hvg.hu Nagyítás

Mozdonyfüstös nosztalgia: ünnepi zötyögés Pestről Szolnokra

A hétvégén a MÁV Nosztalgia két gőzvontatású nosztalgiavonatot is indított a 170 éve épült Pest–Cegléd–Szolnok vasúti fővonalon. 1847. szeptember elsején szintén két gőzvontatású szerelvény indult a Nyugati pályaudvarról. A szolnoki Tisza pályaudvaron, nagy tömeg előtt Kossuth Lajos mondott ünnepi beszédet. Az eseményen Széchenyi István is ott volt. A különleges utazás résztvevői a szolnoki járműjavítót, a megújult repülőmúzeumot és a repülőteret is meglátogatták. A szolnoki vasútállomáson az Utasellátó időszaki kiállítása várta az érdeklődőket, miközben dolgozói sztrájkoltak.

hvg.hu Autó

Leállították a kabrió Ikarust Budapesten

A közlekedési hatóság leállíttatta a fővárosi nosztalgia Ikarus-járatot, mert menetrend szerinti járatnak minősül és arra a tevékenységre az üzemeltetőnek nincs engedélye - közölte az iho.hu közlekedési portál.

MTI Itthon

Nosztalgiajáratokat indít a BKV húsvétkor

Nosztalgiajáratokkal kedveskedik utasainak a BKV húsvétkor: a 2A villamos vonalán egy favázas nosztalgiakocsi, illetve egy UV szerelvény közlekedik majd, valamint megtekinthető lesz a budapesti kisföldalatti 115. évfordulója kapcsán a 11-es pályaszámú nosztalgiakocsi.


A címlapról ajánljuk