MTI Gazdaság

Városnyi magyar dolgozó tűnik el évente

A munkaerőhiánynak elsősorban demográfiai okai vannak, a munkaképes korú népesség fogyása miatt évente 40-50 ezerrel kevesebb ember dolgozik Magyarországon, és a probléma vélhetően még évtizedekig fennáll majd – mondta Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke a köztévében.

hvg.hu Gazdaság

Valamit nagyon benézett Brüsszel, Svájc túl jól járt

A magas svájci munkabérek vonzzák a szomszédos országokból a határ menti ingázókat. Naponta 170 ezer francia, 70 ezer olasz és 60 ezer német állampolgár megy át a szomszédos Svájcba dolgozni, majd este hazatér otthonába.

hvg.hu Tech

Na most akkor elveszik a robotok a munkánkat, vagy nem?

Egyre szélesebb körben automatizálják munkafeladataikat a vállalatok. Az együttműködő robotok megjelenésével ez a lehetőség már a kis- és középvállalatok számára is elérhető. A közelmúltban több kutatóintézet is foglalkozott ezzel a témával, de a szakemberek sem értenek egyet abban, hogy ténylegesen elveszik-e az emberek munkáját a robotok vagy csak átalakítják. Abban viszont mindenki egyetért, hogy az automatizáció miatt a jövőben jelentősen átalakul a munkaerőpiac.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Eltűnt több tízezer közmunkás

A folyamatosan javuló munkaerőpiaci helyzet miatt egyre többen tudnak elhelyezkedni a közmunkások közül – írta a Magyar Nemzet.

hvg.hu Vállalkozás

Itt az álláskeresés Tinderje

Úgy fest, tényleg megunták a hosszú felvételi folyamatokat és a megválaszolatlan önéletrajzokat a munkakeresők és -kínálók, az „álláspiac Tinderét” két hét alatt több mint 10 ezren próbálták ki.

hvg.hu Gazdaság

Fontos: ha nyáron végeztél, de nincs még munkád, bukhatod a tb-t

A frissen végzett diákoknak október 31-én jár le a diákigazolványuk, de sokan nem tudják, hogy ezzel a biztosítási jogviszonyuk is megszűnik. Innentől kezdve azoknak a diákoknak, akiknek még nincsen munkahelyük, maguknak kell fizetniük az egészségügyi szolgáltatási járulékot, ami jelenleg havonta 7050 forint.

hvg.hu Gazdaság

Nagy változás jön a dolgozók járulékainál a jövő évtől

Jövő januártól elindul a többéves járulékcsökkentési program, de ennek valamiképpen feltétele lesz, hogy a cégek emeljék a foglalkoztatottak bérét – értesült a Figyelő. A lap szerint Orbán Viktor fájdalmára az egyszámjegyű szja lekerült a napirendről.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Öt tipp a hiányzó munkaerő levadászására

Egy-egy pozícióra nem, vagy csak nagyon nehezen találnak megfelelő szakembert a cégek. IT-szakemberek, targoncások, operátorok, összeszerelők, villanyszerelők, bolti eladók, pénztárosok, postai dolgozók, a lista sokáig folytatható. Egy munkaerő-kölcsönző cég vezetője szerint azonban nem teljesen reménytelen a helyzet.

hvg.hu Gazdaság

Nagyon ráfizetnek a britek, ha keménykednek a Brexittel

Ha úgy távozik az EU-ból Nagy-Britannia, hogy nem köt valamilyen különleges kereskedelmi egyezményt Brüsszellel, akkor pórul járhat – állapítja meg a jelentés, melyet az államkincstár állított össze a kilépés pénzügyi következményeiről.

1 2 3 4 5 6 7
22
A címlapról ajánljuk