Tényleg semmire nem megyünk a diplomával?

Tényleg semmire nem megyünk a diplomával?

Lehet, hogy vannak gondok a magyar diplomákkal, de hogy uniós viszonylatban egyáltalán nincs sok az országban az biztos, mint ahogy az is, hogy akinek van, az szinte biztosan kap munkát.

hvg.hu

Magyarország kettészakadt

Magyarország kettészakadt

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden publikálta az egyes tagállamok régióira vonatkozó munkanélküliségi statisztikákat. Magyarországon Budapesten és a Dunántúlon jelentős javulás figyelhető meg, az ország egyes keleti régióiban ugyanakkor az eleve magasabb mutatókhoz képest is romlás látható.

hvg.hu

Tovább csökken a munkanélküliség az elemzők szerint

Tovább folytatódik a munkanélküliség csökkenése idén az Erste és a Takarékbank elemzői szerint, akik így éves átlagban egyaránt 10 százalék alatti rátát valószínűsítenek.

MTI

Nem jó most szlovénnek lenni

Szlovéniában a második negyedévben éves szinten mintegy 5,9 százalékkal csökkentek a fizetések, a munkanélküliségi ráta júliusban pedig 12,9 százalékra kúszott. Mindeközben azt rebesgetik, hogy az egyik legfejlettebb újonnan csatlakozott uniós tagállam már idén pénzügyi mentőcsomagra szorulhat, mivel az állam egyedül nem valószínű, hogy egyedül meg tudja segíteni rossz helyzetben lévő bankjait.

hvg.hu

Nagyot esett az amerikai munkanélküliségi ráta

Az Egyesült Államokban a vártnál kisebb mértékben nőtt a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma júliusban, a munkanélküliek száma és a munkanélküliségi ráta viszont nagyot csökkent – közölte az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala, a Bureau of Labor Statistics pénteken.

MTI

Alig van olyan görög fiatal, aki dolgozna

Friss adatok szerint a görög fiatalok 64 százaléka van munka nélkül, ez a mutató öt százalékkal magasabb a januárinál.

hvg.hu

Fordulóponton Görögország?

Pozitív trendek mutatkoznak a görög foglalkoztatottsági adatokban. A magánszektorban áprilisban jóval több új munkahelyet jelentettek be, mint amennyi állás megszüntetését regisztrálták, az új helyek száma ráadásul duplaannyi, mint a tavalyi év azonos időszakában.

hvg.hu

Megdöbbentő a fiatalok munkanélkülisége

Lassan újra eléri a válság alatti szintet a fiatalok globális munkanélküliségi rátája, 2013-ban mintegy 12,6 százalékuk volt munka nélkül, összességében pedig 73,4 millió 15-24 év közöttinek nem volt idén munkája. A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet friss elemzése, a Globális ifjúsági foglalkoztatási trendek 2013-as kiadványa megdöbbentő képet fest a jövő ifjú munkavállalóiról, akik száma 2018-ig folyamatosan bővülni fog, és globálisan eléri majd a 12,8 százalékos arányt. A gazdasági válság gyökeresen alakította át a globális foglalkoztatás szerkezetét.

hvg.hu

Majdnem 40 éve nem látott rekordon a spanyol munkanélküliség

1976 óta nem látott magasságokba szökött a spanyol munkanélküliségi ráta, jelenleg már 6 millió ember van munka nélkül.

hvg.hu

Naponta 500-al nő a munkanélküliek száma Szerbiában

Naponta 500-al nő a munkanélküliek száma Szerbiában. Tavaly december óta idén februárig majdnem 30 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma, a munkanélküliségi ráta pedig az Európai Bizottság szerint elérte a 27 százalékot. Egy közgazdász szerint addig nem lesz átütő változás, míg a balkáni állam végleg rá nem lép az EU-ba vezető útra, amellyel megugranának a külföldi beruházások.

hvg.hu

Növekszik a régiós munkanélküliség - infografika

Lassan, de biztosan növekszik a közép-európai uniós tagállamokban a munkanélküliek száma, az eddig gazdasági éllovasnak számító Szlovákiában is emelkedésnek indult a mutató.

hvg.hu

Tovább romlik a fiatalok foglalkoztatottsága

Lényegében változatlan a munkanélküliségi ráta, közölte kedden a KSH. Romlottak ugyanakkor a férfiak és fiatalok munkanélküliségi mutatói, a munkanélküliek majdnem fele pedig már egy éve, vagy már annál is régebben keresett állást. Az NGM szerint 30. hónapja növekszik a foglalkoztatottság.

hvg.hu

KSH: 10,6 százalék maradt a munkanélküliségi ráta

Magyarországon 10,6 százalék volt a munkanélküliségi ráta a 15-74 éves korosztályban a tavaly szeptembertől novemberig tartó időszakban, akárcsak 2011 őszén – közölte a Központi Statisztikai Hivatal pénteken. A KSH adatai szerint ebben az időszakban 55 ezerrel nőtt itthon a foglalkoztatottak száma.

MTI

"Három nyelven beszélek, 140 ezret kapok"

"Három nyelven beszélek, 140 ezret kapok"

Fiatalok, elitegyetemeken végeztek, több nyelven beszélnek, külföldi munkatapasztalatuk van. Még egyelőre itthon maradtak, de szinte megalázóan alacsony összeget visznek haza a hó végén. Félrerakni nem tudnak, saját családról, lakásról álmodni sem mernek. A hvg.hu hazai cégeknél és a közszférában dolgozó, nemzetközi mércével mérve is versenyképes pályakezdők helyzetét mutatja be.

Rég nem látott csúcson van a francia munkanélküliség

A második negyedévben 10,2 százalékra, 1999 óta a legmagasabbra nőtt a munkanélküliségi ráta Franciaországban - közölte csütörtökön a francia statisztikai hivatal (INSEE).

MTI

A megszorítások romba döntik a görög munkaerőpiacot

A megszorítások romba döntik a görög munkaerőpiacot

Az egyik vezető görög tévének nyilatkozó munkaerőpiaci szakértő szerint a kormány által a következő két évre tervezett 11,5 milliárd eurós megszorításokkal a hellén gazdaság jövőre további 5 százalékkal zsugorodik majd, az idénre várt 6,7 százalék után. A munkanélküliségi ráta is komoly mértékben emelkedhet: majdnem minden harmadik görög lehet 2013-ban állás nélkül.

hvg.hu

Éves mélypontján lehet a munkanélküliségi ráta

A vártnál kissé jobb a második negyedéves 10,9 százalékos munkanélküliségi ráta, ami az MTI által kedden megkérdezett elemzők szerint az éves mélypontjához közeli lehet.

MTI

Csúcson a munkanélküliségi ráta az euróövezetben

Emelkedett a munkanélküliségi ráta májusban az előző havihoz képest az euróövezetben és az Európai Unióban - közölte hétfőn az EU statisztikai hivatala, az Eurostat.

MTI

Nem változott az amerikai munkanélküliségi ráta

Kissé növekedett májusban a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban, a munkanélküliségi ráta pedig gyakorlatilag nem változott - közölte pénteken az amerikai munkaügyi statisztikai hivatal.

MTI

8,1 százalékra csökkent az amerikai munkanélküliségi ráta

8,1 százalékra csökkent az amerikai munkanélküliségi ráta

Áprilisban 8,1 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban, de a foglalkoztatottak száma a vártnál kevésbé, csupán 115 ezerrel nőtt.

MTI
123

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X