MTI Világ

Összeomolhatott a hegy, ahol Észak-Korea az atomot teszteli

A legfőbb észak-koreai nukleáris kísérleti telep, a Mantap-hegy gyomrába vájt alagútrendszer nem biztonságos többé, s nem használható további tesztekhez – derült ki a Kínai Tudományos és Műszaki Egyetem geológusainak szerdán közzétett tanulmányából.

MTI Világ

Trump: Iránban elérkezett az idő a változásra

Donald Trump amerikai elnök egy újévi Twitter-üzenetében úgy vélte: Irán kudarcot kudarcra halmoz annak ellenére, hogy meg tudott állapodni nukleáris programjáról a nagyhatalmakkal – köztük a Barack Obama vezette Egyesült Államokkal –, bár ez szerinte egy nagyon rossz megállapodás, következésképpen megérett az idő a változásra az ázsiai országban.

MTI Világ

Irán kitart a nukleáris megállapodás mellett

Irán elsődleges célja megvédeni a nagyhatalmakkal 2015-ben megkötött nukleáris megállapodását az amerikai "ellenségtől", és megakadályozni az Egyesült Államok sikerét - jelentette ki Haszan Róháni iráni elnök vasárnap a teheráni parlamentben elmondott beszédében.

Seres László Itthon

Seres: Én és én meg az Irán

A NER-nek a mai napig nem sikerült tisztáznia, pontosan miért kell nukleáris egyezményt kötni az iszlamista köztársasággal. Vélemény.

MTI Világ

Kim Dzsong Un most tényleg merészet húzott

Phenjan nem részletezett "súlyos" következményekkel fenyegette meg Kínát az után, hogy az kritizálta nukleáris programját. Ilyesmi nagyon ritkán fordul elő a két szövetséges viszonyában, mivel Észak-Korea rászorul szomszédja segítségére.

hvg.hu Világ

Az USA is veszélyben van a koreai rakéták miatt

Észak-Korea sikeresen tesztelt egy új rakétahajtóművet, s így a távol-keleti ország bármikor elérheti nukleáris robbanófejeivel az Egyesült Államok területét - állította az észak-koreai KCNA hírügynökség.

Világ

Háromszögelik az iráni nukleáris programot

Magas szintű háromoldalú egyeztetés kezdődött vasárnap az Ománi Szultánság fővárosában, Maszkatban az iráni nukleáris programról, amelynek korlátozásáért cserébe feloldanák az iszlám köztársaság elleni szankciókat.

MTI Világ

Így békül Teherán és az USA

Az Egyesült Államok által zárolt, összesen 4,2 milliárd dolláros iráni vagyon elsőként felszabadítandó 550 millió dolláros részét átutalták egy svájci bankszámlára, a nagyhatalmakkal történt megállapodásnak megfelelően.

1 2 3

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával