MTI Karrier

Hiába próbálkozott borsodi munkásokkal a győri fémipar

Nem sikerül észak-magyarországiakkal enyhíteni a fémipari munkások Győr környéki hiányát – írja a Kisalföld, emlékeztetve arra, egy éve próbálkozott borsodi, nógrádi állástalanok beállításával egy itteni szervezet.

MTI Világ

AI: Állatokként bánnak a külföldi munkásokkal Katarban

A főként Dél-Ázsiából érkezett munkásoknak rendszeresen nem fizetik ki a bérüket, levegőtlen, zsúfolt szállásokon helyezik el őket, ráadásul heti hét napot, napi 12 órát dolgoztatják őket - közölte az Amnesty International.

MTI Világ

Éhbérért dolgoztak, padlón aludtak - magyar munkásokat zsákmányoltak ki

Nyomozást indítottak az ausztrál hatóságok magyar szakmunkások ügyében, akiket feltehetőleg egy német cég vitt be az országba munkavállalási vízummal, és méltatlan, nem biztonságos körülmények között, mélyen alulfizetve agyondolgoztatja őket - jelentette pénteken az ABC News hírportál.

MTI Világ

Szíria: munkásokat végeztek ki Kuszeirnél

A szíriai kormányerők végeztek tizenegy, más forrás szerint tizenkét munkással a közép-szíriai Kuszeir közelében. A munkások éppen hazafelé tartottak egy műtrágyaüzemből – közölték pénteken kuszeiri ellenzéki aktivisták.

hvg.hu Nagyítás

Salátabéren az Egyesült Államokban - Nagyítás-fotógaléria

Mexikóiak százai indulnak minden hajnalban Mexicali városából a határon - szigorú ellenőrzés mellett - átkelve, hogy az amerikai munkaerőnél szerényebb bérért mezőgazdasági idénymunkát vállaljanak a Egyesült Államok-beli Imperial völgy salátaültetvényein Kaliforniában.

hvg.hu Napi merítés

Náci munkásoknak épült a világ legnagyobb fürdővárosa

A csaknem 5 kilométer hosszú "rügeni kolosszus" 20 ezer német munkás gondtalan nyaralását biztosította. A mediterrán országokba innen induló luxushajókon söröző náci melósokat irigyelték fél Európa kétkezi iparosai. Az egykor 11 ezer szobás üdülőváros ma szellemváros - olvasható a Falanszter blogon.

1 2

A címlapról ajánljuk