Domány András Világ

Igazi magyarázat nélkül cserél miniszterelnököt a lengyel kormánypárt

Beata Szydlo miniszterelnök csütörtökön fényesen megnyerte a parlamentben az ellenzék által kezdeményezett bizalmi szavazást, majd este – véget vetve a számára meglehetősen megalázó találgatásoknak – „lemondott”. A kormánypárt (Jog és Igazságosság) vezetősége szerint kiválóan dolgozott, de az új hazai és nemzetközi helyzet változtatást tesz szükségessé. Ám hogy mi ez az új helyzet, azt nem magyarázták meg.

hvg.hu Világ

Japán és Kína: egyre erősödő hatalom?

Abe Sindzó újra kormányfő Japánban, a Kínai Kommunista Párt (KKP) pedig nemrég újabb öt évre megerősítette főtitkári tisztségében Hszi Csin-pinget. Mi jöhet most az országokban?

HVG Itthon

7 kormányfő, 9 címlap - de melyik volt a legütősebb? Szavazzon!

E héten jelenik meg a HVG kétezredik lapszáma. Jubilálunk tehát, ebből az alkalomból pedig megnéztük: hányszor fordult elő, hogy a címlapon magyar miniszterelnök szerepelt. Kiderült, 74 ilyen lapszámunk volt. A HVG most elővett ezekből kilencet, amelyen a főszereplő a rendszerváltás utáni kormányfők valamelyike. Öntől pedig azt kérjük, nosztalgiázzon és ünnepeljen kicsit velünk, nézze meg ezeket a címlapokat, és szavazzon arra, amelyiket a legütősebbnek tartja.

hvg.hu Gazdaság

Háromból három egészségügyi közbeszerzés volt szabálytalan

Röntgengépek, CT berendezések, lélegeztetőgépek, laborműszerek és egyéb orvosi eszközök beszerzésére írt ki három közbeszerzési pályázatot az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) az elmúlt hónapokban, a Közbeszerzési Döntőbizottság azonban mindegyikben talált valamilyen szabálytalanságot.

hvg.hu Itthon

Viktor király és a 11 tyukodi torony: német lap mondott ciki magyar népmesét

A Die Zeit tudósítója utánajárt, mit jelent a valóságban az a forradalmi változás, amit Orbán Viktor ígért pártja 2010-es választási győzelme után. A lap szerint Magyarország ma egy uniós pénzből élő autokrácia, ahol a kulcsterületek, így a média, a bíróságok valamint az egyetemek Orbán és pártja kezében vannak.

1 2 3 4 5 6 7
11

A címlapról ajánljuk