hvg.hu Vállalkozás

Milliókkal támogatták az adófizetők a Simonka család napkollektorait

A házkutatással hírbe hozott fideszes képviselő, Simonka György felesége a család három házával is pályázott a Németh Lászlóné idején meghirdetett pályázaton. Hogy, hogy nem, mindhárommal elnyerte a maximumhoz közeli összeget, így az adófizetők összesen 2,4 millióval járultak hozzá Simonkáék energia-korszerűsítéséhez.

hvg.hu Ingatlan

Így csökkentheti szinte nullára a rezsit

Használjon víztakarékos csaptelepet és energiatakarékos izzót, felejtse el a stand-by üzemmódot, a lakás hőmérsékletét tartsa egyenletesen 21-22 fokon, legyen mindenhol függöny és redőny. Csak néhány a számos egyszerű hétköznapi gyakorlati praktikából, amivel csökkenteni lehet a rezsiköltséget és az energiafogyasztást. Házépítéskor vagy felújításkor néhány éves szinten százezreket lehet megspórolni energiatakarékos megoldásokat választásával.

hvg.hu Ingatlan

Az már nem elég, ha csak hiszi, hogy eleget süt a Nap

A minap egy energetikai fórumon felbukkanó politikus azzal állt kamera elé, hogy a hazai napelemhasználatot azért nem támogatja, mert este van szüksége áramra, és akkor nem süt a Nap. Mivel a gyerekcipőben járó háztartási napenergia-hasznosítás azonban egyre sűrűbben cseréli nagyobbra a cipőjét, nem a sötétségbe vinnénk pusztán némi fényt azzal, hogy összeállítottunk a témában egy beruházási kisokost.

hvg.hu Én és a Cégem

5 dolog, amivel Németország a világot leckézteti napenergiából

2013-ra Németország napenergiából fedezte teljes országos energiaigényének 40 százalékát. 2022-ig bezárják az összes atomerőműveiket, és a teljes gazdaságuk energiaigényét átállítják a megújuló energiákra. Összefoglaljuk az 5 legfontosabb dolgot, amit a német napenergia hasznosításról tudni kell.

hvg.hu Ingatlan

Napkollektorok fűtik a Kispesti uszoda vizét

Nyár eleje óta már napkollektorok fűtik a Kispesti uszoda medencéinek vizét. Az uszoda felújításának második üteme lezárult, mintegy 80 millió forintos uniós pályázati támogatásból az intézmény energetikai korszerűsítése valósult meg: 80 napkollektort szereltek fel.

MTI Gazdaság

Kína napelemvitába keveredett az EU-val, és engedne

Kína felajánlotta, hogy mennyiségi korlátot és minimális árat szab meg az Európai Unióba irányuló napelem-kivitelre, hogy kompromisszumot találjanak a kínai napelem-export ügyében kirobbant kereskedelmi vitában.

MTI Gazdaság

EU-s büntetővám végezheti ki a napelembizniszt

Az EU júniustól dömpingellenes büntetővámmal sújtja a Kínában gyártott napelemeket. A lépés 115 ezer-242 ezer uniós munkahely megszűnését eredményezné az üzletág képviselői szerint, és derékba törné a magyar piacon tapasztalt növekedést is.

MTI Itthon

Napkollektorokkal spórolnak a pálhalmai börtönben

Részben napkollektorok segítségével termelnek ezután melegvizet a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben. A beruházást 150 millió forintból, uniós támogatással valósították meg.

hvg.hu Ingatlan

Tovább marad nyitva a napkollektor-pályázat

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az eredeti, szeptember végi határidőt meghosszabbítva 2012. november 20-ig teszi lehetővé a pénzügyi elszámolások benyújtását a Zöld Beruházási Rendszer napkollektoros pályázatán.

hvg.hu Ingatlan

Meglepő: a gáz jobban megéri, mint a napenergia

A mai rezsiköltségek mellett egy-egy ingatlan fenntartási költségét és az esetleges eladáskor a vételárát nagyban befolyásolhatja az ingatlan energiafogyasztása. A Lakás fő ingatlanos blog megvizsgálta, kikalkulálta, hogy megéri-e napkollektort telepíteni az ingatlanra, s arra a válaszra jutott, hogy nem.

hvg.hu Ingatlan

Lakásonként 800 ezret oszthatnak ki napkollektorokra

A végleges adatok szerint több mint négyezer érvényes pályázatot fogadott be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a napkollektoros pályázaton, az átlagos támogatási összeg 650 ezer forint volt – közölte a Napi Gazdaság.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával