Tamás Gáspár Miklós Itthon

TGM: Madárpiszok

Ha a nácizmus madárpiszok, akkor az Ön elpusztítása is az lesz.

hvg.hu Kult

A nácizmust ünnepli a botrány-popsztár új videóklipje?

Nicki Minaj eddig sem könnyed és kedves videóiról volt híres, de legújabb klipjében talán kicsit túlfeszíti a húrt. A szöveg ezúttal is saját maga ajnározásáról, és a konkurencia megvetéséről szól – nyilván nem épp irodalmi stílusban –, de a vizuális körítés egyértelműen a náci Németország szimbólumait és építészetét idézi.

hvg.hu Sport

A Dortmund körberöhögi a futballnácikat - videó

Kíváncsian várhatjuk, hogy a magyar fociklubok mikor fordulnak szembe így a saját nácijaikkal, ahogyan a Borussia Dortmund tette. A Futball és a nácizmus nem férnek meg egymással - ez a szlogenje a szélsőséges szurkolókat elutasító filmnek, amely groteszt képét adja annak, hogy hogyan tűnne el a sport minden szépsége akkor, ha a szélsőjobbosok elképzelései szerint zajlanának a dolgok.

Fehér Nóra Kult

Németország tökéletes csábítója

Propagandaminiszter a náci Németországban. Magasan iskolázott, borzasztóan színpadias, kissé üldözési mániás, aki nem mellékesen a saját családját is kiirtotta. Ő adta be németeknek a nemzeti szocializmus eszméit a legsikeresebben, akinek bár sok nője volt, legnagyobb csábításának mégis Németország fejének elcsavarása számított. Kire illik a leírás?

- esel - Nyüzsi

A Magyar Kollaboránsok Emlékműve

Az ország tragédiáját, 450 ezer polgártársunk deportálását és megsemmisítését nem annyira a megszállók, hanem sokkal inkább a magyar közigazgatás végezte el igen professzionálisan, még a németek is csettintettek, hogy nahát.

hvg.hu Kult

Megdöbbentően kegyetlenek voltak Hitler asszonyai

Egy most megjelenő, Hitler fúriái című könyv szerint a náci Németország asszonyai sokszor jóval kegyetlenebbek voltak, mint a férfiak. Arra is volt példa, hogy egy nőt azért vertek agyon, mert menstruált – számolt be a Blikk.

MTI Világ

Áder Mauthausenben utasította el az ordas eszméket

Soha többé nem szabad engedményt tenni a 20. század embertelen diktatúráit életre hívó aljas eszméknek Európában - hangsúlyozta Áder János államfő vasárnap Ausztriában, a mauthauseni koncentrációs tábor megújult emlékhelyének megnyitásán.

MTI Kult

Hithűbb náci lehetett a karmester Karajan

Egy osztrák történész átértékelné Karajan tagságát a náci pártban, szerinte a világhírű karmester korábban párttag lett, mint ahogyan azt elismerte.

hvg.hu Itthon

Milla: a jobboldalt felelősség terheli a náci beszéd terjedéséért

Örülünk, hogy végre a Fidesz és támogatói is fölismerték, hogy a helyzet immár tarthatatlan, de ennek akkor lesz csak értéke, ha fölülvizsgálják az eddigi engedékenységüket a szélsőjobbal és a náci ideológiákkal szemben - írja a vasárnapi náciellenes tüntetésről a Milla, hozzátéve, hogy a baloldalnak is van még min elgondolkodnia.

hvg.hu Itthon

Ha már elkezdte, tovább zsidózik Novák Előd

A nácizmus elleni tüntetés helyszíne lesz a fővárosi Kossuth tér, amelyen a Fidesz és az MSZP is képviselteti magát. A Jobbik szerint sérti az adventet a zsidócsillagos demonstráció.

MTI Itthon

DK: a Jobbikot be kell tiltani

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli Polt Péter legfőbb ügyésztől, hogy kezdeményezze a Jobbik betiltását, a többi parlamenti erőt pedig arra szólítja fel, hogy zárják "politikai karanténba" a pártot - közölte Molnár Csaba, a DK alelnöke keddi sajtótájékoztatóján.

hvg.hu/kitekinto.hu Világ

Útban van Hitler szülőháza

Nem tudják, mit kezdjenek Hitler üresen álló szülőházával az ausztriai Braunau vezetői és lakosai.

MTI Itthon

Navracsics: nácizmus és szocializmus közt nincs különbség

Nincs alapvető különbség a nemzeti- és a nemzetközi szocializmus között, azok ugyanis egyaránt szembeszállnak a szabad társadalommal - hangsúlyozta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapján, csütörtökön Budapesten.

1 2

A címlapról ajánljuk