hvg.hu Gazdaság

Nagy változás jön a dolgozók járulékainál a jövő évtől

Jövő januártól elindul a többéves járulékcsökkentési program, de ennek valamiképpen feltétele lesz, hogy a cégek emeljék a foglalkoztatottak bérét – értesült a Figyelő. A lap szerint Orbán Viktor fájdalmára az egyszámjegyű szja lekerült a napirendről.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Öt tipp a hiányzó munkaerő levadászására

Egy-egy pozícióra nem, vagy csak nagyon nehezen találnak megfelelő szakembert a cégek. IT-szakemberek, targoncások, operátorok, összeszerelők, villanyszerelők, bolti eladók, pénztárosok, postai dolgozók, a lista sokáig folytatható. Egy munkaerő-kölcsönző cég vezetője szerint azonban nem teljesen reménytelen a helyzet.

hvg.hu Gazdaság

Nagyon ráfizetnek a britek, ha keménykednek a Brexittel

Ha úgy távozik az EU-ból Nagy-Britannia, hogy nem köt valamilyen különleges kereskedelmi egyezményt Brüsszellel, akkor pórul járhat – állapítja meg a jelentés, melyet az államkincstár állított össze a kilépés pénzügyi következményeiről.

hvg.hu Vállalkozás

Az milyen, amikor hibát hibára halmoznak, mégis jogszerű a felmondás?

A munkaügyi perek legnagyobb részét a munkaviszony megszüntetésével összefüggésben kezdeményezett eljárások alkotják, melyek keretében a munkavállalók a munkáltatói felmondások jogszerűségét vitatják. Az alábbiakban azon jogszabálysértéseket, illetve jogkövetkezményeiket mutatjuk be, melyek nem okozzák a felmondás jogellenességét.

hvg.hu Gazdaság

Tiszta beszéd: A bevándorlás szabályozása a Brexit tárgyalások legfőbb célja

Ezt hangsúlyozta May miniszterelnök, aki a kabinet tagjaival azt vitatta meg, hogy Nagy-Britannia mit is csináljon a Brexit népszavazás után. A brit kormány azt szeretné elérni, hogy a szigetország továbbra is része maradjon az Európai Unió 500 milliós piacának, miközben otthon korlátozza az EU polgárok munkavállalási lehetőségeit.

Jobline.hu

Elégedetlen a jelenlegi állásával? – Nézze meg, van-e jobb!

A biztonság és a kiszámíthatóság fontos tényező a munkánkban és a mindennapjainkban egyaránt. De mit tegyünk akkor, ha már nem leljük örömünket abban, amit csinálunk? Vajon a rutinszerűen végzett feladatokban vagy inkább egy új környezetben tudjuk kihozni magunkból a legjobbat? Íme, néhány tipp, hogy mit tehetünk azért, hogy ne bizonytalanságok között őrlődjünk.

1 2 3 4 5 6 7
22
A címlapról ajánljuk