Jövőre imádsággal és tanítással indul a nap a Kossuth rádióban

Jövőre imádsággal és tanítással indul a nap a Kossuth rádióban

Január 4-től minden nap imádság, illetve tanítás hallható a Kossuth rádióban, a törvényesen működő 27 egyházból 4 hallathatja igéjét.

Üzent a szegedi dóm plébánosa a béna perselytolvajoknak

Üzent a szegedi dóm plébánosa a béna perselytolvajoknak

Karácsony első napján ellopták a szegedi dóm húszkilós perselyét. A tolvajok azonban nem jártak jól, mert pénz nem volt benne. A plébános nem tett feljelentést, de üzent a „ragadós kezű testvéreknek” – írja a Délmagyarország.

hvg.hu

Egy kigúnyolt kultúra nyelvén mutattak be misét Mexikóban

Egy kigúnyolt kultúra nyelvén mutattak be misét Mexikóban

Mexikóban az ország történetében először a bennszülött indiánok legelterjedtebb nyelvén, návatl nyelven mutattak be misét helyi idő szerint kedden, az ország legnevesebb római katolikus templomában.

MTI

Ferenc pápát több százezren hallgatták Amerikában

Ferenc pápát több százezren hallgatták Amerikában

Philadelphiában fejezte be hatnapos egyesült államokbeli látogatását vasárnap Ferenc pápa, monumentális misét tartva több százezer ember előtt, miután délelőtt pedofil bűncselekmények áldozataival találkozott, és figyelmeztette az amerikai püspököket, hogy a kiskorúak elleni szexuális bűncselekmények nem maradhatnak feltáratlanul.

MTI

Videó: Szeretetkör és köcsögözés - így tüntettek az "Orbán-mise" ellen

Videó: Szeretetkör és köcsögözés - így tüntettek az "Orbán-mise" ellen

Fura indulatok nyilvánultak meg, amikor pár tucat tüntető igyekezett gyűlt össze a templomnál, ahol hálaadó misét mutattak be Orbán Viktor születésnapján.

hvg.hu

Milliók voltak kíváncsiak Ferenc pápa Fülöp-szigeteki miséjére

Mintegy hárommillió katolikus hívő előtt, nem szűnő esőben mutatott be misét a Fülöp-szigetek fővárosának központi parkjában Ferenc pápa vasárnap, ázsiai látogatásának utolsó napján, s arra kérte hallgatóit, hogy legyenek "misszionáriusok" a földrészen, ahol a katolikusok aránya csupán 3,2 százalék.

MTI

Erdő Péter a margitszigeti romoknál fog misézni vasárnap

Már hagyomány, hogy Margit-naphoz legközelebbi vasárnap misét mutatnak be romoknál. Erdő Péter a szent királylány közbejárását fogja kérni a nemzetért.

MTI

Ferenc pápa nekiment a maffiának

A bűnözés elutasítását szorgalmazta Ferenc pápa szombaton a campaniai Casertában tett látogatása során. A délolasz város a camorra földjének számít, ahol a bűnszervezet tartja kézben az illegális bevándorlást és az illegális hulladékkereskedelmet is.

MTI

Szentmisét tartottak Rómában a magyar zarándokoknak

Erdő Péter bíboros szentmisét mutatott be a Rómába érkezett mintegy ezer magyar zarándoknak a Santo Stefano Rotondo templomban.

MTI

Szocsiban töltötte Putyin az ortodox szentestét

Az orosz államfő ahogy tavaly, az idén is a Fekete-tengeri Szocsiban, de most egy, a téli olimpiai létesítmények közelében a napokban felszentelt új templomban vett részt az éjféli misén.

MTI

Videó: Félmeztelen Femen-aktivista zavart meg egy kölni misét

Femen-aktivista zavarta meg Joachim Meisner bíboros miséjét a kölni dómban – adta hírül a Tagesspiegel információi alapján a vs.hu.

hvg.hu

Fontos szavakat felejtett el egy holland pap

Felfüggesztettek egy holland papot, mert fontos szavakat felejtett el a misén.

MTI

Jó okkal miséztek magyarul a bécsi dómban

Magyar nyelvű misével emlékeztek meg szombaton a bécsi dómban Szent István királyról.

MTI

Jezsuitákkal misézett a pápa

A jezsuita rend Rómában szolgáló papjaival mutatott be Ferenc pápa szentmisét zárt ajtók mögött a római Il Gesu templomban szerdán. Kizárólag a rend papjai és a jezsuita intézményekben dolgozók vettek részt a misén, amelyet a Rómában 1556. július 31-én elhunyt rendalapító Loyolai Szent Ignác ünnepén tartottak.

MTI

Szentmise lesz Orbán Viktor születésnapján a Belvárosban

Szentmise lesz Orbán Viktor születésnapján a Belvárosban

Hálaadó szentmisét tartanak Orbán Viktor 50. születésnapján a Belvárosi Plébániatemplomban egy egyesület kérésére. Orbán saját bevallása szerint nem tart bulit a születésnapján, a szentmisével pedig szerinte "jobb megvárni az ember temetését".

hvg.hu

Fotó: a Szent Péter-bazilikában misézett Ferenc pápa

Fotó: a Szent Péter-bazilikában misézett Ferenc pápa

A Szent Péter-bazilikában csütörtökön tartott krizmaszentelő misével kezdte meg Ferenc pápa a húsvéti szertartások sorozatát.

MTI

Fiatalkorúak börtönében készül misézni Ferenc pápa

A Vatikán bejelentette, hogy az egyházfő nagycsütörtökön fiatalkorúak börtönébe látogat el.

MTI

Fotók: ma már misézett az új pápa

Fotók: ma már misézett az új pápa

Ferenc pápa a beiktatása alkalmából a vatikáni Sixtus-kápolnában tartott misén egy nappal a megválasztása után.

hvg.hu

Már miséznek az új pápa megválasztásáért

A 10 órakor kezdődött mise a konklávé nyitánya. A bíborosok püspöksüvegben és bíborszínű miseruhában vonultak be a székesegyházba, miközben a kórus gregorián éneket énekelt.

MTI

Pápaválasztás - A pápaválasztó bíborosok római címtemplomukban miséztek

A konklávét március 12-én megkezdő 115 pápaválasztó bíboros vasárnap saját római címtemplomában tartott misét. Hívők és újságírók tömege kísérte az esélyes pápajelölteknek tartott bíborosokat.

MTI
12

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X