MTI Gazdaság

Betesznek a gazdaságnak a magas lakásárak

A fővárosban és a regionális központokban az utóbbi időszakban olyan magasra emelkedtek a lakásárak, illetve az albérleti díjak, hogy az már akadályozza a munkaerő mozgását.

hvg.hu Gazdaság

Soha nem lesz már tízmillió magyar, ha így folytatjuk

Elöregszik az ország, tovább fogy a népesség, egyre idősebben vállalnak gyereket a magyarok, és főleg a szegény területekről nem is szívesen költöznek el – ezt állapította meg a KSH az elmúlt öt évet vizsgálva.

hvg.hu Ingatlan

Saját ingatlan nélkül nincs élet?

Tízből kilenc magyar saját tulajdonú ingatlanban lakik. A 35 országot tömörítő OECD országok között ezzel dobogós, harmadik helyezett hazánk. A magas rátának pedig a közvetlen lakhatási célon túli okai is vannak.

MTI Gazdaság

Meglepő hatása lehet a lakosságnál a 10 milliós támogatásnak

A családi otthonteremtési kedvezményre (csok) jogosult ingatlan iránti kereslet és kínálat földrajzilag erősen szétválik, az alkalmas ingatlanok nem ott fekszenek, ahol a támogatásra legkevesebb kockázattal potenciálisan jogosult háromgyerekes családok élnek – közölte az Otthontérkép ingatlankereső portál, amely szerint ezért megélénkülhet a lakosság mobilitása.

hvg.hu Vállalkozás

Ha hosszú útra mész, vidd a zseb-szélerőművet is

Egyáltalán nem vicc: egy izlandi testvérpár megépítette azt a mini-szélerőmű prototípust, amivel megtermelhető a szabadban a világításhoz vagy a mobiltelefon töltéséhez szükséges áram. A cégük ráadásul további három (egyre nagyobb) méretben is gyártaná az ultrakönnyű, szállítható szélturbinát, melynek beindításához (kis túlzással) elég egy erősteljesebb kilégzés is.

MTI Gazdaság

4 négyest és 1 egyest kapott Magyarország Brüsszeltől

Magyarország az öt mutatóból négyben négyes, azaz "erős" osztályzatot kapott az uniós mobilitási eredménytábla hatfokozatú skáláján, amely azt mutatja, mennyire segíti elő az oktatási rendszer és a jogi környezet azt, hogy a diákok külföldön folytassák tanulmányaikat.

hvg.hu Karrier

Provinciális gondolkodásúak az olasz fiatalok egy felmérés szerint

Német és svéd társaikhoz képest az olasz fiatalok sokkal kevésbé gondolkodnak nemzetközi távlatokban, ennek persze az is az oka, hogy még a diákok között is csak kisebbségben vannak azok, aki elfogadhatóan beszélnek angolul - derül ki egy olaszországi kutatásból.

hvg.hu Karrier

Miért nem támogatják a főnökök a dolgozók mobilitását?

A Deloitte legújabb, munkavállalói mobilitással foglalkozó nemzetközi felmérése szerint a humán erőforrás szakemberek komoly stratégiai lehetőséget látnak a nemzetközi mobilitásban, a megkérdezettek többsége ugyanakkor nincs megelégedve saját vállalata mobilitási gyakorlatával.

MTI Karrier

Kivándorolt magyar fiatalokat segít a berlini magyar intézet

A Magyarországról Németországba költöző fiatalok beilleszkedését és egymásra találását segítő programot tervez a Balassi Intézet berlini magyar kulturális intézete, a Collegium Hungaricum Berlin (CHB). A német fővárosra koncentráló program célja, hogy a Magyarország számára jelenleg veszteségnek tűnő vándormozgalom hosszabb távon akár jó befektetésnek is bizonyulhasson.

MTI Karrier

Csak négyszázan éltek Orbánék munkaerő-piaci újításával

Másfél éven át több tízezer forintos lakbér-, illetve rezsitámogatást kérhetnek tavaly október óta azok, akik az országon belül, de az otthonuktól legalább száz kilométerre találnak maguknak állást. Ez sem mobilizálta a magyar munkavállalókat.

MTI Gazdaság

Egyre mobilisabb a német munkaerő

Meghaladta az Egyesült Államokban mért szintet a lakásmobilitási ráta Németországban, ahol csaknem minden negyedik munkavállaló változtatott lakhelyet legalább egyszer új állás miatt, 5 százalék pedig külföldön is lakott már munka miatt a Bertelsmann Alapítvány felmérése szerint.

hvg.hu Tech

2012 a mobilitás, a felhő és az adat éve

Az infokommunikációs iparág nagy horderejű átalakuláson megy keresztül, miután a növekedés alapját immár a mobil, a felhőalapú, a közösségi és a Big Data technológiákra épülő harmadik platform alkotja. Az International Data Corporation szerint az átállás 2012-ben olyan mértékben felgyorsul, hogy az év végére már az is körvonalazódik, mely szállítók alkotják majd az élbolyt 2020-ban, és melyek maradnak le végképp ebben a versenyben.

MTI Karrier

Jobban aggódunk munkahelyünk elvesztése miatt a lengyeleknél

A lengyel dolgozók több mint fele elhagyná lakhelyét egy új állásért, és a munkahely keresése szempontjából is aktívabbak az átlagnál - derült ki a Randstad humánerőforrás-szolgáltató cég legújabb felméréséből. Az adatok szerint a magyarok jobban aggódnak munkahelyük elvesztése miatt, mint a lengyelek.

1 2

A címlapról ajánljuk