Bejelentkezés  

Hatalmas leépítést jelentett be egy légitársaság

Hatalmas leépítést jelentett be egy légitársaság

A Qantas ausztrál légitársaság 252 millió dolláros adózás előtti féléves veszteségről adott számot, a vezérigazgató szerint ez elfogadhatatlan. Ötezer munkahely meg fog szűnni.

hvg.hu

Budapesten, vagy még nyugatabbra keresnek munkát a kelet-magyarországiak

Főként Kelet-Magyarországról szeretnének a fővárosba, Pest megyébe és Győr-Moson-Sopron megyébe költözni munkavégzés céljából az emberek az NGM adatai szerint.

Kutatásba kezd a kormány a kisgyerekes munkavállalók érdekében

Munkaügyi regiszter foglalhatja össze a részmunkaidős foglalkoztatás megoldásait – írta a Magyar Nemzet szerdai számában.

MTI

Egyre rosszabb helyzetben a munkavállalók

A közhiedelemmel ellentétben a dolgozók nem a gépek és a robotok miatt vannak egyre rosszabb pozícióban, hanem a kereskedelmi korlátok lebomlása miatt.

hvg.hu

Nem jó most szlovénnek lenni

Szlovéniában a második negyedévben éves szinten mintegy 5,9 százalékkal csökkentek a fizetések, a munkanélküliségi ráta júliusban pedig 12,9 százalékra kúszott. Mindeközben azt rebesgetik, hogy az egyik legfejlettebb újonnan csatlakozott uniós tagállam már idén pénzügyi mentőcsomagra szorulhat, mivel az állam egyedül nem valószínű, hogy egyedül meg tudja segíteni rossz helyzetben lévő bankjait.

hvg.hu

Túl sok nyugdíjas, vagy túl sok robot lesz?

Mitől féljünk inkább, attól hogy idővel túl sok lesz a nyugdíjas és kevés a dolgozó, vagy attól hogy a robotok miatt sok lesz a munkanélküli?

hvg.hu

Vargáék megállapodtak: marad a reálkereset, és nem rúgnak ki senkit

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek vezetőivel aláírta hétfőn a 2013. évi bérajánlásról szóló megállapodást.

MTI

Megnehezíti két évig a horvátok dolgát Szlovénia

A szlovén kormány csütörtökön kormányrendeletben erősítette meg, hogy a horvát munkavállalók kétéves átmeneti időszak után vállalhatnak szabadon munkát Szlovéniában. Horvátország július elsején, 28. tagállamként csatlakozik az Európai Unióhoz.

MTA

A kelet-európaiak jobban tudnak dolgozni, mint a britek

A brit parlament alsóházának elnöke szerint a kelet-európaik rátermettebbek és elkötelezettebbek, ha a munkáról van szó. John Bercow mindezt egy bukaresti látogatásán mondta.

hvg.hu

Csak négyszázan éltek Orbánék munkaerő-piaci újításával

Másfél éven át több tízezer forintos lakbér-, illetve rezsitámogatást kérhetnek tavaly október óta azok, akik az országon belül, de az otthonuktól legalább száz kilométerre találnak maguknak állást. Ez sem mobilizálta a magyar munkavállalókat.

MTI

Liga-felmérés: rosszabb helyzetbe kerültek a dolgozók az új Mt-vel

Az új Munka törvénykönyve (Mt.) a munkaadóknak kedvez, miközben számos előírása a korábbinál jóval hátrányosabb helyzetbe hozza, hozhatja a munkavállalókat - közölte a Liga Szakszervezetek hétfőn az MTI-vel arra a tanulmányra hivatkozva, amelyet az érdekképviselet készíttetett kutatókkal.

MTI

2,6 százalékkal emelnék a minimálbért a munkaadók

A munkaadók maximum 2,6 százalékkal emelnék a minimálbért és a szakmunkás bérminimumot 2013-ban, a szakszervezeti oldal viszont legalább a várható infláció mértékével történő növelést szeretne.

MTI

Lakbér járna a munkába ingázóknak

Néhány napig lehet még véleményezni azt a kormányrendelet-tervezetet, amely a hazai munkavállalók mobilitásán próbál javítani; a szaktárca államtitkára szerint néhány ezren élhetnek majd a tervezetben szereplő lakhatási támogatással – írta a Népszabadság kedden.

A munkavállalók fele nyáron is dolgozik

A munkavállalók fele nyáron is dolgozik

A munkavállalók közel fele még a szabadság ideje alatt is dolgozik a Regus személyzeti tanácsadó cég pénteken közreadott tanulmánya szerint.

MTI

Megerősítené a külföldön dolgozók jogait az EB

Megerősítené a külföldön dolgozók jogait az EB

A kiküldött munkavállalók jogainak megerősítésére tett javaslatot szerdán az Európai Bizottság, amely szerint az alvállalkozói szerződéseikért a jövőben külföldön is felelősséggel tartoznának a vállalatok.

hvg.hu

Kiakadt az MSZOSZ a kötelező bérletvásárláson

Durva beavatkozás a vállalkozások költségeibe, hogy a helyi közlekedési bérletek 86 százalékát a munkaadóknak kellene fizetni - mondta Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke kedden Tatabányán, a Komárom-Esztergom megyei tagszervezetek tisztségviselőinek tartott fórum előtt.

MTI

LMP: ne hagyják cserben a Malév volt dolgozóit

Az LMP közleményben szólította fel a kormányt, hogy gondoskodjon megfelelően a Malév munkavállalóiról, ha már hagyta csődbe jutni a céget. A párt szerint az új vizsgálóbizottságnak a csőd körülményeit is fel kell tárnia.

MTI

Munka külföldön: a magyarok nehezen mozdulnának

A magyar munkavállalók mobilitási kedve az átlagosnál valamivel alacsonyabb, csak 15 százalékuk mutat nagy érdeklődést egy 2-3 éves külföldi munkalehetőség iránt.

MTI

Mérni lehet a demokratikus értékeket a munkahelyeken

Mérni lehet a demokratikus értékeket a munkahelyeken

A hazai vállalatoknál is mérni lehet a jövőben a demokratikus értékeket, miután magyar taggal bővült az amerikai WorldBlu tanácsadói hálózata. A 2007 óta működő, több mint 60 országot tömörítő szervezet küldetése, hogy minél több munkahely működjön demokratikus elvek szerint világszerte.

hvg.hu

LMP: a kormány bérrabszolgákat akar csinálni

LMP: a kormány bérrabszolgákat akar csinálni

Az LMP véleménye szerint az új munka törvénykönyvével a kormány "olcsó bérrabszolgákat kíván a magyar munkavállalókból csinálni" - mondta keddi, parlamenti sajtótájékoztatóján Kaufer Virág.

MTI
12

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X