MTI Sport

Magyar nő lett az Európai Síszövetség elnöke

Az Európai Síszövetség (ESF) Münchenben tartott éves rendes közgyűlésén Kaszó Klárát, a Magyar Síszövetség ügyvezető elnökét választották pénteken a szervezet elnökévé.

hvg.hu Karrier

Az indiai nők háromnegyede nem dolgozik

A két milliárdos lakosú ország munkaerőpiaci mutatóit vetette össze a Gallup, amelynek során megállapította, a Kína jelentősen felülmúlja Indiát a nők munkaerőpiaci kihasználtságát illetően. Míg ugyanis Kínában a nők 70, addig Indiában csak 25 százaléka van jelen a munkaerőpiacon.

hvg.hu Karrier

Kiaknázatlan a női munkaerő

A hat év alatti gyereket nevelő nők 35 százaléka, a három gyermekesek 20 százaléka dolgozik, és becslések szerint csak egyharmaduk tér vissza korábbi munkahelyére, több mint 50 százalékuk tartósan inaktív – derül ki az OECD-statisztikákból és a Jól-Lét Alapítvány által készített kutatásból.

Shake

Mire vágynak a nők?

Egy német-amerikai felmérés szerint a nők 106 percet töltenének naponta intim közelségben a partnerükkel, a második helyen a számítógép szerepel 98 perccel.

MTI Világ

Vezető pozíciókat szánnak a nőknek a katolikus egyházban

A vatikáni szinóduson részt vevő püspökök egy része szorgalmazta, hogy az egyházon belül nagyobb szerephez jussanak a nők mind a tisztségek betöltésében, mind pedig az "új evangelizációval" kapcsolatos munka felelősségének megosztásában.

hvg.hu Karrier

Miért kell "férfi számba" venni a nőt?

Társadalmi változás is kell ahhoz, hogy megszűnjön a nemek közötti bérrés - írja a privatbankar.hu. Az igazságos bérelosztás ráadásul profit is lehet a cégeknek.

MTI Világ

67 éves nő kerülhet a legfelső vezetésbe Kínában

Kína történelmében először Liu Jen-tung (Liu Yandong) személyében nő kerülhet az ország legfelső vezetésébe - a jelenlegi államtanácsost hétvégi számában az amerikai Fortune magazin a világgazdaság tíz legbefolyásosabb asszonya közé választotta.

MTI Karrier

Ennyivel keresnek többet a férfiak a nőknél

A nők által otthon végzett munka annak ellenére nem kellően megbecsült, hogy az OECD országok GDP-jéhez 30-40 százalékban járul hozzá - hangzott el csütörtökön Hódmezővásárhelyen az Európai Regionális Szervezet (ERGO) Látható és láthatatlan munka címmel rendezett konferenciáján. A konferencián elhangzott, hogy Magyarországon a vállalkozói szférában majdnem 26 százalék a bérkülönbség a férfiak javára.

Bakos Dalma Karrier

"Nekem Matolcsy nem a főnököm"

A baby boomot Matolcsy György az egykulcsos adó bevezetéséhez köti, és a nők foglalkoztatásáért felelős miniszteri biztos is egyetért vele, más kutató szerint viszont nincs a kettő között szoros összefüggés, és a születési adatok még mindig tragikusak. A miniszteri biztos még nem tudja, honnan lesz pénz a munkahelyi akciótervre.

hvg.hu Karrier

Miért van olyan kevés női mérnök?

Az Egyesült Királyságban hiányszakmaként tartják számon a mérnököket, mégis, ebben a szakmában nagyon kevés nőt alkalmaznak - olvasható a Telegraph cikkében.

Vajna Tamás Sport

Cérnaszálon

A lovas művészetek – a görögök kezdték a harctól elemelni, a reneszánsztól pedig így hívják – sportbéli fokmérője a díjlovaglás. Ebben a nők manapság a legjobbak, a londoni játékokon is.

hvg.hu Karrier

A nők buktak a legnagyobbat a válságon

Az Európai Unióban főleg nők veszítették el állásukat a megszorító intézkedések miatt a közszférában dolgozók közül - áll a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) és az Európai Bizottság közös tanulmányában.

hvg.hu Karrier

Munkanélküliség: a férfiak rosszabb helyzetben vannak, mint a nők

A Központi Statisztikai Hivatal legfrisebb jelentése szerint a munkanélküliek száma az év második negyedévében 472 ezer volt, ami az egy évvel korábbihoz hasonló, 10,9 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett. A férfiak munkanélküliségi rátája 0,6 százalékponttal emelkedett az előző év azonos időszakához képest, addig a nőké 0,5 százalékponttal csökkent.

1
5 6 7 8 9
14

A címlapról ajánljuk