hvg.hu Vállalkozás

Utolérte a baj a Coopot és a CBA-t is

A munkaerő-feszültség már a hazai tulajdonú üzletláncoknál is megjelent, több águk még akár a hipermarketeknél is nagyobb bajba kerülhet a dolgozóhiány miatt – írta a napi.hu.

hvg.hu Gazdaság

A nap, amikor a járási hivatalvezetők bocsánatot kértek a "kötéllel verbuvált" közmunkásoktól

Egy nap, öt hír, amiről mindenki beszél: nehezen, de tisztázódott, hogy nem büntethetik a közmunkásokat, akik nem állnak katonának; sok tízezer forintot is megspórolhat, aki okosan válogat a gyorskölcsönök közt; a Lidl jelentős béremeléssel igyekszik megtartani dolgozóit; Budapesten fogták el az "unokázós" csalók európai királyát; videoüzenetben esedezik a szurkolók bocsánatáért BL-ben leszerepelt Fradi edzője.

hvg.hu Én és a Cégem

Már a diákokat is egymás elől kapkodják el a cégek

Újabb szintre lépett a munkaerőhiány, miután a cégek a korábban főállású pozíciókat diákokkal kezdik feltölteni, akik ennek következményeként már átlagosan 15-20 százalékkal többet keresnek a minimálbérnél - írja a Népszabadság.

hvg.hu Gazdaság

És akkor a Roszatom elkezd matrjoska babákat gyártani

A sárga taxisok nyerték az Uber ellen indított háborút, erős kormányzati és hatósági támogatással. Az Ubertől távozó sofőrök aligha mennek el hekket sütni a Balatonra, pedig a tó körül egyre nagyobb hiány van jól képzett vendéglátósokból. Eközben a cégvezetők jelentős része fogcsikorgatva küzd, hogy vállalkozása ne roppanjon bele a nyári szabadságolásba. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor Magyarország sokkal szegényebb lett

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: Esterházy elment; Lázárt és a Vargát hírbe hozták a miniszterelnökséggel; vihar tarolta le a fél országot; megnéztük, mekkora munkaerőhiány van a Balatonnál (nagy); olvasóink vitatkoztak egy nagyon az Uber-kivonulásról.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Klónozás helyett: megoldások munkaerőhiányra

A munkaerőhiány az idegenforgalmat és a vendéglátóipart is elérte. Pedig ez az egyik legnépszerűbb terület a fiatalok körében szakmaválasztáskor. Jelentős részük azonban inkább külföldön próbál szerencsét. Embert klónozni nyilván a magyar vállalkozások sem tudnak, ám vannak megoldások a munkaerőhiány gyors megoldására. A Vállalat+Vezető rovat, „Pay it forward” sorozatának negyedik része.

Molnár Barbara Vállalat + Vezető

Negyedmillió vendégmunkásra van szükség azonnal?

Súlyos munkaerőhiány, rugalmatlan munkaerő, alacsony bérek, magas járulékok, emellett rosszul szervezett, rossz hatékonysággal működő cégek – nem állnak túl jól a magyar vállalkozások. A MGYOSZ rögtön 250 ezer vendégmunkással kezelné a helyzetet, mások szerint alapvető változásokra van szükség.

hvg.hu Gazdaság

Mexikói és orosz vendégmunkásokat hozattak Nógrádba

Három hónapra jöttek a mexikói varrónők, akik luxuskabriók speciális ponyváját készítik. A beszállító multi Szerbiából és Oroszországból is kénytelen volt munkásokat hozatni, akkora a hiány szakképzett munkaerőből. Közben Salgótarján környékén 20-25 százalékos a munkanélküliség.

portfolio.hu Gazdaság

Beindult a bérverseny a munkaerőhiány miatt

Miközben Magyarországon évek óta képtelen javulni a munka termelékenysége, a munkaerőhiány miatt mégis béremelésre kényszerülnek a cégek. Ráadásul az egész régióban megindultak a bérek felfelé.

1
6 7 8 9 10 11 12

A címlapról ajánljuk