hvg.hu Itthon

100 milliós hasznot hozott egyetlen belvárosi bolt a Fehérvár FC-hez köthető cégnek

Két Károly körúti üzlethelyiséghez jutott hozzá egy 2010-ben bejegyzett cég rendkívül alacsony négyzetméteráron. A kerület ráadásul 30 százalékos kedvezménnyel is megajándékozta őket, ami még az előző bérlő vételi szándéka miatt járt nekik. Az ingatlanbizniszen nyertes cég ügyvezetője ugyanaz a nő, akit korábban adócsalásért elítéltek, és a Fehérvár FC-nek is ügyvezetője volt. A két helyiségben ma Spar üzlet működik.

hvg.hu Ingatlan

Százhatvanszoros különbség az itthoni ingatlanárakban

Az ingatlanpiacon jelenleg is találunk 2 millió forint fölötti négyzetméter áron kínált lakást – természetesen fővárosi, dunai panorámával. Erre az elmúlt évek piaci tendenciái fényében már felkaphatjuk a fejünket, de még meghökkentőbb, hogy a legdrágább és legolcsóbb négyzetméter ár között százhatvanszoros a különbség. Milliárdos kínálati ár, milliós négyzetméter árak az egyik, míg egy millió forint alatti vételár, tízezer forintos négyzetméter ár a másik oldalon. Az Otthon Centrum összegyűjtötte az idei év legjeit az ingatlanpiacon.

hvg.hu Ingatlan

Ezek a legmenőbb lakótelepek

A magyarországi lakások mintegy 20 százaléka házgyári, azaz paneles technológiával épült, de a panelparkok négyzetméterárai között akár háromszoros eltérések is lehetnek. Nézzük, hol vannak a betonparkok "rózsadombjai"?

1 2

A címlapról ajánljuk