hvg.hu Élet+Stílus

Fára mászni tanítja kölykét egy mosódmedve a nap legaranyosabb videóján

Bizonyára nagyon profin tud majd fára mászni az a mosómedve kölyök, amelyet titokban filmeztek le anyjával együtt vasárnap az egyesült államokbeli Port Townsendben. Nagyon türelmes leckét kapott ugyanis fára mászásból, így hosszas próbálkozás után végre sikerült egyedült megkapaszkodnia egy fatörzsön, amelyre anyja többszöri próbálkozás után tuszkolta fel egy háztetőről. A mosómedvék, úgy tűnik, nagyon jó szülők. Videó.

MTI Shake

Intelligens rágcsálók özönlötték el New Yorkot

A találékony mosómedvék szemetes kukákat borogatnak fel, megszállják a kerteket, sőt, még a házakba is betörnek táplálék után kutatva. A lakók sok helyről betelefonálnak a hatóságoknak, amelyek azonban csak akkor léphetnek fel ellenük, ha az állatok zavartnak tűnnek vagy valószínűleg veszettek.

hvg.hu Tech

Mosómedvekölykök születtek a budapesti állatkertben - fotók

A Fővárosi Állat- és Növénykertben tovább gyarapodott azon állatfajok száma, amelyeknél a látogatók a közelmúltban született kölyköket láthatnak. Ezúttal a mosómedvéknél volt gyermekáldás. A júliusban világra jött kölykök épp a napokban merészkedtek elő a biztonságot nyújtó odúból.


A címlapról ajánljuk