HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

8 tipp, ha kiszállna a mókuskerékből

Ha a szakmánkat szeretjük, de valahogy nem találjuk a helyünket, és inkább nyűgnek, mint örömforrásnak látjuk a munkánkat, próbáljuk ki a következő tippeket! Repka Ágnes HR-szakértő írása.

HVG Extra Business Business magazin

Hogyan bánjunk ostoba kollégáinkkal?

Életünk során folyamatosan ostoba emberekbe botlunk, és nem kivétel ez alól munkahelyünk sem. Egyszerűen túl sokan vannak ahhoz, hogy el lehessen kerülni őket. Mit tehetünk ilyen esetekben?

hvg.hu Vállalat + Vezető

A boldog alkalmazott viszi hátán a céget

Számos tanulmány szerint a munkatársak elégedettsége összefüggésben áll teljesítményükkel - egy lehangolt munkahelyi környezet lehetetlenné teszi a sikeres együttműködést. A demotivált alkalmazottak kimerülté válnak, mely negatív hatással bír teljesítőképességükre, elköteleződésükre. Íme, hat tipp, hogyan tegye boldoggá alkalmazottait.

hvg.hu Plázs

A nők kevésbé bírják a munkahelyi versenyt

Az egészséges verseny ösztönzően hathat a munkamorálra és a kreativitásra, de ha túlburjánzik, maradandó károkat okozhat. Friss felmérések alapján az emberek 50%-át motiválja a versenyszituáció, 25%-a érzéketlen a versenyre, 25%-ukat viszont blokkolja a versenyhelyzet, különösen a nőket, akik nagyon rosszul teljesítenek, ha túl nagy lesz a munkahelyi verseny.

hvg.hu Plázs

A boldog emberek sokkal kreatívabbak

A boldog, nyugodt és kiegyensúlyozott emberek sokkal kreatívabbak, mint azok, akik állandóan idegesek és nyomás alatt vannak. A szűkre szabott határidő stresszt és szorongást szül, amitől a legbejáratottabb és a legkézenfekvőbb megoldást választjuk.

hvg.hu Plázs

A stressz nem pusztít el, csak megerősít - feltéve, ha jól kezeljük!

Sportoljunk, járjunk el otthonról, legyünk pozitívak - ezekkel az egyszerű praktikákkal kezelhetjük sikeresebben a minket érő mindennapos stresszt. Nem szabad félvállról venni a problémát, mert a legfrissebb kutatások szerint drasztikusan megnőhet a rákos megbetegedések kialakulásának kockázata, ha nem kezeljük jól a rázós szituációkat.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Ezzel kerülheti el a munkahelyi intrikákat a vezető

Ne menjünk bele piti vitákba, ellenben jutalmazzuk dolgozóinkat – ez csak néhány jótanács, amit egy cégvezetőnek érdemes megfontolnia, ha azt akarja, hogy a dolgozók jó hangulatban és hatékonyan végezzék a munkájukat. A szakértő szerint a gonosz irodai pletykák és a problémás dolgozók ugyanis könnyen megmérgezhetik a munkahelyi légkört, és ez a cég teljesítményére is rossz hatással van.

MTI Plázs

Kiderült, mi okozza a munkahelyi stresszt

Az átszervezés és a munkahely megőrzésével kapcsolatos bizonytalanság váltja ki a legnagyobb stresszt a munkavállalókban egy friss európai felmérés szerint. Ehhez képest valamelyest másodrangú kérdés az, hogy milyen is az a munkahely, amelyhez ragaszkodnak, hogyan is érzik magukat a munkahelyükön.

hvg.hu Karrier

Öt tipp a munkahelyi stressz ellen

A munkával összefüggő betegségek 40 százalékának hátterében a stressz van. Az alkalmazottak csaknem 20 százalékka elhagyja az abédet, ami később forint milliókban kifejezhető károkat okoz a gazdaságnak - írja a themostwanted.blog.hu.

hvg.hu Karrier

Munkahelyi terror: még szólni sem mer az áldozat

Magyarországon a dolgozók hét százaléka van kitéve munkahelyi zaklatásnak. Kevesen mernek bírósághoz fordulni, vagy akár csak szólni is érte, mert attól tartanak, hogy elveszíthetik az állásukat. Ha azonban tűrik a megaláztatásokat, meg is betegedhetnek. A munkahelyi stressz leggyakoribb tünetei: fejfájás, alvászavar, koncentrációs problémák, ingerlékenység, gyomorfájás – derült ki a Kossuth rádió műsorából.

1 2 3
A címlapról ajánljuk