MTI/Népszabadság Gazdaság

Nol: nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet Rogánék javaslata

Váratlanul érte a Belügyminisztériumot a befektetői letelepedés intézményének bevezetéséről szóló javaslat, mert az bűnügyi és nemzetbiztonsági kockázatokat hordozhat magában. Ellenőrizhetetlen ugyanis, honnan származik az a pénz, amelyet a külföldiek befektetnének itthon – írja hétfői számában biztonságpolitikai és gazdasági szakértőkre hivatkozva a Népszabadság.

MTI Vállalkozás

Simulékonyabb lesz Ausztráliával a Huawei

Az ígéretek szerint átláthatóbb lesz a Huawei és segít tisztázni azokat a vitatott kérdéseket, amelyek aggodalmat keltettek a célpiacain. Ausztráliának pedig korlátlan hozzáférést garantál összes szoftvere és felszerelése forráskódjához - jelentette be a cég szerdán a szigetországban.

hvg.hu Biztonság

Öngólt rúghat az USA a Huawei gyanúsítgatásával

Akár belpolitikai célok vezérelték, akár a kínai it-óriással szembeni valós kételyek, a nemzetbiztonsági kockázat gyanúját a kongresszusi bizottság jelentése ezeket nem támasztotta alá bizonyítékokkal. A Huawei magyarországi leányvállalatának vezetője szerint nem lesz komoly hatása az ügynek Európában, ahol több nagy telekom cég is nyiltan kiállt mellettük.

Csikász Brigitta Itthon

"Lázár szavai saját frakciójára vetnek árnyékot"

A Fidesz képviselőinek kellene követelnie, hogy Lázár János tisztázza, mire is gondolt, amikor arról beszélt, akár saját frakcióját is érheti befolyásolás alvilági körök részéről a szerencsejátékokkal kapcsolatban – mondta a hvg.hu-nak Gulyás József. A parlament nemzetbiztonsági bizottságának egykori tagja éveken át foglalkozott a szerencsejátékokkal, időnként – mint mondja – érdekes falakba ütközött.

MTI/hvg.hu Itthon

Nol: nem kért magyar állampolgárságot a guantánamói fogoly

Nem kért és nem kapott magyar állampolgárságot az a néhány évvel ezelőtt Magyarország befogadott ciszjordániai származású palesztin férfi, akit korábban az Egyesült Államok guantánamói táborában tartottak őrizet alatt - írta pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülését a Népszabadság.

hvg.hu Gazdaság

Már nemzetbiztonsági kérdés a forint?

A kormány és a nemzetbiztonsági kabinet ülésén is kiemelt helyen szerepelt a forint elleni folyamatos, koncentrált támadás témája - tudta meg a Magyar Nemzet.

MTI Itthon

Staudt abszurdnak tartja az ellene felhozott vádakat

Staudt Gábor továbbra is abszurdnak tartja, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelente – közölte szerdán újságírókkal a képviselő, aki arra reflektált, hogy július 14-én az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki egy rágalmazási ügyben. A politikus újra kijelentette, hogy „politikai koncepciós átvilágítás áldozatának" tartja magát és képviselőtársait.


A címlapról ajánljuk