MTI Itthon

Szijjártó: Kipécézték, és aljasan támadják Magyarországot

Európa súlyos, történelmi kihívásokkal szembesül, és ezek elvették néhány európai ország és európai intézmény józan eszét – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Cipruson, ahol az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának ülése után.

hvg.hu Gazdaság

EU-csúcs: Orbán vétózna, de nincs mit

Sok minden terítékre kerül az EU állam- és kormányfőinek most zajló brüsszeli csúcstalálkozóján, igazi áttörésre azonban nem lehet számítani. Egyelőre egy dolog biztos: az új menetrend nem igazán jött be.

hvg.hu Itthon

Orbán-interjú: A Népszabadságról egy szót sem

Nem került szóba a miniszterelnök szokásos rádióinterjújában a Népszabadság ügye. Orbán Viktort az alaptörvény közelgő módosításáról, a jövő heti, migrációs kérdéseket érintő uniós csúcsról, az ország felminősítéséről, a szakképzés átalakításáról és az 56-os megemlékezésekről kérdezték.

hvg.hu Világ

Human Rights Watch: erőszakosak a menedékkérőkkel a magyar hatóságok

Hetekig kénytelenek a határkerítés előtt a szabadban, az időjárás szeszélyeinek kitéve várakozni azok, akik Magyarországon kívánnak menedékkérelmet benyújtani. A magyar hatóságok nincsenek tekintettel semmilyen személyi körülményre, pedig törvény írja elő számukra, hogy a sérülékeny kérelmezők számára haladéktalanul biztosítani kellene a hozzáférést a menedékeljáráshoz és a szakszerű menekültügyi ellátáshoz az országhatáron belül – írja friss jelentésében a Human Rights Watch.

hvg.hu Világ

Épül már a migránsfogó fal Calais-nál

Már építik a „calais-i nagy falnak” csúfolt betonkonstrukciót a város kikötőjéhez vezető út mentén. A brit kormány azt reméli, ez majd útját állja azoknak a migránsoknak, akik kamionokra felkapaszkodva akarnak átjutni a szigetországba.

hvg.hu Gazdaság

4 térkép, ami önnek is újat mondhat a bevándorlásról

A Világgazdasági Fórum térképei kissé másképp mutatják a bevándorlási trendeket, mint a populista kampányok Európa-szerte. Ugyanakkor az is kiderül belőlük, hogy Magyarország a migrációs válság által leginkább érintett európai államok egyike. Itthon 4,5 százalék a határon kívül születettek, azaz a bevándorlók aránya, többségüket Romániából érkezők adják. Nagy-Britannia viszont nem épp a kelet-európai bevándorlók súlya alatt fog elsüllyedni. Svájcban csaknem a lakosság egyharmada migráns, igaz, nagy többségük Németországból érkezett.

MTI Világ

Nekifogtak a munkának Brüsszelben az uniós vezetők

Megkezdődött csütörtökön délután Brüsszelben az Európai Unió állam- illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács ülése, melyen a két fő napirendi pont a migrációs válság, valamint a brit reformelképzelések megvitatása.

MTI Világ

Putyint kiütötték a menekültek a kihívási listán

Az amerikai Politico című online lap által megkérdezett politikusok, diplomaták és tanácsadók többsége a migrációs válságot tartja az Európa előtt álló legnagyobb kihívásnak. A júniusban megkérdezettek még Vlagyimir Putyin orosz elnök politikáját és az euróválságot tartották a legnagyobb kihívásnak.

A címlapról ajánljuk