hvg.hu Gazdaság

Migránsnak neveztek Angliából hazatérő magyarokat a munkaügyi hivatalban

Több százezer magyar külföldön dolgozik, az elvándorlás miatt nehéz megfelelő szakmunkást találni, így sokan azt gondolják, hogy a hazatérő szakembereket tárt karokkal fogadják. Az RTL Klub Házon kívül című műsorában bemutatták három ember történetét, akiknek nem is volt annyira édes a hazatérés.

Gergely Zsófia Itthon

Pikáns rokoni kapcsolatok sejlenek fel a röszkei terrorperben

A legfontosabb migránsperben tíz év fegyházat kiszabó bíró élettársa egy olyan ügyvéd, aki az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából dolgozik - tudta meg a hvg.hu. Ügyvédi irodája ráadásul ugyanott működik, mint ahol egy korábbi fideszes országgyűlési képviselő ügyvédkedik, de itt dolgozik annak a bírósági vezetőnek a rokona is, aki kifejezetten erre a bíróra osztotta a terrorcselekményért elítélt szíriai menekült ügyét. A személyes kapcsolatok ellenére a bíróság állítja, minden törvényesen zajlott. Ugyanakkor a Szegedi Törvényszék bizonyíthatóan nem tartotta be a legfontosabb eljárásjogi határidőt tavaly a perek elosztásának szabályozásánál.

MTI / hvg.hu Itthon

Afgán menekültekre hívtak rendőrt Ferencvárosban

A ferencvárosi pályaudvaron valamint a Soroksári út és az Illatos út kereszteződésében igazoltattak menekülteket a rendőrök vasárnap este. Összesen ötvenhét emberről van szó, belépésre jogosító papírjaik nem voltak, előállították őket – derül ki a rendőrség közleményéből.

hvg.hu Nagyítás

Kiürült a calais-i Dzsungel

Hétfőn hosszú sorokban álltak a menekültek a calais-i tábor gyűjtőpontjánál, amelyet a hatóságok a kiürítéshez kijelöltek: becslések szerint 6400-6500 ember lehetett a város szélén. A területről buszokkal szállították el az embereket az ország különböző pontjain kialakított befogadóközpontokba. A BBC videóján látszik, hogy már az első napon is volt lökdösődés, hétfőn reggel könnygázt is bevetettek egy kisebb ellenszegülésnél, de nagyobb rendbontásról nem érkezett hír. A calais-i Dzsungel kiürítése nagyjából egy hétig tartana; a táborból az evakuálás megkezdése előtt csaknem 200 kiskorút szállítottak át Nagy-Britanniába, ahová a menekültek többsége el akart volna jutni. Kedden egy német lap arról írt, hogy több száz embert vihetnek majd át Németországba, mivel őket korábban ott vették nyilvántartásba.

MTI / hvg.hu Világ

Svédország perrel fenyegette meg Magyarországot

Svédország bírósághoz fordul, ha Magyarország nem tartja be a dublini előírásokat, és nem fogadja vissza azokat a menedékkérőket, akiket a magyar hatóságok regisztráltak elsőként az Európai Unióban – közölte Morgan Johansson svéd igazságügyi miniszter a brüsszeli EUObserver szerdai tudósítása szerint.

Andor László Gazdaság

Andor László: Világ migránsai

Mi is a különbség migráns és migráns között, és miért kell az EU keleti tagállamainak megbarátkozniuk a gondolattal, hogy idővel nemcsak elvándorlás forrásai, hanem bevándorlás célországai is lesznek. Andor László közgazdász, volt uniós biztos elmagyarázza. Vélemény.

hvg.hu Élet+Stílus

Tudta? A mindenkit megőrjítő poloska is migráns

2000-ben tűnt fel az országban, most pedig már azzal keseríti az életünk, hogy áttelelőhelyet keres: ő az afrikai eredetű zöld vándorpoloska. A legjobb finoman kitessékelni őket, akkor megúszhatjuk a bűzbombát.

MTI Világ

Horvát belügyminiszter: most nem lenne helyes kerítést építeni

Csökkent az illegális határátlépések száma a nyári hónapokhoz képest, amikor naponta száz migráns próbált meg Szerbiából Horvátországba jutni, ezért drótkerítést telepíteni a határra most nem lenne helyénvaló – így érvelt Vlaho Orepic horvát ügyvezető belügyminiszter a horvát köztévének hétfőn adott interjújában.

hvg.hu Gazdaság

Nyáry Krisztián: Magyarország már engedett be pénzért migránsokat

Nagyon jó üzletnek bizonyult a Magyarországon végrehajtott állami betelepítési program. Jöttek új lakók mindenfelől, de főleg német területről. Tekintélyes pénzt fizettek az államnak, cserébe állampolgárságot, befektetési lehetőségeket kaptak. A vendégek ugyanakkor a barbár módon viselkedő magyaroktól nem voltak elragadtatva. És mindez megtörtént, igaz, nagyjából 800 évvel ezelőtt – idézi a fellelhető történeti forrásokat Nyáry Krisztián a Facebookon.

hvg.hu Itthon

Tavaly ilyenkor éppen a történelem zajlott Budapesten

Nem túlzás, jóformán az egész világsajtó Magyarországra figyelt 2015 szeptemberének első napjaiban: hetven halott egy teherautóban, kaotikus állapotok a Keletiben, átvert menekültekkel teli vonat Bicskén, több száz gyalogoló ember az M1-en, a románok elleni focimeccs ultrái, egy keménykedő, ám láthatóan zavarodott kormány, és végül megannyi kétségbeesett arc. Fotóink mesélnek.

Gergely Zsófia Itthon

Nagy Feró már Dobó kapitányt idézve migránsozott a TV2-n

Az állami pénzből vajnásított TV2-ben próbálta megmagyarázni kedd reggel Nagy Feró, a Beatrice frontembere a migránsokra tett kijelentéseit, de – ahogy a szerkesztők jól kalkulálták – ezzel sikerült csak még tovább generálnia a botrányt. A TV2 új műsorvezetője méltó beszélgetőtárs volt, olyan frappánsan zárta a tartalmas interjút az éppen terroristázásba kezdő zenésszel, hogy még ő is vihogva búcsúzott az élő adásban.

hvg.hu Itthon

Mintha az Emmi sem tudná, ki számít migránsnak

A fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója után a Népszabadság is megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumától, hogy a tárca szerint pontosan mitől számít egy tanuló itthon migránsnak. A lap szerint a tárcától nem válaszoltak erre a kérdésre, de azt közölték, hogy „a migráns tanulók ellátása többletforrást igényel”.

1 2 3 4 5 6 7 8
A címlapról ajánljuk