MTI Világ

Százak halhattak meg egy észak-koreai alagútban

Több mint kétszáz ember halhatott meg Észak-Koreában, amikor egy szeptemberi nukleáris robbantás után beomlott egy építés alatt álló alagút - jelentette közelebbről meg nem jelölt forrásokra hivatkozva kedden a japán Aszahi televízió.

hvg.hu Tech

A nukleáris latrok mágneses viharral zúznák szét a nyugati világot

James Arbuthnot brit parlamenti képviselő szerint egészen valószínű, hogy valamelyik „lator állam” nukleáris fegyvert robbant a világűrben, hogy az így keltett sugárzással lerombolják a nekik ellenséges országok áram- és vízellátását. Az amerikai kongresszus és az OECD is készített már elemzéseket, s a napkitörésektől legalább annyira tartanak, mint a latroktól.

hvg.hu Világ

Atomtámadás után: új tanács a túlélésre

Tegyük fel, hogy megtörténik az elképzelhetetlen, és atombomba robban fel egy nagyvárosban. Mit tegyenek az ott lakók? Hogyan menekülhetnek meg a halálos sugárzástól? Az USA kormánya - egy új tájékoztatási stratégia részeként - most meglepő választ ad a kérdésekre.

Poór Csaba, Vajna Tamás Világ

Békés célú nukleáris robbantások

Fél évszázados – a hidegháború idején szovjet és amerikai oldalon egyaránt kipróbált – ideát melegítettek fel orosz szakértők, amikor a minap atombombával javasolták elfojtani a mexikói-öbölbeli olajszivárgást.


A címlapról ajánljuk