hvg.hu Világ

London - kritikus szinten a terrorfenyegetettség

A legmagasabb szintűre, azaz kritikusra emelték Nagy-Britanniában a terrorfenyegetettség szintjét, ami azt jelenti, hogy a hatóságok szerint nagy bármelyik pillanatban bekövetkezhet egy merénylet.

MTI / hvg.hu Bűnügy

Életfogytiglant kaphat a Teréz körúti robbantó

Fel nem használt robbanóanyagokat találtak korábban a tűzszerészek abban a présházban, ahol a merénylettel gyanúsított férfi kísérletezgetett, emiatt lehet, hogy még egy vádpontban felelnie kell majd.

hvg.hu Világ

A nőket célozta a finnországi késelő

A rendőrség szerint elsősorban a nőket kereste a délnyugat-finnországi Turkuban késsel támadó, marokkói származású elkövető. A hatóságok terrorakcióként kezelik a két halálos áldozatot követelő merényletet, s eddig - a megsebesített támadó mellett - négy embert vettek őrizetbe.

MTI Világ

Finnországi késelés - őrizetbe vételek

Négy embert őrizetbe vett szombatra virradóra a finn rendőrség a pénteken elkövetett késeléses támadással összefüggésben. Még mindig nem derült ki, mi áll a merénylet hátterében.

hvg.hu Gazdaság

Korrupció franciásan, mi az a Karacsi-gate, és miért vették újra elő?

Felrobbant egy autóbusz Pakisztán legnagyobb városában még 2002 májusában: 15-en meghaltak, köztük 11 francia állampolgár. Miért veszítették életüket ilyen sokan Karacsiban? Tizenöt éve vizsgálják ezt különböző bíróságok Franciaországban, ahol most a célkeresztbe került az akkori hadügyminiszter, a ma 75 éves Francois Léotard.

1 2 3 4 5 6 7
49

A címlapról ajánljuk