hvg.hu Kult

Ha napokig foglalkoztatta az Idegen a tónál, ezt a filmet se hagyja ki

A HVG nyári online filmklubjában 12 filmet mutatunk be az elmúlt évek nagy sikerei közül 12 héten át. Ezúttal Alain Guiraudie rendező, az Idegen a tónál alkotójának különleges, bizarr fordulatokkal teli alkotását, az Állva maradni című filmet nézhetik meg teljes egészében.

hvg.hu Kult

Mit tehet egy hatéves, ha összefog a családja ellen a természet?

A HVG nyári online filmklubjában 12 héten keresztül egy-egy filmet mutatunk be, az elmúlt évek mozis sikereiből válogatva. Most egy igazi váratlan Oscar-szenzációt nézhetnek meg: A messzi dél vadjai egy hatéves kislány szemével mutatja be a természet varázslatos erejét.

Bicsérdi Ádám Kult

Indul a HVG nyári online filmklubja, elsőként az elmúlt időszak legmegrázóbb magyar filmjével

Minden héten egy filmet mutatunk be egész nyáron át tartó filmklubunkban, ahol az elmúlt évek mozis sikereiből válogatunk. Első alkalommal Az állampolgárt nézhetik meg, amely azt a rendkívül aktuális és kitárgyalatlan kérdéskört dolgozza fel, hogy mivel szembesül egy afrikai bevándorló, ha beilleszkedne a magyar társadalomba.

Bicsérdi Ádám Kult

Miért kellene egy háborús filmnek komornak lennie? Mutatunk egy remek ellenpéldát

Utolsó felvonásához ért tíz napon át tartó filmmaratonunk, melynek keretében tíz korábbi cannes-i sikerfilmet nézhetnek meg teljes egészében. Ezúttal a sorozat egyik legkönnyedebb darabját, a boszniai háborúban játszódó, életigenlő Egy tökéletes napot nézhetik meg kiváló minőségben, magyar felirattal.

Bicsérdi Ádám Kult

Indul Cannes, nézze velünk 10 napon át a fesztivál korábbi sikerfilmjeit

Szerdán elkezdődik a legnívósabb filmfesztivál több magyar szereplővel is, ezzel párhuzamosan a hvg.hu-n az utóbbi évek cannes-i sikereit nézheti meg kiváló minőségben, egy mozijegy árának töredékéért a Mozinettel közösen indított sorozatunkban. Elsőként 2015 cannes-i nagy durranását, a Saul fiát pótolhatja, vagy nézheti újra.

hvg.hu Kult

Cannes, Velence és Berlin legjobbjait is láthatjuk az 5. Mozinet Filmnapokon

Az október 8. és 11. között tartandó rendezvényen Budapesten kívül kilenc vidéki helyszín is bekapcsolódik a változatos programba, amely a legfőbb európai filmfesztiválok legjobbjaiból válogat. Beszélgetések, közönségtalálkozók, koncertek is gazdagítják majd az eseményt.

Balkányi Nóra-Bicsérdi Ádám Kult

Azt ismeri, hogy a torrent, a néző és az állam bemegy a moziba?

Képzelje el, hogy otthonában ülve kiválaszt egy filmet, egy közeli mozit, nézőket toboroz, és ha megtölti a termet, még pénzt is keres. Legálisan. És mit szólna hozzá, ha a nézők diktálnák a moziknak, miket vetítsenek? Ha a fiatalok nem ódivatú rendszerben, hanem izgalmas gifekkel, videókkal értelmeznék órán a filmeket? Itthon nemrég online filmfesztivál indult, és egyre többen szajkózzák a változást. A 21. századi filmforgalmazás már itt kopogtat az ajtónkon, csak még nem akarjuk beengedni. A 120 éves mozi előtt tisztelgő Cinema Paradiso sorozatunk harmadik része.

hvg.hu Kult

Ilyen sem volt még: plázákban üvöltheti ki magából dühét

Különös fülkék bukkantak fel a napokban három budapesti plázában. A fülkék valószínűleg nagy siker aratnak majd a stresszes karácsonyi időszakban, a minihelyiségekben ugyanis kedvünkre ordíthatunk, sőt a leghangosabban üvöltők még vacsorát is nyerhetnek.

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával