hvg.hu Itthon

Ezért találkozhat rendőrökkel a templomok környékén

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint "az állampolgárok biztonságérzetének fenntartása, javítása érdekében" a rendőrség a templomok, valamint az egyházi intézmények környékén kiemelt figyelmet fordít a rendőri jelenlét biztosítására, különösen a misék, istentiszteletek, más vallásgyakorlással összefüggő rendezvények időpontjaiban.

hvg.hu Itthon

Bedrogozott férfi tombolt a gyermeknapi misén Egerben

Az egri székesegyházban okozott botrányt vasárnap este egy 43 éves férfi. Lökdösődött, kiabált a templomban, nem lehetett lefogni. Beült a püspöki székbe és beleivott a miseborba, miközben az atya csak némán várt, hogy mi fog történni. Rendőrök vitték el.

hvg.hu Bűnügy

Üzent a szegedi dóm plébánosa a béna perselytolvajoknak

Karácsony első napján ellopták a szegedi dóm húszkilós perselyét. A tolvajok azonban nem jártak jól, mert pénz nem volt benne. A plébános nem tett feljelentést, de üzent a „ragadós kezű testvéreknek” – írja a Délmagyarország.

MTI Világ

Ferenc pápát több százezren hallgatták Amerikában

Philadelphiában fejezte be hatnapos egyesült államokbeli látogatását vasárnap Ferenc pápa, monumentális misét tartva több százezer ember előtt, miután délelőtt pedofil bűncselekmények áldozataival találkozott, és figyelmeztette az amerikai püspököket, hogy a kiskorúak elleni szexuális bűncselekmények nem maradhatnak feltáratlanul.

MTI Világ

Milliók voltak kíváncsiak Ferenc pápa Fülöp-szigeteki miséjére

Mintegy hárommillió katolikus hívő előtt, nem szűnő esőben mutatott be misét a Fülöp-szigetek fővárosának központi parkjában Ferenc pápa vasárnap, ázsiai látogatásának utolsó napján, s arra kérte hallgatóit, hogy legyenek "misszionáriusok" a földrészen, ahol a katolikusok aránya csupán 3,2 százalék.

MTI Világ

Ferenc pápa nekiment a maffiának

A bűnözés elutasítását szorgalmazta Ferenc pápa szombaton a campaniai Casertában tett látogatása során. A délolasz város a camorra földjének számít, ahol a bűnszervezet tartja kézben az illegális bevándorlást és az illegális hulladékkereskedelmet is.

MTI Világ

Szocsiban töltötte Putyin az ortodox szentestét

Az orosz államfő ahogy tavaly, az idén is a Fekete-tengeri Szocsiban, de most egy, a téli olimpiai létesítmények közelében a napokban felszentelt új templomban vett részt az éjféli misén.

1 2 3

A címlapról ajánljuk