hvg.hu Gazdaság

És akkor Mészáros Lőrinc megmondta, hogy jobban élünk

Andy Vajna suttyomban megszerezte a fél országot, Mészáros Lőrinc pedig bemondta a tutit: nem csak ő él jobban, hanem az egész ország. Választ kaptuk arra a régóta kínzó kérdésre, hogy miért nincs Cserpes a Lipótiban, a magyar rögvalóságból pedig csak az szakíthatott ki bennünket, hogy a Prezi vezetője óriási nemzetközi elismerésben részesült. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Öt tipp a hiányzó munkaerő levadászására

Egy-egy pozícióra nem, vagy csak nagyon nehezen találnak megfelelő szakembert a cégek. IT-szakemberek, targoncások, operátorok, összeszerelők, villanyszerelők, bolti eladók, pénztárosok, postai dolgozók, a lista sokáig folytatható. Egy munkaerő-kölcsönző cég vezetője szerint azonban nem teljesen reménytelen a helyzet.

hvg.hu Én és a Cégem

A kkv-szektor tehetségeire vadásznak a multik

Több mint kétszáz munkáltatónál érdeklődhettek a munkakeresők a HVG Állásbörzéjén, ami jól tükrözte a munkaerőhiányos helyzetet. A vállalatok látványosan próbáltak a munkakeresők kedvében járni és törekedtek rá, hogy ne csak információt, élményt is adjanak.

Gazdaság

Nem kell kirúgni a közszolgát, megy az magától

Csepreghy Nándor ismét bedobta azt a tervet, hogy a közszférából elbocsátottak segítenek majd megoldani a munkaerőhiányt a magáncégeknél. A szakszervezeti vezető szerint előbb mennek külföldre, minthogy ezt megvárnák.

1
8 9 10 11 12
15

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával