MTI / hvg.hu Gazdaság

Eltűnt több tízezer közmunkás

A folyamatosan javuló munkaerőpiaci helyzet miatt egyre többen tudnak elhelyezkedni a közmunkások közül – írta a Magyar Nemzet.

hvg.hu Vállalkozás

Itt az álláskeresés Tinderje

Úgy fest, tényleg megunták a hosszú felvételi folyamatokat és a megválaszolatlan önéletrajzokat a munkakeresők és -kínálók, az „álláspiac Tinderét” két hét alatt több mint 10 ezren próbálták ki.

hvg.hu Gazdaság

Fontos: ha nyáron végeztél, de nincs még munkád, bukhatod a tb-t

A frissen végzett diákoknak október 31-én jár le a diákigazolványuk, de sokan nem tudják, hogy ezzel a biztosítási jogviszonyuk is megszűnik. Innentől kezdve azoknak a diákoknak, akiknek még nincsen munkahelyük, maguknak kell fizetniük az egészségügyi szolgáltatási járulékot, ami jelenleg havonta 7050 forint.

hvg.hu Gazdaság

Nagy változás jön a dolgozók járulékainál a jövő évtől

Jövő januártól elindul a többéves járulékcsökkentési program, de ennek valamiképpen feltétele lesz, hogy a cégek emeljék a foglalkoztatottak bérét – értesült a Figyelő. A lap szerint Orbán Viktor fájdalmára az egyszámjegyű szja lekerült a napirendről.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Öt tipp a hiányzó munkaerő levadászására

Egy-egy pozícióra nem, vagy csak nagyon nehezen találnak megfelelő szakembert a cégek. IT-szakemberek, targoncások, operátorok, összeszerelők, villanyszerelők, bolti eladók, pénztárosok, postai dolgozók, a lista sokáig folytatható. Egy munkaerő-kölcsönző cég vezetője szerint azonban nem teljesen reménytelen a helyzet.

hvg.hu Gazdaság

Nagyon ráfizetnek a britek, ha keménykednek a Brexittel

Ha úgy távozik az EU-ból Nagy-Britannia, hogy nem köt valamilyen különleges kereskedelmi egyezményt Brüsszellel, akkor pórul járhat – állapítja meg a jelentés, melyet az államkincstár állított össze a kilépés pénzügyi következményeiről.

hvg.hu Vállalkozás

Az milyen, amikor hibát hibára halmoznak, mégis jogszerű a felmondás?

A munkaügyi perek legnagyobb részét a munkaviszony megszüntetésével összefüggésben kezdeményezett eljárások alkotják, melyek keretében a munkavállalók a munkáltatói felmondások jogszerűségét vitatják. Az alábbiakban azon jogszabálysértéseket, illetve jogkövetkezményeiket mutatjuk be, melyek nem okozzák a felmondás jogellenességét.

1 2 3 4 5 6 7
22
A címlapról ajánljuk