Bejelentkezés  

Kocsis Máté: Nincs értelme összehívni a rendészeti bizottságot

A rendészeti bizottság fideszes elnöke szerint semmi értelme nincs összehívni a testületet, amíg a szocialisták nem működnek együtt.

MTI

Szilvásy megjelent a Házban, és rögtön be is szólt

Szilvásy megjelent a Házban, és rögtön be is szólt

Szilvásy György és Ficsor Ádám is elment a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésére. Szilvásy megköszönte, hogy részt vehet a "Fidesz újabb kampányeseményén". Az ülést zárt ajtók mögött tartották, Kocsis Máté, a bizottság fideszes tagja meg volt elégedve a két volt titokminiszterrel, akik szerinte "meglepően segítőkészek" voltak.

MTI

A választások előtti csütörtökön izzasztanák meg Mesterházyt

A választások előtti csütörtökön izzasztanák meg Mesterházyt

Ténymegállapító vizsgálatot indít a Simon–Welsz-ügyben a parlament nemzetbiztonsági bizottsága, és éppen három nappal a választások előtt még be is idézik Mesterházy Attila MSZP-elnököt. Ő közölte, hogy nem megy el az ülésre, mivel ilyen ügyben nem vizsgálódhat a bizottság.

A Fidesz tovább cincálja Mesterházyt

A nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagjai kedden kezdeményezik az MSZP elnökének meghallgatását a hamis útlevelek ügyében. Welsz Tamás már nem tud vallani, marad Mesterházy - érvelnek. Állítják: a politikusnak adatszolgáltatásra és megjelenésre kötelezi a törvény. Mesteházy ma kimentette magát a mentelmi bizottsági meghallgatásról.

hvg.hu

Simon-ügy: összeül holnap a nemzetbiztonsági bizottság

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága kedden zárt ülésen vizsgálja meg Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes korábbi nemzetbiztonsági ellenőrzéseinek ügyét – közölte hétfőn Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke.

MTI

Simon-ügy: a Fidesz összehívná a nemzetbiztonsági bizottságot

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának összehívását kezdeményezi a Fidesz jövő szerdára Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes korábbi nemzetbiztonsági ellenőrzései ügyében – közölte pénteken Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője, a parlament szakbizottságának alelnöke.

MTI

Fidesz: Orbán már megtette kötelességét Ukrajnával kapcsolatban

Kocsis Máté szerint a baloldali összefogás tagjai vagy hazudnak, vagy tájékozatlanok, mert a miniszterelnök már beszámolt a nemzetbiztonsági bizottságnak az ukrán helyzetről csütörtökön.

MTI

Őszödi beszéd: Kocsis Máté összehívná a nemzetbiztonsági bizottságot

Kocsis Máté, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagja még a héten kezdeményezi a testület ülésének összehívását, hogy a bizottság tagjai megvizsgálhassák: az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentés megegyezik-e a témában készült többi dokumentummal.

MTI

Laborc és Portik megint meghívót kapott a parlamentbe

Ismét meghívták az Országgyűlés Portik-Laborc-találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottsága elé Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt elnökét, valamint Portik Tamást, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatóját, akiknek a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény módosítása értelmében kötelező lesz megjelenniük - mondta Csampa Zsolt, az albizottság fideszes alelnöke.

MTI

Kötelező lesz megjelenni a nemzetbiztonsági bizottság előtt

Szabálysértéssé minősítette az Országgyűlés azt, ha valaki önhibájából nem tesz eleget adatszolgáltatási, megjelenési és nyilatkozattételi kötelezettségének a parlament nemzetbiztonsági bizottsága előtt.

MTI

NAV-botrány: a kormánypártiak meghekkelték a bizottsági meghallgatásokat

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága kormánypárti tagjainak javaslatára levették a testület keddi napirendjéről az áfacsalási vádakkal kapcsolatos meghallgatásokat.

MTI

Parlamenti bizottságban is téma lesz a lehallgatási ügy

Kedden veszi napirendre a lehallgatások ügyét az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága – írja a szombati Népszava.

MTI

Népszabaság: titkos jelentés a romagyilkosságok elkövetőiről

A hat emberéletet követelő, romák elleni gyilkosságsorozat első fokon ténylegesen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt vádlottjai nemcsak 2008-ban, hanem 2009 kora tavaszán, Budapesten is megpróbáltak fegyvereket szerezni – írta a Népszabadság hétfői számában. Ennek a részleteit a Nemzetbiztonsági bizottság egy titkosított jelentése tárhatná fel.

hvg.hu

A nemzetbiztonsági bizottság is előveszi a romagyilkosságok ügyét

A parlamenti bizottság annak járna utána, pontosan mi köze volt a Katonai Biztonsági Hivatalnak a cigányok elleni támadássorozathoz.

Magyar kémügy: feloldanák a 2040-ig tartó titkosítást

A nemzetbiztonsági bizottság kezdeményezi a Szilvásy György letöltendő börtönbüntetéséhez vezető kémügy iratainak nyilvánosságra hozatalát.

MTI

DK: Hozzák nyilvánosságra a Szilvásy-per összes anyagát!

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy a titkosszolgálati vezetők "kémkedési perként" ismert büntetőügyében minden, a perrel és az eljárással kapcsolatos adatot hozzanak nyilvánosságra.

MTI

Nemzetbiztonsági bizottság elé vinnék a trafikmutyit

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s elnöke a testület napirendjére venné a trafikpályázatok ügyét.

MTI

Megtisztítva is meghallgatják a Portik-Laborc felvételt

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai és szakértői szerda délelőtt 10 órakor hallgatják meg a Portik-Laborc találkozókról készült úgynevezett megtisztított hangfelvételt - mondta Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke kedden, egy más témában tartott sajtótájékoztatón.

MTI

Korrupt rendőrökre fogta Laborc a Portik-találkát

Korrupt rendőrökre fogta Laborc a Portik-találkát

Nyilvánosak azok a jegyzőkönyvek, amelyeket a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésein, Laborc Sándor és beosztottja meghallgatásán készítettek. Az NBH egykori főigazgatója tartotta magát ahhoz, hogy a rendőri korrupcióról és szerveztt alvilágról akart többet megtudni az egykori olajszőkítőtől, de nem reagált a konkrét nevekre, amelyeket a kormánypárti képviselők felvetettek.

Laborc-hangfelvétel: nem értik, miért vártak eddig az ütőkártyával

Laborc-hangfelvétel: nem értik, miért vártak eddig az ütőkártyával

Nem lepődtek meg az MSZP-ben azon, hogy a Fidesz politikai botrányt csinált a Laborc Sándor és Portik Tamás találkozóiról készített hangfelvételek leiratából, csak azt nem értik, "miért nem csapták ki hamarabb az ütőkártyát". A lapunknak nyilatkozó titkosszolgálati ügyekben jártas politikusok ugyanakkor biztosak benne, hogy a teljes hanganyag nyilvánosságra kerülése komoly fordulatokat hozhat még a történetben.

hvg.hu
123

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X