hvg.hu Gazdaság

Ingyenlakás a kizsigerelt vendégmunkásoknak Katarban

A gazdag öbölmenti államokban a munkaerő túlnyomó többségét külföldi vendégmunkások alkotják. A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet és a jogvédő csoportok szerint sokszor embertelen körülmények között élnek és dolgoznak a főként indiai, pakisztáni és bangladesi munkások.

hvg.hu Gazdaság

Ettől a két adattól biztos szívbajt kapnak a fiatalok

A legtöbb gazdasági mutatót figyelembe véve a fiatalokat nagyon megütötte a 2008-2009-es gazdasági világválság. A gazdasági fellendülés ráadásul nem volt hozzájuk olyan kegyes, mint az idősebb generációkhoz. Ezt legjobban talán a keresetek területén lehet érzékelni.

MTI Világ

Spiegel: Kihullik Nagy-Britannia az EU-ból, ha korlátozzák a bevándorlást

A német kormány elképzelhetőnek tartja, hogy megszűnik Nagy-Britannia uniós tagsága a tervezett bevándorlási korlátozások miatt – írta a Der Spiegel vasárnap megjelent számában. A német hírmagazin szerint a német kormány most először gondolja úgy, hogy megtörténhet Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból.

hvg.hu Vállalkozás

Hatalmas leépítésbe kezd egy nagybank

A negyedrészben a brit állam által tulajdonolt Lloyds bank mintegy 9 ezer munkavállalójának elbocsátását erősítette meg, mindeközben a a cég harmadik negyedéves profitja komoly mértékben nőtt. A bank a következő 3 évben 150 fiókját bezárja, miközben 1 milliárd fontot tesz be technológiai újításokba.

hvg.hu Gazdaság

Magyarország a munkavállalók Mekkája

Négy tizedszázalékkal csökkent az eurózóna munkanélküliségi rátája az egy évvel korábbiakhoz képest, az EU egészében is csökkenő tendencia figyelhető meg e téren egy friss statisztika szerint. A kiadvány kiemeli, hogy a legnagyobb javulás Magyarországon volt tapasztalható: nálunk egy év alatt 10,5-ről 7,9 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta.

hvg.hu Gazdaság

Mindenki munkát akar adni nekünk

A Manpower munkaerő-piaci mutatója plusz 10 százalékon áll, ami rekordnak számít a hazai felmérés 2009-es kezdete óta. A cégek 16 százaléka létszámbővítéssel számol a következő negyedévben, és csak 6 százalékuk számol elbocsátással. Két számjegyű növekedést várnak az építőipar, gyártás és vendéglátóipar munkaadói. A felmérés szerint az optimizmus valamennyi régióban és szektorban érezhető.

hvg.hu Gazdaság

Vége a fiatalok semmi pénzért halálra dolgoztatásának?

Egyre több amerikai fiatal dönt úgy, hogy nem hajlandó ingyen gyakornoki munkát vállalni. A cégek is félnek, hogy ha fizetés nélkül foglalkoztatnak fiatalokat, a gyakornokok kiperelik tőlük a bérüket – erre ugyanis már van példa. A kialakult helyzetben egyes vállalatok inkább úgy döntenek, hogy bezárják gyakornoki programjukat. Magyarországon mindeközben hat hétig lehet fizetés nélkül gyakornokot alkalmazni – de sok esetben ez leginkább csak elviekben van így.

hvg.hu Gazdaság

A kollégái így tuti nem fognak önön átnézni

Sokan munkavállaló küzd azzal, hogy nem tud megfelelő tiszteletet kiharcolni magának a munkahelyén, így pedig saját ötletei, munkáinak megvalósítása is akadályokba ütközhetnek, illetve a bérezésük is alacsonyabb lehet. Tippek arra, hogyan vívjunk ki nagyobb tiszteletet a munkahelyen.

hvg.hu Gazdaság

5 ok, amiért szegénynek érezheti magát

A MarketWatch összeállított egy listát, hogy a statisztikai adatok ellenére – melyek növekvő vagyont, béreket mutatnak – miért érezhetik mégis az amerikai munkavállalók szegénynek magukat.

hvg.hu Gazdaság

Nem jó most szlovénnek lenni

Szlovéniában a második negyedévben éves szinten mintegy 5,9 százalékkal csökkentek a fizetések, a munkanélküliségi ráta júliusban pedig 12,9 százalékra kúszott. Mindeközben azt rebesgetik, hogy az egyik legfejlettebb újonnan csatlakozott uniós tagállam már idén pénzügyi mentőcsomagra szorulhat, mivel az állam egyedül nem valószínű, hogy egyedül meg tudja segíteni rossz helyzetben lévő bankjait.

1 2 3
A címlapról ajánljuk