg is válságos állapotban lévő 66 éves férfi házát, s lezárnak több, a környéken lévő épületet.

hvg.hu Világ

Szkripal-gyilkosság: Moszkva tagad, de közölte, az árulók korán halnak

Az orosz állami médiumok napokig gyakorlatilag hallgattak arról, hogy ismeretlen tettesek idegméreggel próbálták megölni Angliában Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynököt és 33 éves lányát. Most változott a politika, s előkerültek a fenyegetések, illetve a tagadások.

1 2 3 4 5 6 7
50

A címlapról ajánljuk