hvg.hu Gazdaság

És akkor elindult a metrópótlás, a Váci út felelt neki

Kisebb döccenőkkel, de jól indult el a 3-as metró felújítása miatti pótlás. Úgy volt, hogy decembertől sok ételautomata leáll, de aztán a képviselők észbe kaptak. Az infláció csak 2,2 százalékos, mi pedig utánajártunk, miért érezhetik ezt mégis magasabbnak a legtöbben. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Itthon

Szétrázza a Váci út a metrópótló buszokat – videó

Nagyon rossz állapotban van sok helyen a fővárosi Váci út, beleértve a nemrég kijelölt buszsávokat is. Az új buszok is csak úgy zörögnek-nyekkennek, durvább helyeken még az ütést is érezni, amit a futómű kap. Meddig fogják így bírni a metrópótló buszok? Videó.

hvg.hu Itthon

Így maradt el a metróapokalipszis – videó

Szellős tömegben és gördülékenyen indult az első pótlóbuszos munkanap a hármas metró északi szakaszán, ahol egy évig nem fognak vonatok járni. Sok helyen rendőrök irányították a forgalmat, káosz az első reggelen nem volt. Kérdés, tartható-e mindez a felújítás végéig. Videó.

hvg.hu Itthon

Így indult a metrópótlás – sok fontos információ a Váci útról

Ott voltunk az őszi szünet utáni első munkanap reggelén az Árpád hídnál, amikor elindult az M3-as metró felújítása. Először kellett munkanapon pótolni buszokkal Magyarország legforgalmasabb vasútvonalát. Az élő közvetítésünkben szakértőink voltak Kelemen Tamás, a Közlekedő Tömeg egyesület és Halász Áron, a Magyar Kerékpáros Klub munkatársai.

hvg.hu Itthon

Ma lehet utoljára Újpestről Kőbányára metrózni, szombattól más világ jön

Aki szeretné még utoljára látni régi állapotában a 3-as metró északi szakaszát, elvileg ma délután teheti meg utoljára. Ugyancsak ma jár utoljára metró a teljes vonalon, vagyis Újpesttől Kőbányáig, és egyelőre nem tudni, pontosan mikortól közlekedik majd ismét a két végállomás között. Vagyis nincs még pontos dátum ahhoz, mikorra fejezhetik be a teljes vonal felújítását. Hozzá kell szokni hosszú időre a pótlóbuszokhoz.

MTI Közlekedés

Nem jár a metró? Bringázzon!

Jövőre tovább bővülhet Budapesten a Mol Bubi közbringarendszer. A BKK arra számít, hogy a 3-as metró felújítása miatt sokan választják majd alternatívaként a Bubit a rövidebb távú útjaikra.

hvg.hu Itthon

Már a hétvégén ízelítőt kap Budapest a metrópótlásból

Újpest-Központ és a Deák Ferenc tér között október 28-29-én a vonalfelújítás előkészületei miatt pótlóbusz jár. A metrószerelvények pedig rövidített útvonalon, Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között közlekednek majd.

hvg.hu Gazdaság

Metrófelújítás: édeskevés lehet a metrópótlás

Ajánlják a villamost a metró helyett, de alig sűrítik. Elhozhatnák a pótlóbuszokat és a villamosokat is a Nyugatiig, mégsem teszik. Vitézy Dávid és a Közlekedő Tömeg szerint is kevés, amit a metró helyett kínál a közlekedési cég a hármas metró északi szakaszának felújítása idejére.

hvg.hu Itthon

Itt a BKK metrópótló terve, 17-ig lehet véleményezni

A BKK társadalmi egyeztetésre bocsátja a 3-as metró első szakaszának felújításához kidolgozott mobilitási tervét. Hétfőtől szeptember 17-ig bárki elmondhatja róla a véleményét. A metrópótló buszok mellett más járatok útvonala vagy menetrendje is változik. A 12-es villamos például egészen a Lehel térig megy majd.

1 2

A címlapról ajánljuk