MTI Itthon

Németh Szilárd: Kiss Szilárd ügye politikai habverés

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke újabb ülés összehívását javasolja a volt agrárdiplomata, Kiss Szilárd ügyében, és ezzel a Jobbik is egyetért. A fideszes Németh Szilárd szerint ebben az ügyben nincs szükség több ülésre.

MTI Itthon

Nem lesz Pharaon-vizsgálat, lesöpörte a Fidesz az ellenzéki tervet

A nemzetbiztonsági bizottság kormánypárti képviselői nem támogatták azt az ellenzéki indítványt, hogy ténymegállapító vizsgálat kezdődjön a Pharaon-ügyben - közölte a bizottság szerdai, részben zárt üléséről Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke.

hvg.hu Itthon

A Fidesz megfúrta a Portik vallomását és Spéder ügyeit tárgyaló bizottsági ülést

A Fidesz-KDNP frakció szerint csak gyors politikai botránykeltés és szerepelni vágyás miatt hívta össze a nemzetbiztonsági bizottságot Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke. A pénteki ülésen Portik vallomásáról és a Spédernél lefoglalt hangfelvételekről lett volna szó, de a kormánypárti képviselők hiányában elmarad az ülés.

MTI/hvg.hu Itthon

A parlamentben szálazhatják a Spéder– és a Portik–Rogán-ügyet

Pénteken tárgyalná a nemzetbiztonsági bizottság az FHB tulajdonosánál lefoglalt hangfelvételek, illetve Portik Tamás Rogán Antalra nézve terhelő vallomásának ügyét. Csakhogy a rendkívüli ülés kudarcba fulladhat, mert nem biztos, hogy ráérnek a kormánypárti tagok.

hvg.hu Itthon

Államtitkokat kezelhettek engedély nélkül a Századvégnél

A Századvég 2010 után úgy kezelhetett és készíthetett bizalmas stratégiai anyagokat, hogy több évvel később kapták meg az ehhez szükséges tanúsítványokat. A Századvég részt vehetett a transzatlanti együttműködés vitaanyagának elkészítésében is, ezt első szándékból tíz évre titkosították. A liberális ellenzék a Nemzetbiztonsági Bizottság összehívását kezdeményezte.

hvg.hu Itthon

Elhallgatták Orbán megerősített TEK-védelmét az ellenzék szerint

Miközben a TEK a terrorveszélyre való tekintettel komoly intézkedésekkel szigorította a miniszterelnök védelmét, a nemzetbiztonsági bizottság e heti zárt ülésén az ellenzéki tagoknak azt mondták, hogy nincs semmi különös – állítják legalábbis a bizottság jobbikos és MSZP-s tagjai.

hvg.hu Itthon

Répás Lajos politikus kuncsaftjáról is szó volt a zárt bizottsági ülésen

Nincs rá bizonyíték, hogy biztonsági ellenőrzésen átesett képviselő igénybe vette volna prostitáltak – pláne fiatalkorúak – szolgáltatásait. Ezért maradt ki a politikusok neve a nyomozati iratokból – mondták titkosszolgálatosok a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén, ahol a képviselők a kerítéssel vádolt Répás Lajos politikus ügyfeleinek dolgait firtatták.

MTI/hvg.hu Itthon

Terrorveszély – fokozta Orbán védelmét a TEK

Több TEK-est fogadtak a miniszterelnök mellé, de nem csak ennyiben merül ki, hogy fokozták a védelmét: golyóálló üveggel szerelhetik fel az őt és családtagjait szállító autókat, figyelhetik telefonbeszélgetéseiket, átvizsgálják az általuk felkeresett helyszíneket – tudta meg a Magyar Idők.

MTI/hvg.hu Itthon

Követelőző menekültekre panaszkodnak a nagy összevont bizottsági ülésen

Közös nyílt ülést tart kedden migrációs ügyekben az Országgyűlés nemzetbiztonsági, valamint honvédelmi és rendészeti bizottsága. Az ülésen számos állami vezető is részt vesz. Hende Csaba azt mondta, nem fognak lőni fegyvertelen migránsokra, Lázár szerint a baloldali Európai Unió miatt van ez a káosz, a BM államtitkára pedig arra panaszkodott, hogy nehézséget okoz a szerveknek az egyre "agresszívebb, követelőzőbb" migránsok kezelése. Orbán Viktor Martin Schulz EP-elnökkel is egyeztetni fog menekülttémában.

1 2 3 4 5 6
A címlapról ajánljuk