hvg.hu Itthon

Nagykövet lesz Mikola István

Továbbra is négy államtitkár lesz a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ketten újonnan töltik be a posztot. Mikola István és Íjgyártó István távozik, nagykövetként folytatják munkájukat, jelentette be Szijjártó Péter.

Nagy Gábor Itthon

Ékszerek, haverok, lovak: az út, mely Manhattan háborús zónájából a pesti USA-követségre vezethet

Akart New York-i számvevő lenni, de elbukott. Felvetődött benne, hogy kormányzó is lehetne, de végül George Patakit támogatta. Dolgozott neki Arthur Finkelstein, jó barátja Rudy Giuliani, imádja a lovakat, vezetett bukmékerhálózatot, és hát persze ott volt az ékszer-kereskedelem. Kikutattunk pár érdekességet a leendő budapesti amerikai nagykövetként emlegetett David B. Cornstein életéből.

Domány András Itthon

Nagykövet lett Suha György, Horn Gyula egykori sajtótitkára

A köztársasági elnök novemberben döntött erről, de a kinevezés a január 12-i Magyar Közlönyben jelent meg. E cím birtokában az egykori gambiai tiszteletbeli konzul valamelyik magyar külképviselet élére kerülhet, eddigi pályafutása alapján valószínűleg Afrikában.

hvg.hu Itthon

"Ne keltsünk hisztériát és idegengyűlöletet" – méretes sallereket osztogat Orbánnak a szlovák nagykövet

További EU-s integrációt akar Szlovákia, a parttalan elvi viták leállítását, és küzdeni kell az értékek relativizálását végző orosz befolyás ellen, mondja el egy interjúban Szlovákia budapesti nagykövete. Az idegengyűlölet, hisztéria, nacionalizmus keltése csak olaj a tűzre. Rastislav Kacer szavai kimondatlanul is az illiberális V4-országok éles kritikája.

MTI Itthon

Szijjártó berendelte Ukrajna budapesti nagykövetét

Szijjártó Péter berendelte a Külgazdasági és Külügyminisztériumba Ukrajna Budapestre akkreditált nagykövetét hétfőre, mert személyesen is tájékoztatni kívánja, hogy "szégyennek és gyalázatnak" tartja az ukrán oktatási törvény módosítását.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk