hvg.hu Gazdaság

Metrófelújítás: édeskevés lehet a metrópótlás

Ajánlják a villamost a metró helyett, de alig sűrítik. Elhozhatnák a pótlóbuszokat és a villamosokat is a Nyugatiig, mégsem teszik. Vitézy Dávid és a Közlekedő Tömeg szerint is kevés, amit a metró helyett kínál a közlekedési cég a hármas metró északi szakaszának felújítása idejére.

hvg.hu Itthon

Itt a BKK metrópótló terve, 17-ig lehet véleményezni

A BKK társadalmi egyeztetésre bocsátja a 3-as metró első szakaszának felújításához kidolgozott mobilitási tervét. Hétfőtől szeptember 17-ig bárki elmondhatja róla a véleményét. A metrópótló buszok mellett más járatok útvonala vagy menetrendje is változik. A 12-es villamos például egészen a Lehel térig megy majd.

hvg.hu Autó

Jövő héten újabb használt buszok érkezhetnek Budapestre

Lassan összeáll a kép a metrópótlással kapcsolatban: Volvo-hibridek és csuklós MAN-nek vihetik majd az utasokat a 3-as metró helyett a felújítás idején. A használt járművek Ausztriából és Norvégiából jöhetnek – írja az Indoház.hu.

Autó

A BKK megkérdezi az utasokat, mit szólnak a metrópótlás terveihez

A tervek szerint jövő nyáron végre hozzáfognak a 3-as metró szakaszos felújításához, és ezzel kiesik egy időre a főváros egyik legforgalmasabb tömegközlekedési vonala. A BKK-nál már dolgoznak a pótláson, a Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakasz metrópótló terveiről két héten át várják az utasok véleményeit.

hvg.hu Itthon

Metrópótlás: Tarlós levelet írt Orbánnak a tender elmeszelése miatt

Ahogy ígérte, a miniszterelnökhöz fordult a Közbeszerzési Döntőbizottság szerdai döntése miatt a főpolgármester. Tarlós István levelet írt Orbán Viktornak – értesült az InfoRádió. A főpolgármester a hírrádiónak azt nyilatkozta: utasította a BKV vezérigazgatóját, hogy vészhelyzet esetén azonnal állítsa le a 3-as metró forgalmát.

MTI Itthon

Tényleg leáll a metrópótlótender

A Közbeszerzési Döntőbizottság elrendelte a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. közbeszerzési eljárásának felfüggesztését, amelyet közforgalmú autóbuszvonalak üzemeltetésére kötendő szolgáltatási szerződésre írtak ki - közölte a Közbeszerzési Hatóság az MTI megkeresésére.

hvg.hu Itthon

Gigadugót hozhat a belvárosban a metrópótlás

A 3-as metró felújításának tervezésével megbízott konzorcium szerint működésképtelen lesz a belvárosban a metrópótlás, mert a kiskörúton egyszerűen nincs annyi hely, amennyire szükség lenne a pótlóbuszok és a villamosok közlekedéséhez. A BKK nem ment bele ugyanis abba, hogy a rekonstrukció idejére leállítsák a villamosokat – írja az Origo.


A címlapról ajánljuk