hvg.hu Gazdaság

Németország továbbra is viszi a legjobbakat

Százezerrel több villamosmérnökre lesz Németországnak szüksége tíz év múlva, ahányat helyben tud képezni vagyis esélyes, hogy fokozódik a magyar szakemberelit elszívása.

Molnár János Gazdaság

Hiányszakma-mizéria: „Tíz év bűne, hogy az építőipar idáig jutott”

Annak, aki végigkövette mindazt, ami itt történt, nem meglepetés, hogy mekkora gondot jelent ma a munkaerőhiány Magyarországon. Legalábbis így látja az évtizedek óta a szakmában dolgozó építési vállalkozó. A munkaerőhiányt feldolgozó sorozatunk most az építőiparban kialakult állapotokat mutatja be.

hvg.hu Gazdaság

És akkor már ingyen sörrel sem lehet szakembert találni

Miközben országszerte egyre jobban tombol a munkaerőhiány, a 10+10 milliós csoktámogatás gyakorlatilag behalt. A kormány a külföldi láncokra tüzelt, mégis egy nagy CBA-t lőtt ki, Hernádi Zsolt Mol-vezért viszont sikerült kivonni egy kellemetlen bosnyák perből. Amszterdam köszöni szépen, de nem kérne több turistát. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Gazdaság

És akkor inkább megbízunk a bíborvörös orcájú Pista bácsiban

Felemás képet mutat a magyaroknak a Brexit utáni Nagy-Britannia, de a budapesti taxisok megint egyértelműen lebuktak. Rémisztgetnének az új csomagolású cigis dobozok, újabb régióban indult meg a cégek közötti harc a dolgozókért, az pedig ismételten kiderült, hogy sokkal inkább Bécs, mint Budapest számít élhető városnak. Ez a hvg.hu gazdasági rovatának heti összefoglalója.

Molnár Barbara Vállalat + Vezető

Belebetegednek a kereskedők, ha nem mehetnek szabadságra

Hiába van létszámhiány, a dolgozót el kell engedni szabadságra, és legalább két hétre. Több munkáltató azzal trükközik, hogy évközben leapasztja a szabadságokat, így a nyárra már nem is marad annyi, hogy a kereskedelmi dolgozó egy hétnél tovább pihenhessen.

hvg.hu Gazdaság

Ha munkást akar, trükköznie kell az Apollo gumigyárnak

Nincs elég alkalmazható ember a térségben, és már a megyékkel távolabbról hozott dolgozók lehetséges száma is a végéhez ér, így nincs könnyű helyzetben a még csak épülő indiai gumigyár Gyöngyöshalászon – írja a Népszabadság.

hvg.hu Gazdaság

Külföldön sem értik: kerítést építünk, miközben külföldi munkásokra van szükségünk

A Deutsche Welle terjedelmes cikkben boncolgatja, hogy miközben az érdekvédelmi szervezetek szerint is rögtön negyedmillió vendégmunkásra volna szükség a munkaerőhiány orvoslására Magyarországon, addig a kormány kerítést épít megakadályozandó a migránsok beáramlását, és intenzív kampányt folytat, hogy egybemossa a jelenséget a terrorizmussal.

hvg.hu Vállalkozás

Utolérte a baj a Coopot és a CBA-t is

A munkaerő-feszültség már a hazai tulajdonú üzletláncoknál is megjelent, több águk még akár a hipermarketeknél is nagyobb bajba kerülhet a dolgozóhiány miatt – írta a napi.hu.

1
7 8 9 10 11 12 13

A címlapról ajánljuk