Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Milliók voltak kíváncsiak Ferenc pápa Fülöp-szigeteki miséjére

Mintegy hárommillió katolikus hívő előtt, nem szűnő esőben mutatott be misét a Fülöp-szigetek fővárosának központi parkjában Ferenc pápa vasárnap, ázsiai látogatásának utolsó napján, s arra kérte hallgatóit, hogy legyenek "misszionáriusok" a földrészen, ahol a katolikusok aránya csupán 3,2 százalék.

MTI

Erdő Péter a margitszigeti romoknál fog misézni vasárnap

Már hagyomány, hogy Margit-naphoz legközelebbi vasárnap misét mutatnak be romoknál. Erdő Péter a szent királylány közbejárását fogja kérni a nemzetért.

MTI

Ferenc pápa nekiment a maffiának

A bűnözés elutasítását szorgalmazta Ferenc pápa szombaton a campaniai Casertában tett látogatása során. A délolasz város a camorra földjének számít, ahol a bűnszervezet tartja kézben az illegális bevándorlást és az illegális hulladékkereskedelmet is.

MTI

Szentmisét tartottak Rómában a magyar zarándokoknak

Erdő Péter bíboros szentmisét mutatott be a Rómába érkezett mintegy ezer magyar zarándoknak a Santo Stefano Rotondo templomban.

MTI

Szocsiban töltötte Putyin az ortodox szentestét

Az orosz államfő ahogy tavaly, az idén is a Fekete-tengeri Szocsiban, de most egy, a téli olimpiai létesítmények közelében a napokban felszentelt új templomban vett részt az éjféli misén.

MTI

Videó: Félmeztelen Femen-aktivista zavart meg egy kölni misét

Femen-aktivista zavarta meg Joachim Meisner bíboros miséjét a kölni dómban – adta hírül a Tagesspiegel információi alapján a vs.hu.

hvg.hu

Fontos szavakat felejtett el egy holland pap

Felfüggesztettek egy holland papot, mert fontos szavakat felejtett el a misén.

MTI

Jó okkal miséztek magyarul a bécsi dómban

Magyar nyelvű misével emlékeztek meg szombaton a bécsi dómban Szent István királyról.

MTI

Jezsuitákkal misézett a pápa

A jezsuita rend Rómában szolgáló papjaival mutatott be Ferenc pápa szentmisét zárt ajtók mögött a római Il Gesu templomban szerdán. Kizárólag a rend papjai és a jezsuita intézményekben dolgozók vettek részt a misén, amelyet a Rómában 1556. július 31-én elhunyt rendalapító Loyolai Szent Ignác ünnepén tartottak.

MTI

Szentmise lesz Orbán Viktor születésnapján a Belvárosban

Szentmise lesz Orbán Viktor születésnapján a Belvárosban

Hálaadó szentmisét tartanak Orbán Viktor 50. születésnapján a Belvárosi Plébániatemplomban egy egyesület kérésére. Orbán saját bevallása szerint nem tart bulit a születésnapján, a szentmisével pedig szerinte "jobb megvárni az ember temetését".

hvg.hu

Fotó: a Szent Péter-bazilikában misézett Ferenc pápa

Fotó: a Szent Péter-bazilikában misézett Ferenc pápa

A Szent Péter-bazilikában csütörtökön tartott krizmaszentelő misével kezdte meg Ferenc pápa a húsvéti szertartások sorozatát.

MTI
Hirdetés

Fiatalkorúak börtönében készül misézni Ferenc pápa

A Vatikán bejelentette, hogy az egyházfő nagycsütörtökön fiatalkorúak börtönébe látogat el.

MTI

Fotók: ma már misézett az új pápa

Fotók: ma már misézett az új pápa

Ferenc pápa a beiktatása alkalmából a vatikáni Sixtus-kápolnában tartott misén egy nappal a megválasztása után.

hvg.hu

Már miséznek az új pápa megválasztásáért

A 10 órakor kezdődött mise a konklávé nyitánya. A bíborosok püspöksüvegben és bíborszínű miseruhában vonultak be a székesegyházba, miközben a kórus gregorián éneket énekelt.

MTI
Hirdetés

Pápaválasztás - A pápaválasztó bíborosok római címtemplomukban miséztek

A konklávét március 12-én megkezdő 115 pápaválasztó bíboros vasárnap saját római címtemplomában tartott misét. Hívők és újságírók tömege kísérte az esélyes pápajelölteknek tartott bíborosokat.

MTI

Pápaválasztás - Erdő Péter misét celebrált Rómában a konklávéért

Bűnbánatról és megtérésről beszélt vasárnapi homíliájában Erdő Péter esztergom-budapesti érsek római címtemplomában, a Santa Balbina-bazilikában, ahol pápaválasztó bíborosként a konklávéért celebrált misét.

MTI

Hálaadást tartanak Benedek pápáért Budapesten és Fehérváron

Hálaadást tartanak Benedek pápáért Budapesten és Fehérváron

Hálaadást tartanak XVI. Benedek pápáért és szentmisét az új katolikus egyházfőért Budapesten, az újpest-kertvárosi Szent István-plébániatemplomban jövő csütörtök este, amikor megkezdődik a következő pápa megválasztásáig tartó időszak - közölte a helyi plébánia az MTI-vel. Hálaadó szentmise lesz aznap Székesfehérváron is.

MTI

Galéria: Benedek pápa utolsó szentmiséjét pontifikálta

Galéria: Benedek pápa utolsó szentmiséjét pontifikálta

Nem fért be a tömeg a Szent Péter bazilikába, ahol hamvazószerdán a távozó XVI. Benedek pápasága utolsó liturgiáját vezette. Papok és hívők tapssal és könnyekkel búcsúztatták a pápát.

MTI

Misét tartott a pápaságra esélyes Erdő Péter

Misét tartott a pápaságra esélyes Erdő Péter

Erdő Péter bíboros, prímás hamvazószerdán tartott miséjén arra szólított fel, bűnbánatunk ne csupán érzés legyen, tettekben is nyilvánuljon meg. Az esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában mondott szentbeszédében fontosnak nevezte a rászorulók segítését, az imádságot és a böjtöt is.

MTI

A pápa szerint ma nagyon rosszul járna Jézus

A menekülők befogadása és a közel-keleti béke volt a témája XVI. Benedek homíliájának a szenteste az olaszokkal és külföldiekkel teli Szent Péter-bazilikában tartott szentmisén, melyen indonéz és arameus nyelven is imádkoztak.

Hirdetés
12

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X