Jött egy levél: Orbánt hiába várják a titokbizottságiak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben tájékoztatta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnökét arról, hogy nem vesz részt a testület csütörtöki ülésén, amelyre azért kapott meghívást, hogy adjon tájékoztatást "a sajtóban megjelent, személyével kapcsolatban felmerülő esetleges nemzetbiztonsági kockázatról" - közölte Molnár Zsolt, a bizottság elnöke.

MTI

Nem citálják Orbánt a nemzetbiztonsági bizottság elé

Németh Szilárd fideszes bizottsági alelnök szerint a meghallgatást lebegtető Molnár Zsolt nem is indítványozta Orbán behívását a bizottság elé.

MTI-OS

Orbán Viktor meghallgatását kezdeményezte Molnár Zsolt

Orbán Viktor meghallgatását kezdeményezte Molnár Zsolt

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke hétfőn kezdeményezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök adjon tájékoztatást a testület soron következő ülésén "a sajtóban megjelent, személyével kapcsolatban felmerülő esetleges nemzetbiztonsági kockázatról".

MTI

Összehívná a nemzetbiztonsági bizottságot Simicska miatt az MSZP

Összehívná a nemzetbiztonsági bizottságot Simicska miatt az MSZP

Az ellenzéki párt szeretné, ha vizsgálat folyna Magyarország szuverenitásának, függetlenségének és biztonságának biztosítása miatt.

MTI

Kamu volt a budapesti tálib merényletterv híre

Kamu volt a budapesti tálib merényletterv híre

A Terrorelhárítási Központ vezetője cáfolta azt a Magyar Nemzet-értesülést, amely szerint Budapesten is merényletet terveztek a tálibok.

hvg.hu

Nemzetbiztonsági bizottság: Nincs közvetlen terrorfenyegetettség Magyaroszágon

Zárt ülés után nyilatkoztak a nemzetbiztonsági bizottság tagjai. Többen úgy érzik, hogy megnyugtató válaszokat kaptak a rendvédelmi szervek és a titkosszolgálatok képviselőitől: Magyarországon nincs közvetlen terrorfenyegetettség.

MTI

Pintér külföldi lejáratása: válaszokat vár a nemzetbiztonsági bizottság

A nemzetbiztonsági bizottság tájékoztatást vár Pintér Sándor belügyminisztertől arról, hogy kik óróbálják lejáratni, és hogy milyen átvilágításon esett át Habony Árpád.

MTI

Vizsgálatot indít Simon-ügyben a nemzetbiztonsági bizottság

Ténymegállapító vizsgálatot indít az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a Simon-üggyel kapcsolatban.

MTI

A Simon-ügy részleteire kíváncsi a Fidesz

A Simon-ügy részleteire kíváncsi a Fidesz

Nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatást kezdeményez a Fidesz, hogy megtudhassa, hol tart most a Simon-ügy vizsgálata. Németh Szilárd szerint a Simon-ügyben bizonyítékok is a hatóságok rendelkezésére állnak, ezért a nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatással a korrupcióval szembeni határozott fellépésre vonatkozó amerikai kérésnek is eleget kívánnak tenni.

MTI

444: nem sikerült behívni Goodfriendet a bizottsági ülésre

444: nem sikerült behívni Goodfriendet a bizottsági ülésre

Bár a múlt héten a nemzetbiztonsági bizottság elhatározta, hogy ha már Vida Ildikó NAV-elnököt nem sikerült becsábítani, akkor legalább az amerikai ügyvivőt megpróbálják, de ez sem sikerült.

hvg.hu

Németh: A "liberális baloldalhoz köthető személyek" a Fidesz-székháznál őrizetbe vettek

Németh: A "liberális baloldalhoz köthető személyek" a Fidesz-székháznál őrizetbe vettek

A vasárnap este a fővárosban tartott internetadó elleni tüntetésről kapott tájékoztatást kedden az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. A fideszes Németh Szilárd szerint a hat letartóztatott személy "egyértelműen köthető előző tüntetések szervezéséhez", az MSZP-s Molnár Zsolt szerint nincs adat a pártpolitikai kötődésre. Az LMP-s Szél Bernadett szerint még tovább kéne vizsgálni az ügyet, Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerint a rendőrség törvényesen és szakszerűen hajtotta végre feladatait. Vida Ildikó NAV-elnökről is szó esett.

MTI
Hirdetés

Videó: Ennyire eszköztelennek még nem mutatta magát Lázár János

Videó: Ennyire eszköztelennek még nem mutatta magát Lázár János

Lázár János hétfőn délelőtt azzal a szándékkal ülhetett be a nemzetbiztonsági bizottság ülésére, hogy a hallgatósága fejébe mindenáron beleveri, hogy a magyar és az amerikai nép barátok. Kétségbeesett előadása különösen annak fényében furcsa, hogy más alkalmakkor a Miniszterelnökséget vezető miniszter mennyire magabiztos. Lázár szerint kormánytagok nem érintettek, de a kétharmados hatalom birtokosa eszköztelennek érzi magát abban, hogy hogyan lehetne kideríteni, kik lehetnek az Egyesült Államokból kitiltott személyek.

hvg.hu

Kitiltott tisztségviselők: összeül a nemzetbiztonsági bizottság

Összehívta hétfőre a nemzetbiztonsági bizottság ülését a testület MSZP-s elnöke. Molnár Zsolt szombati közleményében azt írja, hogy a hírek szerint megtiltották több magas rangú állami tisztségviselő beutazását az Egyesült Államokba, ezzel kapcsolatban ül össze a testület délelőtt negyed 12-től.

hvg.hu

A Házba vinné az Ökotárs-ügyet az LMP

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága LMP-s tagja azt kezdeményezi, hogy a testület vegye napirendjére az Ökotárs-nyomozásban kiszivárgott levelezés ügyét.

MTI
Hirdetés

Közbeszerzés nélkül költenek milliárdokat a rendőrségre

A nemzetbiztonsági bizottság döntött arról, hogy a rendőrségi épületek 4,22 milliárd forintos felújítását közbeszerzés nélkül bonyolíthassák le.

hvg.hu

Szabó Hedvig miatt összeülhet ma a nemzetbiztonsági bizottság

A Magyar Nemzet információi szerint ma összeül a nemzetbiztonsági bizottság, ahol sor kerülhet Szabó Hedvig meghallgatására. Az MSZP a hét végén a belügyminisztertől kért magyarázatot arra, miként nevezhette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat új főigazgatóját bizottsági meghallgatás nélkül.

hvg.hu

"Ukrajnában polgárháború van"

Ukrajnában tényleges polgárháború van - jelentette ki Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke a testület szerdai zárt ülése után; a testület tagjai az ukrajnai helyzetről kaptak tájékoztatást.

MTI

Mesterházyt nem tudta sarokba szorítani a Fidesz és a Jobbik

Mesterházyt nem tudta sarokba szorítani a Fidesz és a Jobbik

A nemzetbiztonsági bizottság jobboldali tagjai próbálták bíróság elé citálni Mesterházy Attilát, amiért nem vett részt a bizottság ülésén, de a bíróság felmentette, és szerintük Mesterházy nem is volt idézhető, hiszen nem dolgozott a szakszolgálatoknál – közölte az MSZP-elnök ügyvédje.

MTI

Kémvád: a 2043-ig titkosított jegyzőkönyv feloldását követeli a Jobbik

A Jobbik haladéktalanul követeli, hogy oldják fel a titkosítás alól a hétfői nemzetbiztonsági bizottsági ülés teljes jegyzőkönyvét. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője szerint a lehető legszélesebb nyilvánosság előtt világossá kell tenni, hogy Kovács Béla ellen semmiféle bizonyíték nincs, amely bármely büntetőjogi tényállást kimerítene.

Kovács Béláról ír a Wall Street Journal

Kovács Béláról ír a Wall Street Journal

Az amerikai lap megszólaltatta a nemzetbiztonsági bizottság több tagját és az EP-elnök irodáját is a Jobbik kémkedéssel vádolt politikusa ügyében. Az Európai Parlament majd a választás után szavaz Kovács mentelmi jogáról, és csak akkor, ha a jobbikos újra mandátumot szerez.

hvg.hu
Hirdetés
1235

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X