hvg.hu/MTI Világ

Fotók: Szétverték Párizsban a rendőrök tüntetését

Mindennapossá váltak Párizsban a munkajogi reformok miatti tüntetések. A rendőrök szerdán maguk is demonstráltak, hogy kifejezzék rosszallásukat a zavargásokká váló megmozdulások iránt. Ám ellentüntetők jöttek, és rátámadtak a rendőrökre, autókat is lángba borítva.

hvg.hu Gazdaság

Túlhajszolt, kiégett a munkahelyén? Sok esélye nincs, csak, ha lelép

A munkavállalónak sok beleszólása a munkaidő beosztásába nincs. Vajon igazuk van-e azoknak, akik ezt állítják? Hogyan léphet ki a taposómalomból a munkavállaló? Mit lehet tenni a túlhajszoltság ellen? Milyen eszközei vannak? Mire ügyeljen, hogy ne érje hátrányos megkülönböztetés? Mit tehet, mit tegyen, mielőtt utcára menne vagy sztrájkolna? Az Adózóna megmondja.

hvg.hu Én és a Cégem

A főnök kedvencének mindent szabad?

Minden munkahelyen találni olyan személyt, akivel valamilyen szempontból kivételez a munkaadó: ad hoc szabadnapok, rövidebb napi munkaidő személyes szimpátia, vagy egyéb elvek alapján. Élhet-e jogorvoslati lehetőséggel a többi munkavállaló, vagy tűrniük kell a kialakult gyakorlatot?

hvg.hu Itthon

Hőségriadó: csendesen izzadni, míg a főnök hűsöl

A nyáron már másodszor van hőségriadó. Az elviselhetetlen hőség miatt nem jár Magyarországon szabadnap, viszont a munkaadónak oda kell figyelnie a dolgozója egészségére. Jó tudni, hogy ilyenkor milyen jogai vannak egy munkavállalónak.

MTI Gazdaság

Százezrek tüntettek a munkareform ellen Rómában

Százezrek vonultak az utcára szombaton Rómában a legnagyobb olasz szakszervezet felhívására, hogy tiltakozzanak a kormány munkaerő-piaci reformja ellen, a szervezők szerint a résztvevők száma elérte az egymilliót is.

hvg.hu Plázs

Önt hívogatja főnöke a munkaidő lejárta után? - kérdőív

Németországban egyre több vállalatnál foglalják írásba az elérhetetlenséghez való jogot, annak érdekében, hogy csökkentsék a munkavállalók terheit. Ennek értelmében a feletteseknek tilos a munkaidő után telefonon vagy e-mailen zaklatni a munkavállalókat. Kíváncsiak vagyunk, hogy itthon mi a helyzet. Töltse ki kérdőívünket!

hvg.hu Karrier

Kiderült, mitől félnek a legjobban a dolgozók

A hazai felnőtt lakosság 14 százaléka tart attól, hogy olyan munkahelyi problémája adódik, melyet jogi úton lehet csak megoldani – derült ki a Generali 1000 fős, az internetezőkre reprezentatív kutatásából. Azonban, ha ilyen helyzetbe kerülnének, a megkérdezettek több mint fele fogadna ügyvédet saját védelmében, és 47 százaléka indítana pert.

hvg.hu Karrier

Cigiszünet, ebédszünet: mi a különbség, és hogy lehet kivenni?

Gyakran találkozunk az ebédidő, a munkaközi szünet, a cigiszünet, és a képernyő előtti munkavégzés esetén járó szünet elnevezésekkel, amelyek azonban nem azonos fogalmak, érdemes ezért a tartalmukkal tisztában lennünk – írja dr. Jónás Tünde a munkajog.hu oldalon.

hvg.hu Karrier

Problémás lehet a gyed extra

Mi az, amivel egy nőnek tisztában kell lenni a Gyed extrával kapcsolatosan? Repka Ágnes szakértő beszélt erről az RTL Klub 8:08 című műsorában.

1 2 3
A címlapról ajánljuk