Jobban bízunk az állásunkban, de a vidék jóval pesszimistább

Jobban bízunk az állásunkban, de a vidék jóval pesszimistább

Az egy évvel korábbi adatokhoz képest mérsékelten ugyan, de többen érezték stabilabbnak állásukat a tavalyi utolsó negyedévben. A tanultabbak és a fővárosban élők optimistábbak, de a vidék, legfőképp Kelet-Magyarország esetében jelentős a hangulatromlás.

Az egész céget magával ránthatja a kiégett alkalmazott

Az egész céget magával ránthatja a kiégett alkalmazott

Az új munkával járó izgalom és motiváció az évek alatt elpárologhat, a befásult, kiégett alkalmazott pedig komolyan befékezheti a cég teljesítményét, ezért mindenképpen lépjen, ha az alábbi jeleket észleli munkavállalóin.

hvg.hu

Magyarország veri a régiót, kérdés, mennyire örülnek ennek a cégek

Magyarország élen jár a régióban a munkavállalók védelmében, a magyar szabályozás védi leginkább a dolgozókat a jogellenes elbocsátásokkal szemben - derült ki a Deloitte Legal jogi szolgáltató cég 31 országot vizsgáló felméréséből.

MTI

Ettől a két adattól biztos szívbajt kapnak a fiatalok

Ettől a két adattól biztos szívbajt kapnak a fiatalok

A legtöbb gazdasági mutatót figyelembe véve a fiatalokat nagyon megütötte a 2008-2009-es gazdasági világválság. A gazdasági fellendülés ráadásul nem volt hozzájuk olyan kegyes, mint az idősebb generációkhoz. Ezt legjobban talán a keresetek területén lehet érzékelni.

hvg.hu

Spiegel: Kihullik Nagy-Britannia az EU-ból, ha korlátozzák a bevándorlást

A német kormány elképzelhetőnek tartja, hogy megszűnik Nagy-Britannia uniós tagsága a tervezett bevándorlási korlátozások miatt – írta a Der Spiegel vasárnap megjelent számában. A német hírmagazin szerint a német kormány most először gondolja úgy, hogy megtörténhet Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból.

MTI

Hatalmas leépítésbe kezd egy nagybank

Hatalmas leépítésbe kezd egy nagybank

A negyedrészben a brit állam által tulajdonolt Lloyds bank mintegy 9 ezer munkavállalójának elbocsátását erősítette meg, mindeközben a a cég harmadik negyedéves profitja komoly mértékben nőtt. A bank a következő 3 évben 150 fiókját bezárja, miközben 1 milliárd fontot tesz be technológiai újításokba.

hvg.hu

Magyarország a munkavállalók Mekkája

Magyarország a munkavállalók Mekkája

Négy tizedszázalékkal csökkent az eurózóna munkanélküliségi rátája az egy évvel korábbiakhoz képest, az EU egészében is csökkenő tendencia figyelhető meg e téren egy friss statisztika szerint. A kiadvány kiemeli, hogy a legnagyobb javulás Magyarországon volt tapasztalható: nálunk egy év alatt 10,5-ről 7,9 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta.

hvg.hu

Mindenki munkát akar adni nekünk

Mindenki munkát akar adni nekünk

A Manpower munkaerő-piaci mutatója plusz 10 százalékon áll, ami rekordnak számít a hazai felmérés 2009-es kezdete óta. A cégek 16 százaléka létszámbővítéssel számol a következő negyedévben, és csak 6 százalékuk számol elbocsátással. Két számjegyű növekedést várnak az építőipar, gyártás és vendéglátóipar munkaadói. A felmérés szerint az optimizmus valamennyi régióban és szektorban érezhető.

hvg.hu

Vége a fiatalok semmi pénzért halálra dolgoztatásának?

Vége a fiatalok semmi pénzért halálra dolgoztatásának?

Egyre több amerikai fiatal dönt úgy, hogy nem hajlandó ingyen gyakornoki munkát vállalni. A cégek is félnek, hogy ha fizetés nélkül foglalkoztatnak fiatalokat, a gyakornokok kiperelik tőlük a bérüket – erre ugyanis már van példa. A kialakult helyzetben egyes vállalatok inkább úgy döntenek, hogy bezárják gyakornoki programjukat. Magyarországon mindeközben hat hétig lehet fizetés nélkül gyakornokot alkalmazni – de sok esetben ez leginkább csak elviekben van így.

A kollégái így tuti nem fognak önön átnézni

Sokan munkavállaló küzd azzal, hogy nem tud megfelelő tiszteletet kiharcolni magának a munkahelyén, így pedig saját ötletei, munkáinak megvalósítása is akadályokba ütközhetnek, illetve a bérezésük is alacsonyabb lehet. Tippek arra, hogyan vívjunk ki nagyobb tiszteletet a munkahelyen.

hvg.hu

5 ok, amiért szegénynek érezheti magát

A MarketWatch összeállított egy listát, hogy a statisztikai adatok ellenére – melyek növekvő vagyont, béreket mutatnak – miért érezhetik mégis az amerikai munkavállalók szegénynek magukat.

hvg.hu

Hatalmas leépítést jelentett be egy légitársaság

Hatalmas leépítést jelentett be egy légitársaság

A Qantas ausztrál légitársaság 252 millió dolláros adózás előtti féléves veszteségről adott számot, a vezérigazgató szerint ez elfogadhatatlan. Ötezer munkahely meg fog szűnni.

hvg.hu

Budapesten, vagy még nyugatabbra keresnek munkát a kelet-magyarországiak

Főként Kelet-Magyarországról szeretnének a fővárosba, Pest megyébe és Győr-Moson-Sopron megyébe költözni munkavégzés céljából az emberek az NGM adatai szerint.

Kutatásba kezd a kormány a kisgyerekes munkavállalók érdekében

Munkaügyi regiszter foglalhatja össze a részmunkaidős foglalkoztatás megoldásait – írta a Magyar Nemzet szerdai számában.

MTI

Egyre rosszabb helyzetben a munkavállalók

A közhiedelemmel ellentétben a dolgozók nem a gépek és a robotok miatt vannak egyre rosszabb pozícióban, hanem a kereskedelmi korlátok lebomlása miatt.

hvg.hu

Nem jó most szlovénnek lenni

Szlovéniában a második negyedévben éves szinten mintegy 5,9 százalékkal csökkentek a fizetések, a munkanélküliségi ráta júliusban pedig 12,9 százalékra kúszott. Mindeközben azt rebesgetik, hogy az egyik legfejlettebb újonnan csatlakozott uniós tagállam már idén pénzügyi mentőcsomagra szorulhat, mivel az állam egyedül nem valószínű, hogy egyedül meg tudja segíteni rossz helyzetben lévő bankjait.

hvg.hu

Túl sok nyugdíjas, vagy túl sok robot lesz?

Mitől féljünk inkább, attól hogy idővel túl sok lesz a nyugdíjas és kevés a dolgozó, vagy attól hogy a robotok miatt sok lesz a munkanélküli?

hvg.hu

Vargáék megállapodtak: marad a reálkereset, és nem rúgnak ki senkit

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek vezetőivel aláírta hétfőn a 2013. évi bérajánlásról szóló megállapodást.

MTI

Megnehezíti két évig a horvátok dolgát Szlovénia

A szlovén kormány csütörtökön kormányrendeletben erősítette meg, hogy a horvát munkavállalók kétéves átmeneti időszak után vállalhatnak szabadon munkát Szlovéniában. Horvátország július elsején, 28. tagállamként csatlakozik az Európai Unióhoz.

MTA

A kelet-európaiak jobban tudnak dolgozni, mint a britek

A brit parlament alsóházának elnöke szerint a kelet-európaik rátermettebbek és elkötelezettebbek, ha a munkáról van szó. John Bercow mindezt egy bukaresti látogatásán mondta.

hvg.hu
123

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X