Torontáli Zoltán Gazdaság

Beköltözik ide a környékre 500 román család, rendben?

Elkeserítő helyzetükhöz bámulatosan idomulva, jó szomszédságban élnek egymás mellett magyarok, románok, szerbek és romák. Battonyán jártunk, hogy megnézzük, mit hozott a magyar-román határ lebontása óta eltelt tíz év.

Szabó Fruzsina Gazdaság

Szétszakított magyar Skype-családok. Megéri?

Több mint húszezer gyerek él a szülők külföldi munkája miatt rövidebb-hosszabb időre kettészakadt családban. A kényszerű különélésnek súlyos következményei lehetnek. Nagyon súlyosak.

hvg.hu Gazdaság

Máris hiányolják a kelet-európai munkaerőt a brit kormányban

A brit kormány több minisztere is arra figyelmeztet, hogy aligha lehet brit munkaerővel pótolni azokat az alacsonyan képzett dolgozókat, akik eddig kelet-európai migránsokként éltek Nagy-Britanniában. Ezért a Brexit, vagyis az unióból való brit kilépés után is engedni kellene, hogy vendégmunkásként folytassák tevékenységüket. A Sky News készített erről beszámolót.

hvg.hu Gazdaság

Londonban megtalálták a Brexit "ellenszerét"

A londoni üzletemberek új tervet eszeltek ki arra, hogyan tarthatnák meg a britek EU-ból való kiválása után is külföldi munkavállalóikat, köztük a magyarokat. Nélkülük összeomlanának – érvelnek.

hvg.hu Vállalkozás

Nincs munkája, fél Trumptól? Itt a helye

Különös álláshirdetést jelentetett meg a Facebookon Cap Breton kanadai sziget egyik nagy kereskedelmi cége, a The Farmer’s Daughter Country Market. Ha valaki minimum öt évig a cégnél vállal munkát, egy csaknem egy hektáros földbirtokot is kap – ingyen.

1 2 3 4 5 6 7
A címlapról ajánljuk