Lukács Andrea Plázs

"Embereket el lehet hallgattatni, a valóságot viszont nehéz bezárni a spájzba"

Sokan – mint a 80-as években – egyfajta ellenkultúrát alakítanak ki magukban az állam által minden szinten erőltetett ideológiával szemben, de eközben egy csomó dologról nem beszélnek, nem gondolkodnak – véli Bánki György. A pszichiáter szerint már a fiatalok is kénytelenek egy belső, automatikus kiegyezést végrehajtani, mert családot akarnak alapítani, és meg szeretnének élni. Nem hisz abban, hogy fel fog tűnni egy csodálatos új vezető vagy hazajönnek a magasan képzett, nyitott gondolkodású emigránsok, és rendbe rakják az országot. Azt nekünk magunknak kell megtenni. Interjú.

hvg.hu Plázs

11 tanács szerelmi bánat ellen, férfiaknak

A férfiak állítólag sokkal jobban szenvednek, ha összetörik a szívüket. Ezért a segítségükkel összegyűjtötték azokat a dolgokat, amik segítenek túl lenni a szerelmi bánaton.

Lukács Andrea Plázs

Mit tegyünk, hogy a gyerek elkerülje az iskolai zaklatást?

Kötelező olvasmányként kellene a szülők, a pedagógusok kezébe adni Barbara Coloroso kortárs zaklatásról szóló könyvét, amely az iskolai erőszak pszichológiáját írja le és ad módszereket a megelőzésre. A hazai szakemberek egyetértenek abban, hogy a magyar iskolarendszerben rosszul kezelik az erőszakot, mert elnyomás és eltávolítás helyett erőszakmentes kommunikációval és az áldozatok érzelmi megerősítésével lehetne csak elejét venni a diákok egymás közötti brutalitásának.

Lukács Andrea Plázs

Nyolc irreális elvárás a gyerekeink felé

Rosszkedvű a gyerek? Nem úgy tanul, ahogy elképzelte, esetleg hálátlan? A szülők rosszul viselik, ha a gyerekeik nem úgy viselkednek, ahogy azt elvárják. Ám lehet, hogy épp az elvárásokkal van baj időnként.

hvg.hu Plázs

15 híres nő arról, hogy miért nincs gyermekük

Katherine Hepburn saját önzősége miatt nem vállalt gyereket, Cameron Diaznak nincs rá ideje, Oprah szerint pedig, ha lettek volna gyerekei, azok a sajátjához hasonló kibeszélőshow-ban kötöttek volna ki.

Lukács Andrea Plázs

Egyasszony, aki tudja, miért élvezi valaki a bántalmazást

Péterfy-Novák Éva 2013 májusában terapeuta tanácsára kezdte kiírni magából elhunyt gyermekének és saját abúzív kapcsolatának történetét, melyből egy olyan sikeres blog lett, hogy felfigyelt rá az egyik legnagyobb hazai kiadó is. Egyasszony címen most jelent meg a kötet, mely megdöbbentően őszinte, és tele van szarkazmussal, bánattal, de humorral és boldogsággal is.

hvg.hu Plázs

SMS, Facebook: itt a válasz a notórius nem-válaszolóknak

Gyorsan válaszolunk, és nagyon türelmesek vagyunk, ha üzenetváltásról van szó, ez derül ki legalábbis kérdőívünkből, amiben az olvasóink smsezési, skype-olási és egyéb chatelési szokásaira voltunk kíváncsiak. De találtunk megoldást is arra, hogy miként lehet kicsikarni a választ attól, aki nem hajlandó időben reagálni.

hvg.hu Plázs

SMS-illem: mennyi idő után kell válaszolni egy üzenetre? Kérdőív

Az okostelefonok révén számos lehetőségünk van az üzenetváltásra, de hogyan és milyen gyorsan válaszolunk? Idegesít, vagy mi idegesítjük az ismerőseinket, családtagjainkat, ha túl lassan reagálunk? És mit érzünk, ha nem jön válasz? Töltse ki kérdőívünket!

Lukács Andrea Plázs

Mások hája – Hová vezetnek a kegyetlen testkritikák?

Lógó háj, szőrös kar, terhességi csíkok és narancsbőr – csak néhány azokból az ártalmatlan és természetes részletekből, amiken érintettségünk ellenére is szívesen gúnyolódunk. Csípős megjegyzéseket teszünk mások testére, vagy legalábbis együtt mulatunk a csúfolódókkal, miközben fájdalmasan érint, ha bennünket kritizálnak. De mi készteti az embert erre? Hogyan segíthet a szülő, a tanár, ha a gyereket csúfolják az iskolában? És hogyan veszik fel a harcot a finnyásokkal az online közösségek?

Kovács Ferenc Dávid Plázs

"Nagyon fontos, hogy belássuk, jók vagyunk" – Pál Ferenc-interjú

"Van valami más is a világban, mint a teljesítmény, a siker, az elismertség." Az egykori magasugró magyar bajnok, egy személyben katolikus pap és mentálhigiénés szakember, Pál Ferenc már szinte sztár, nem csak a hívek, de az útkeresők számára is hazánkban. A 2013-as Prima Primissima közönségdíjasával arról beszélgettünk, hogy milyen konfliktusokkal kell megküzdenie hivatásában, milyen küzdelmeket lát a magyar emberek életében, és kikértük a véleményét a Sipos-ügyről is. Interjú.

hvg.hu Plázs

Így szerettetheti meg az olvasást gyermekével

Hogyan nevelhetünk könyvmolyokat a digitális korban? Ezt a kérdést tette fel egy amerikai újságíró könyvében, melyben saját gyermeknevelési tapasztalatait vetette papírra. Segíthet-e a rapszövegek és a hangoskönyvek hallgatása, és szabad-e a szülőnek beleszólni a gyerek ízlésébe? A szakértő válaszol.

Lukács Andrea Plázs

Csak a férfiak fizetnek a megcsalásért

Majd' 30 millió ember ebben a pillanatban is azon van, hogy megcsalja a házastársát, öt másodpercenként pedig nő a számuk a hűtlenkedőknek, akik már Magyarországon is biztonságosan léphetnek félre. Úgy tűnik, az alapvetően konzervatív társadalmi berendezkedésű országokban, mint Magyarország, könnyebben elcsábul az ember, és kóstol a tiltott gyümölcsből. A házasságtörés pedig nagy biznisznek bizonyul hazánkban is, emiatt jelent meg az Ashley Madison az egyik legnagyobb nemzetközi online társkereső, mely azokra specializálódott, akik nem elég boldogok a kapcsolatukban, de a válás helyett inkább egy könnyed affért választanak. Interjú a cég kommunikációs igazgatójával.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk