Balkányi Nóra Plázs

Mi van, ha a Szürkében látott minták elfogadottá válnak?

A Szürke-film premierjét cselesen Valentin-nap elé időzítették, a nővédő szervezetek bojkottra hívtak ellene. A leginkább szadista erotikus jeleneteiről ismert könyvsorozatról kialakult vélemények skálája a felszabadító női szoftpornótól az elnyomó és erőszakos kapcsolatok népszerűsítéséig tart.

LA Plázs

Két tanács Valentin-napra

Nyűg a Valentin-nap? A férfi megint nem csinál semmit, a nő meg csak kritizál. Cukimukiságok helyett fogadjon el két tanácsot.

Lukács Andrea Plázs

Szeretne jókat szexelni? Hagyja a fenébe a diplomát!

A magyar nők fele színlelt már orgazmust, de azt kevesen vallják csak be, hogy sosem élték még át a gyönyört. Imádják tiltott helyen a szexet, de orgazmusra nem képesek ilyenkor. Az ágyban a fővárosi, diplomás nőknek a legrosszabb.

Lukács Andrea Kult

Hogy ne féljük a halált, egyszer meg kell halnunk

A halálközeli élményekről beszélni sokaknak tabu. Tudományosan nem magyarázható, hogy miért ugyanarról, vagy legalábbis nagyon hasonlókról számolnak be ősidők óta azok, akik már jártak a halál kapujában. R. Kárpáti Péter egy nyolcrészes dokumentumfilm-sorozatban kérdez szakembereket, ismert embereket és túlélőket arról, hogy mi történhet akkor, amikor klinikailag már nem élünk.

Horváth Ágnes Plázs

Még 10 dolog, hogy könnyebben elaludjon

Vannak szerencsések, akik bármikor, bárhol másodpercek alatt elalszanak. Mindenki más tudja, milyen szenvedéssel jár, ha nem akaródzik jönni az álom. Íme 10 tipp az utóbbiak életének és éjszakáinak megkönnyítésére.

hvg.hu Plázs

Mit gondoljon a gyerekünk a párizsi mészárlásról?

Egyre többen esnek egymásnak kommentekben, formálnak sarkosabb véleményt a párizsi tragikus eseményekről. A történtek nyilván az iskolák folyosóin is forró témát szolgáltatnak, így nem mindegy, otthon a szülők milyen példát mutatnak a fiataloknak a tragédia helyes értelmezésében – figyelmeztet egy francia szakember.

Hercsel Adél Plázs

"A legtöbb gyászolónak az a legnagyobb fájdalma, hogy nem tudott elbúcsúzni"

A halál gondolatával már akkor érdemes megbarátkoznunk, amikor életerősek és egészségesek vagyunk, mert így jobban át tudjuk élni az örömöket, és sajnos a fájdalmakat is, de az érzéseink valódibbak lesznek – állítja Singer Magdolna író, veszteségekkel foglalkozó terapeuta. Sokéves hospice-tapasztalataira épülő Mindhalálig című regényéből kiderül: aki nem menekül el a halállal való szembenézés elől, csodákat élhet át. Interjú.

hvg.hu Plázs

Ön pszichopata? Teszt

Egy tízkérdéses tesztből kiderítheti, hogy mennyire emberkerülő, embergyűlölő, illetve narcisztikus.

Panyi Anna Plázs

Jótett helyett jót várunk: Mitől függ, hogy segítünk-e?

Ön mit tenne, ha egy fiatal lányt a szeme láttára bántalmazna egy férfi a nyílt utcán? Közbeavatkozna, értesítené a rendőrséget, bámészkodna, vagy úgy tenne, mintha nem látott volna semmit? És hogyan reagálna akkor, ha még három másik ember is állna ön mellett?

Bicsérdi Ádám Plázs

Szex, szerelem, gyengédség, és az ember, aki mindezt tálalta

Egy egész generáció várt tőle tanácsokat szexuális témákban. A kilencvenes évek máig kultikus jelenségének, a Bravo magazin Szex, szerelem, gyengédség rovatának szerkesztőjével, és a leveleket megválaszoló pszichológussal, Szentmihályi Károllyal idéztük fel a korszak tán legnagyobb hatású duplaoldalát. Hogyan válogatott a levelek között? Mennyire vette komolyan a feladatát? Megőrizte-e a leveleket? És mi a véleménye az akkori fiatalokról? Interjú.

hvg.hu Plázs

Igenis lehet jó iskolát csinálni – csak az állam ne szóljon bele

Van az országban több olyan iskola is, ami dacolva az állandó reformokkal és antireformokkal saját kezébe vette a helyi oktatás megújítását. És a szülőkkel együtt képesek voltak valódi eredményeket elérni. E jó gyakorlatok bemutatásával indult el „A mi iskolánk” című kampány.

Orosz Ildikó Kult

„A modern orvostudomány úgy tekint az emberre, mint egy gépre”

Mit jelent a lassú orvoslás és a concierge szemlélet? Miért drága, ha az orvos túlterhelt, és mi köze ennek a középkori Szent Hildegárdhoz? Victoria Sweet orvos-íróval a közelmúltban magyarul is megjelent könyve, az Isten Hotel kapcsán beszélgettünk.

hvg.hu Plázs

Nem tud mit kezdeni a gyermekével? Sri Lanka esélyt nyújthat

Alternatív élményterápiával integrálná a társadalomba a legproblémásabb fiatalokat Vaskuti Gergely, aki egész magánpraxist húzott fel a Magyarországot Srí Lankával összekötő orvosi kísérletre. Miért fuccsolt be az állami pszichiátria? És egyáltalán kiknek jár az a bizonyos második esély? A pszichológussal beszélgettünk.

hvg.hu Plázs

Feldmár András: ne üss se apádra, se anyádra

A neves pszichológus szerint, ha boldog, egészséges felnőttkort szeretnénk gyerekeinknek, elsősorban arra kell figyelnünk, hogy soha ne szégyenítsük meg őket. Íme, még néhány jó tanács.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk