MTI Gazdaság

Jön a 9 milliárdos állami munkásszállóprogam

Kilenc milliárd forintos program indul munkásszállások építésére, illetve munkásszállóként felhasználható ingatlanok felújítására, a támogatásra önkormányzatok vagy önkormányzati társulások nyújthatnak be kérelmet szeptember 30-ig - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

hvg.hu Vállalkozás

Médiakampányt indítunk Ukrajnában, hogy jöjjenek ide dolgozni

A Nemzeti Foglalkoztatási Alap támogatásával 82 millió forintból jelennek meg hirdetések Ukrajnában, hogy ukránokkal tölthessék be a magyarországi álláshelyeket a hiányszakmákban. A pénz odaítéléséről személyesen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter döntött.

MTI Gazdaság

Városnyi magyar dolgozó tűnik el évente

A munkaerőhiánynak elsősorban demográfiai okai vannak, a munkaképes korú népesség fogyása miatt évente 40-50 ezerrel kevesebb ember dolgozik Magyarországon, és a probléma vélhetően még évtizedekig fennáll majd – mondta Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke a köztévében.

hvg.hu Gazdaság

Valamit nagyon benézett Brüsszel, Svájc túl jól járt

A magas svájci munkabérek vonzzák a szomszédos országokból a határ menti ingázókat. Naponta 170 ezer francia, 70 ezer olasz és 60 ezer német állampolgár megy át a szomszédos Svájcba dolgozni, majd este hazatér otthonába.

hvg.hu Tech

Na most akkor elveszik a robotok a munkánkat, vagy nem?

Egyre szélesebb körben automatizálják munkafeladataikat a vállalatok. Az együttműködő robotok megjelenésével ez a lehetőség már a kis- és középvállalatok számára is elérhető. A közelmúltban több kutatóintézet is foglalkozott ezzel a témával, de a szakemberek sem értenek egyet abban, hogy ténylegesen elveszik-e az emberek munkáját a robotok vagy csak átalakítják. Abban viszont mindenki egyetért, hogy az automatizáció miatt a jövőben jelentősen átalakul a munkaerőpiac.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Eltűnt több tízezer közmunkás

A folyamatosan javuló munkaerőpiaci helyzet miatt egyre többen tudnak elhelyezkedni a közmunkások közül – írta a Magyar Nemzet.

1 2 3 4 5 6 7
23
A címlapról ajánljuk