MTI Világ

Irán kitart a nukleáris megállapodás mellett

Irán elsődleges célja megvédeni a nagyhatalmakkal 2015-ben megkötött nukleáris megállapodását az amerikai "ellenségtől", és megakadályozni az Egyesült Államok sikerét - jelentette ki Haszan Róháni iráni elnök vasárnap a teheráni parlamentben elmondott beszédében.

Seres László Itthon

Seres: Én és én meg az Irán

A NER-nek a mai napig nem sikerült tisztáznia, pontosan miért kell nukleáris egyezményt kötni az iszlamista köztársasággal. Vélemény.

MTI Világ

Kim Dzsong Un most tényleg merészet húzott

Phenjan nem részletezett "súlyos" következményekkel fenyegette meg Kínát az után, hogy az kritizálta nukleáris programját. Ilyesmi nagyon ritkán fordul elő a két szövetséges viszonyában, mivel Észak-Korea rászorul szomszédja segítségére.

hvg.hu Világ

Az USA is veszélyben van a koreai rakéták miatt

Észak-Korea sikeresen tesztelt egy új rakétahajtóművet, s így a távol-keleti ország bármikor elérheti nukleáris robbanófejeivel az Egyesült Államok területét - állította az észak-koreai KCNA hírügynökség.

Világ

Háromszögelik az iráni nukleáris programot

Magas szintű háromoldalú egyeztetés kezdődött vasárnap az Ománi Szultánság fővárosában, Maszkatban az iráni nukleáris programról, amelynek korlátozásáért cserébe feloldanák az iszlám köztársaság elleni szankciókat.

MTI Világ

Így békül Teherán és az USA

Az Egyesült Államok által zárolt, összesen 4,2 milliárd dolláros iráni vagyon elsőként felszabadítandó 550 millió dolláros részét átutalták egy svájci bankszámlára, a nagyhatalmakkal történt megállapodásnak megfelelően.

MTI Világ

Nukleáris programjukkal is elszámoltatnák Obamáék Aszadékat

Az amerikai kormány felszólította Szíriát, hogy tisztázza a múltban folytatott nukleáris programjának célját és tegye a nemzetközi ellenőrök számára hozzáférhetővé annak objektumait – írta pénteki számában a The Washington Post.

MTI Világ

A NAÜ-főigazgató rászólt Iránra

Haladéktalan együttműködésre szólította fel Iránt a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója csütörtökön az iráni nukleáris program lehetséges katonai vetületeinek tisztázása érdekében.

MTI Világ

A jó, a rossz és az atom

Iránnak idén sem sikerült kitörnie a Nyugat éllovasa, az Egyesült Államok által ráosztott „rosszfiú” szerepköréből: gőzerővel folytatódott a nukleáris program, Mahmúd Ahmadinezsád elnök nyomában pedig csak szilánkokra tört nyugati remények maradtak.

MTI Világ

Irán mégsem tárgyal nukleáris programjáról

Irán mégsem tárgyal nukleáris programjáról az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagjával és Németországgal a jövő hónapban - jelentette ki Mahmúd Ahmadinezsád államfő tanácsadója, kétségessé téve a sikeres tárgyalások esélyét.

1 2

A címlapról ajánljuk