hvg.hu Gazdaság

Megtépi Trumpot a szél

Amerika voltaképp rá se hederít Donald Trump zöldenergia-ellenes kirohanásaira - legalább is ez derül ki abból, ahogyan rekordot döntött márciusban a zöldenergia-részarány az USA energiamixében. És nem látszik, mitől lenne megállás...

hvg.hu Tech

Áttörés, itt a 30x olcsóbb napelem

Szinte mindenben, köztük felépítésben és árban is eltér az eddig megszokott, hagyományos napelemektől az a fejleszés, melyről most úgy tűnik, minden megváltoztathat a napelemek piacán.

Szabó M. István Gazdaság

Kína sokkolónak használja a napelemeit

Olyan meredek növekedési pályára állt a kínai napenergiatermelés, hogy már nem csak a magyar "fekete lyukból" nézve elképesztő mindaz, amit csinálnak.

HVG Extra Business Business magazin

Ezért olyan magas a magyar rezsi. Mit tehetünk?

Kisebb költségből nagyobb kényelmet – e látszólag megoldhatatlan feladat magasodik a honi lakástulajdonosok többségének feje fölé. Pedig az energiahatékonyság növelésében sokat segíthet már annak a felismerése is, hogy a folyamat lépésről lépésre haladva is kivitelezhető.

Szabó M. István Gazdaság

Nigéria is mattolta Orbánék napenergia-politikáját

A napelemrendszerek hazai terjedésének útjában álló államitámogatás-elmaradás magyarázata gyakorta tudódik le annyival, hogy mindez túl drága. A Németországgal – de mára lényegében már bármelyik nyugat-európai országgal – való összevetést is ezzel hárítják: könnyen beszélnek a németek (franciák, angolok, hollandok, skótok stb.), mert nekik erre is van pénzük. Mármint az államnak is, meg a polgároknak is. Nos, Nigéria most épp azt mutatja, hogy nem pusztán ezen múlik.

hvg.hu Gazdaság

Az megvan, hogy már az MVM is a napelemrendszereket ajánlja?

A Paksi Atomerőművet birtokló, és szerződésein át az országban működő összes nagyerőművet a markában tartó állami energiaholding egyik leányvállalata olyan fizetett hirdetéssel jelentkezett, amiért az alternatív energiás cégek, a napelemesek, de még talán a Greenpeace is megnyalhatja mind a tíz ujját.

1 2 3 4 5 6 7
10
A címlapról ajánljuk