hvg.hu Itthon

Államtitkokat kezelhettek engedély nélkül a Századvégnél

A Századvég 2010 után úgy kezelhetett és készíthetett bizalmas stratégiai anyagokat, hogy több évvel később kapták meg az ehhez szükséges tanúsítványokat. A Századvég részt vehetett a transzatlanti együttműködés vitaanyagának elkészítésében is, ezt első szándékból tíz évre titkosították. A liberális ellenzék a Nemzetbiztonsági Bizottság összehívását kezdeményezte.

hvg.hu Itthon

Elhallgatták Orbán megerősített TEK-védelmét az ellenzék szerint

Miközben a TEK a terrorveszélyre való tekintettel komoly intézkedésekkel szigorította a miniszterelnök védelmét, a nemzetbiztonsági bizottság e heti zárt ülésén az ellenzéki tagoknak azt mondták, hogy nincs semmi különös – állítják legalábbis a bizottság jobbikos és MSZP-s tagjai.

hvg.hu Itthon

Répás Lajos politikus kuncsaftjáról is szó volt a zárt bizottsági ülésen

Nincs rá bizonyíték, hogy biztonsági ellenőrzésen átesett képviselő igénybe vette volna prostitáltak – pláne fiatalkorúak – szolgáltatásait. Ezért maradt ki a politikusok neve a nyomozati iratokból – mondták titkosszolgálatosok a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén, ahol a képviselők a kerítéssel vádolt Répás Lajos politikus ügyfeleinek dolgait firtatták.

MTI/hvg.hu Itthon

Terrorveszély – fokozta Orbán védelmét a TEK

Több TEK-est fogadtak a miniszterelnök mellé, de nem csak ennyiben merül ki, hogy fokozták a védelmét: golyóálló üveggel szerelhetik fel az őt és családtagjait szállító autókat, figyelhetik telefonbeszélgetéseiket, átvizsgálják az általuk felkeresett helyszíneket – tudta meg a Magyar Idők.

MTI/hvg.hu Itthon

Követelőző menekültekre panaszkodnak a nagy összevont bizottsági ülésen

Közös nyílt ülést tart kedden migrációs ügyekben az Országgyűlés nemzetbiztonsági, valamint honvédelmi és rendészeti bizottsága. Az ülésen számos állami vezető is részt vesz. Hende Csaba azt mondta, nem fognak lőni fegyvertelen migránsokra, Lázár szerint a baloldali Európai Unió miatt van ez a káosz, a BM államtitkára pedig arra panaszkodott, hogy nehézséget okoz a szerveknek az egyre "agresszívebb, követelőzőbb" migránsok kezelése. Orbán Viktor Martin Schulz EP-elnökkel is egyeztetni fog menekülttémában.

M. László Ferenc Itthon

Orbánék évekig halogatták Andy Vajna átvilágítását

Bár az Orbán-kormány minisztereként Navracsics Tibor rendeletben szorgalmazta a kormánybiztosok átvilágítását, a kabinetnek 2011 óta mégsem jutott eszébe Andy Vajna ellenőrzése, az esetleges kockázatok felmérése. Tavalyi kinevezésekor Orbán Viktor dolga lett volna a vizsgálat elrendelése, de mostanáig ő is elfeledkezett róla. Pedig Vajna múltjában és jelenében több tényező is van, ami indokolttá teheti annak tisztázását, beszélhetünk-e kockázatokról.

MTI Itthon

Jött egy levél: Orbánt hiába várják a titokbizottságiak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben tájékoztatta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnökét arról, hogy nem vesz részt a testület csütörtöki ülésén, amelyre azért kapott meghívást, hogy adjon tájékoztatást "a sajtóban megjelent, személyével kapcsolatban felmerülő esetleges nemzetbiztonsági kockázatról" - közölte Molnár Zsolt, a bizottság elnöke.

MTI Itthon

Orbán Viktor meghallgatását kezdeményezte Molnár Zsolt

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke hétfőn kezdeményezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök adjon tájékoztatást a testület soron következő ülésén "a sajtóban megjelent, személyével kapcsolatban felmerülő esetleges nemzetbiztonsági kockázatról".

1 2 3 4 5
A címlapról ajánljuk

Miért a sorosozás? - Vélemény

A megtámadottak és megsemmisítésre ítéltek mindegyike arra emlékezteti a vezért: régen más volt, másban hitt és mást hirdetett.