MTI Élet+Stílus

Elképesztő eredmény született egy nőnapi felmérésben

A világon minden ötödik ember úgy véli, hogy a nők alsóbbrendűek a férfiakhoz képest, és otthon kellene maradniuk, valamint hogy a férfiak tehetségesebbek a munkahelyeken és az iskolákban - derül ki egy kedden ismertetett nemzetközi felmérésből. Az eredmények Kínában, Oroszországban és Indiában a legkiábrándítóbbak.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Elég kevés területen terem babér a nők számára – ha a fizetést nézzük

Úgy tűnik, még az Egyesült Államokban is elég korlátozott azon pályák száma, ahol a nők igazán labdába rúghatnak, és kereshetnek körülbelül annyit, mint egy férfi. Leginkább az egészségügyben és az üzleti élet egy-két területén tudnak nagy arányban pozíciókat foglalni. De továbbra is hiányoznak a technika világából, a mérnöki állásokból, és bizony a vezetői pozíciókból. Azért gyerekorvos még lehet egy nő.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Szemben a világtrenddel: egyre kevesebb nálunk a női cégvezető

Csökken a női cégvezetők száma Magyarországon, annak ellenére, hogy a statisztikák szerint a női döntéshozókkal rendelkező vállalkozások megbízhatóbbak. Egy másik felmérésből pedig az derült ki, hogy a nőknek a vállalkozókedve is kisebb az átlagnál. Eltűnt és hiányzó nők a cégvilágból.

Szelényi Zsuzsanna Vélemény

Kulcsszerepben a nők?

Ma Magyarországon nincsenek jó választási lehetőségek a nők előtt. A magyar nők végzettsége európai szinten is magas, ezt mégsem tudják kamatoztatni.

MTI-OS Itthon

LMP: A macsó kormány elbujdoshat szégyenében

A magyar kormány alacsony szinten képviseltette magát az ENSZ nők helyzetével foglalkozó bizottságának ülésén. Már Szaúd-Arábiában is kétszer annyi a női képviselő, mint Magyarországon – írja Ertsey Katalin.

Szerkesztette: Stiller Ákos Nagyítás

Sokkoló képek: családon belüli erőszak savval - Nagyítás-fotógaléria

Pakisztánban évente több tucat esetet regisztrálnak, ahol nőket savval öntenek le, vagy vágják le orrukat. Az elkövetők döntően az áldozatok saját házastársai. A támadások döntő többségét az összezárt törzsi kultúrával rendelkező országban még így sem jelentik be, mivel az asszonyok félnek a további megtorlásoktól.

MTI Itthon

"A prostitúció a nők ellen irányuló erőszak"

Karin Olofsdotter budapesti svéd nagykövet szerint a prostitúció 58 milliárd dolláros üzletág, így a világon a leggyorsabban növekvő illegális üzletágnak számít. A Magyarországi Női Alapítvány (Mona) nemzetközi konferenciáján szakértők országuk tapasztalatairól számoltak be pénteken.

1 2

A címlapról ajánljuk