hvg.hu Itthon

Két mentőorvost kirúgtak, mert bíráltak egy eljárást

Két mentőorvos munkaügyi bírósághoz fordult, miután rendkívüli felmentésük indokai között szerepelt: levélben kritizáltak egy megkérdőjelezhető újraélesztési eljárást. Az RSI lényege, hogy mielőtt a beteget intubálnák, izomlazítóval relaxálják – a módszer azonban okozott már bajokat.

MTI Itthon

Strasbourg a magyar bíróságokat pirongatta

Egy hat éve húzódó magyar munkaügyi perben hozott döntést az Emberi Jogok Európai Bírósága, nem túl nagy összegű kártérítést megítélve a panaszosnak. Az ítélet mellé egy felszólítás is járt a magyar igazságszolgáltatásnak: szüntesse meg az esztelenül elhúzódó perek gyakorlatát.

hvg.hu Itthon

Jogellenes volt, hogy elzárták a tüntetők elől a Sándor-palotát

Míg a jogaikért tiltakozók ki voltak tiltva a Szent György térről, a pörköltre és fröccsre vágyók nem – írta közleményében a Helsinki Bizottság. A jogvédők azt írják, a munkaügyi bíróság szerint a rendőrség jogellenesen akadályozta meg a Sándor-palota előtti tüntetést múlt hétfőn.

MTI Itthon

Mégsem sztrájkolnak a tanárok hétfőn

"A PDSZ nem mehet bele olyan sztrájkba, aminek a feltételei nem tisztázottak száz százalékig" - mondta Mendrey László. Szerdán munkaügyi bírósághoz fordult a szakszervezet, hogy mondja ki: a közoktatásban dolgozók nem kötelezhetőek az elégséges szolgáltatás biztosítására.

hvg.hu Itthon

Blikk: Járni sem tud, mégis elvették a rokkantkártyáját

Tévedett a nyugdíjbiztosító, mikor 11 év után megvonta Kovács Józseftől a rokkantellátást – mondta ki a Munkaügyi Bíróság határozata. Ám a rokkantaknak járó parkolási igazolványt mégis elveszi tőle az Államkincstár - írja a Blikk.

hvg.hu/MTI Itthon

Jogellenes volt Áder határozata: újra munkába állhat két kora miatt felmentett bírónő

Jogellenesnek ítélte a köztársasági elnök és a Kaposvári Törvényszék felmentő határozatát, ezért visszahelyezte bírói tisztségébe csütörtökön a Zalaegerszegi Munkaügyi Bíróság azt a kaposvári bírónőt, akit júliusban életkora miatt mentettek fel bírói szolgálata alól. A Zalai Hírlap szerint egy büntetőügyeket tárgyaló bírónő esetében is meghozták ugyanezt az ítéletet.

MTI Itthon

Pert nyertek első fokon a kirúgott esztergomi tanárok

Jogellenesen bocsátották el 2009 augusztusában az esztergomi Szent István Gimnázium hét tanárát – derül ki a Tatabányai Munkaügyi Bíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletéből. A pedagógusoknak a bíróság összesen körülbelül bruttó 70 millió forint kifizetését ítélte meg - mondta a tanárok ügyvédje.

MTI Karrier

Európai Bíróság: a fizetett szabadság feltétel nélkül jár

Az Európai Bíróság döntése szerint nem köthető a fizetett éves szabadsághoz való jog tényleges munkavégzéssel töltött időtartamhoz. Egy panaszos közúti balesetet szenvedett, aminek következtében 2005 novemberétől 2007 januárjáig fel volt mentve a munkavégzés alól, és pert indított, hogy az erre az időszakra járó fizetett szabadságot is adja ki számára munkáltatója.

MTI Itthon

Jogellenes a mozdonyvezetők sztrájkja

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság augusztus 1-jei nem jogerős végzésében jogellenesnek mondta ki a Mozdonyvezetők Szakszervezetének szeptember 8-ra és 29-re a MÁV-Trakció Zrt.-nél személyszállításra és áruszállításra meghirdetett sztrájkját.

MTI Itthon

Kiss Ernő a munkaügyi bírósághoz fordult

A munkaügyi bírósághoz fordult Kiss Ernő, volt XIII. kerületi rendőrkapitány, mert szerinte jogellenes volt, hogy nem ajánlottak fel neki egy másik, a képzettségének és a rendfokozatának megfelelő beosztást, miután eltávolították az állásából.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával